Za aký čas od nahlásenia poistnej udalosti vám prišli peniaze z Kooperatívy?

Včera o 09:10

Za aký čas od nahlásenia poistnej udalosti vám prišli peniaze z kooperativy ? Ďakujem

patka06
Včera o 09:15

Kooperatíva čistá katastrofa. ,
škodová udalosť, vinník mal u nich PZP , naťahovalo sa to 3 mesiace, aj tak nezaplatili celú škodu.

autor
Včera o 09:17

@patka06 no presne toho som sa bála ze to budu naťahovať 😔 my čakáme síce na vyplatenie poistky za chirurgicky zakrok ale naťahujú to a pri tom majú všetky doklady 😔

spanielka44
Včera o 09:20

Veľa šťastia prajem, ja sa s nimi doťahujem už 4 mesiace 😆

simsalabim
Včera o 09:23

Rok 🙈 Ale uz davno. Slo to z povinneho poistenia vinnika a trvalo to fakt rok. Hroza.

oliviakatka
Včera o 09:30

Volať infolinku, pripraviť si číslo PU 🙂 na infolinke musia vedieť na aké dokumenty čaká likvidátor. Ak má likvidátor všetky dokumenty a už nežiada nič, má 15 dní na vyjadrenie.

andaluzia12
Včera o 09:33

Nám ani nevyplatili!!!! S horšou poisťovňou som sa ešte nestretla …

autor
Včera o 09:39

Všetky dokumenty majú, voláme a ze mame čakať tak ako dokedy? Poistku zaplatiť musíte stále ale.ked vám treba vyplatiť peniaze tak.ani obraz ani zvuk 😈

katkaseiner
Včera o 10:00

komunalna a kooperativa najvacsie katastrofy...
Nam dokonca bezbonusove poistenie (na auto) zvysili platby a na jednu ciastku z poistnej udalosti nam dali pokutu pretoze sme nevolali policajtov - jednalo sa o prasknute panoramaticke sklo. Nedoslo k nemu v dosledku ziadneho narazu, pripadne vandalizmu, proste nic, len prasklo... zauctovali si pokutu tusim 200 alebo 250E (o tolko nam znizili poistne plnenie) ako pokutu za nezavolanie policajtov. Moje odvolanie zamietli, lutujem ze som sa nesla hadat cez pravnika, pretoze dodatocne mi kazdy v ramci policie, poistovne, dokonca DAS povedali ze som bola v prave.
Akonahle vyplatili plnenie, hned navysili poistku - pritom islo o bezbonusove (nie som si ista presnym nazvom) ktore malo znamenat ze za bezproblemovy priebeh neznizia poistku ale pri poistnej udalosti nezvysia poistku... za mna je to vsivava banda. Radsej zaplatim drahy Allianz, tam je plnenie vzdy bez problemov.

autor
Včera o 10:08

No my ešte počkáme ako dlho sa to bude ťahať a teba ideme preč odtiaľ ...sklamaná som veľmi človek si platí poistky keď sa niečo stane reps. Keď vypadne príjem a také praktiky co majú des....

mojemenonikto
Včera o 10:15

Ja sa čudujem, že tam ešte niekto má poistky 😁 Za mňa Kooperativa a Komunálna poisťovňa - úplne najhoršie skúsenosti. Najmä čo sa týka likvidácie škôd. Niekde sa tie nízke ceny za poistky musia prejaviť...

oliviakatka
Včera o 10:20

Mám klienta (Allianz) ktorý požadoval vyplatiť škodu na aute z PZP vinníka (komunálna). Auto si chcel opraviť v autorizovanom servise (nové BMW). Na celom Slovensku nenašiel jediný takýto servis ktorý by mal zmluvu s komunalnou poisťovňou 🙈 škodu si nakoniec nechal vyplatiť zo svojho havarijného poistenia napriek tomu že vinník bol známy. Podobne je na tom Kooperativa 🥲

sissy27
Včera o 10:20

Od 30.8. cakam na doriesenie PU z pzp vinnika… auto v servise rozobrate, lebo oni maju cas…

mojemenonikto
Včera o 10:28

@oliviakatka Ja som mal podobnú skúsenosť. Vinník škodovej udalosti mal PZP v Komunálnej poisťovni. Vedel som, že preplatenia škody by som sa v živote nedočkal, tak som to nechal zaplatiť z mojej havarijnej poistky s tým, že spoluúčasť si uplatním z PZP. Ani tú smiešnu sumu neboli ochotní preplatiť ani po niekoľkých urgenciách. Riešil som to cez kanceláriu poisťovateľov (tí zahrali mŕtveho chrobáka), cez právnika - nič. Akurát čo ma to stálo ďalšie prachy. Nakoniec mi odporučili aby som žaloval ich klienta. To je "skvelá" poisťovňa, keď poškodeným odporúča aby žalovali ich vlastných klientov...

