Z čoho mi vypočítajú podporu?

miriamapalino
12. mar 2023

Ahojte ženy..potrebujem poradiť...som na rodičovskom do 19.4. Ale nastúpila som 1.3.do práce..nepáči sa mi..chcela by som skončiť a ist na podporu ..ako to mam urobiť z čoho mi vypocitaju podporu? Mam este 20 dnú starej dobolenky..ďakujem za rady

mogaa
12. mar 2023

@miriamapalino no škoda...tým že si nastúpila si si pokazila podporu, mohla si mať maximálnu podporu....teraz to bude z príjmu...

miriamapalino
autor
12. mar 2