insurance_advisory
Včera o 10:30

Na Kooperativu vždy potrebujes človeka ktorý to tam bude urgovať na likvidácii aby sa veci pohli a potom to funguje. Práve na to sú dobrí poistovaci ktorým záleží na klientoch 🙂

autor
Včera o 10:39

@insurance_advisory mame poistovaka ten povedal ze to nebude už dlho trvať 😈 tak neviem.no

oliviakatka
Včera o 10:44

@mojemenonikto odkladal si faktúru o zaplatení spoluúčasti? Prípadne tam nebola spoluvina? Klient to bude riešiť rovnako tak nech viem na čo sa pripraviť 😆

andaluzia12
Včera o 10:50

My sme posielali dokonca sťažnosť na NBS - odbor ochrany finančného spotrebiteľa, ktorý vykonáva dohľad nad poisťovňami. NBS nám dala za pravdu, zaslala nám niekoľko totožných prípadov ako náš (predsedens), avšak nemá právomoc donútiť poisťovňu vyplatiť poistné plnenie. Skúšali ale to aj u právnika, avšak v pomere cena : výkon sme to nakoniec vzdali a škodu zaplatili z vlastného vrecka. Hneď sme vypovedali zmluvu s poisťovňou KOOPERATÍVA!!!!

mojemenonikto
Včera o 10:51

@oliviakatka Mal som kompletnú dokumentáciu, vrátane vyjadrenia dopravnej polície o vinníkovi, ktorý si chybu uznal a zaplatil aj pokutu. Čistá vec z pohľadu zákona. Poisťovňa sa však vyjadrila, že som bol odškodnený nad rámec ich interných tabuliek (rozumej, že moja poisťovňa z mojej havarijnej poistky mi zaplatila viac ako by mi zaplatili oni - vlastne mi ani nezaplatila, lebo to všetko išlo na krycí list). A tak mi rovno na drzovku povedali, že mi nezaplatia nič a že sa so mnou ani nemienia o tom baviť. Právnik mi tiež po tom, čo si zhrabol svoju odmenu povedal, že nemá ani veľký zmysel žalovať ich, lebo že sa z toho vyvinia. Že jediná možnosť by bola žalovať priamo toho vinníka. A keďže som do toho takto nechcel ísť, tak som prehltol horkú slinu a nakoniec to nechal tak. Zvyšok života venujem tomu, že všetkých známych odhováram od Kooperativy a Komunálnej poisťovne a veľmi ma to baví 😁

oliviakatka
Včera o 10:55

@mojemenonikto ja som si práve čekla PU toho klienta ktorý má rovnaký problém. Faktúru v servise zaplatil Allianz z havarijného poistenia poškodeného, ale zároveň si vymáha plnú sumu od komunálnej (nie len spoluúčasť). Z Al. išiel oficiálny list komunálnej. Nes**u sa s nimi.

mojemenonikto
Včera o 10:57

@oliviakatka No, je možné, že si aj v mojom prípade Allianz uplatnil regres voči Komunálnej poisťovni a museli to tak či tak cvaknúť. To mi nenapadlo. Tak im treba. Zlepšila si mi deň 😁

jaga18
Včera o 13:22

Minulý rok, august, do týždňa obhliadka, cca týždeň od obhliadky vyjadrenie a do 2 dní peniaze na účte.
Ale! Kooperativa vyplatila len rozdiel zostatkovej ceny vozidla a autovraku. S naším súhlasom autovrak šiel do aukcie, kde sa predal sa adekvátnu sumu. Celé to sprostredkovala kooperativa a peniaze za autovrak nám vyplatili v hotovosti pri odvoze (čo trvalo ďalší cca týždeň, keďže to bolo cez leto, šoféri mali dovolenky, nevedeli ho prísť vyzdvihnúť skôr)
Auto malo reálnu hodnotu vzhľadom na obstaravaciu cenu, vek, najazdené km okolo 20 - 21tis € . Poisťovňa nám vyplatila 14tis a za autovrak ešte 5,5tis€ .

dalimilhatok
Dnes o 09:17

Ako tak čítam, na mnohé podobné situácie často nepotrebujete platiť právnika či advokáta, pomôže odškodňovacia spoločnosť: www.arbitra.sk. Princíp práce je iný, "žiadne platby vopred", platí sa len v prípade úspechu = zo skutočne získaného plnenia.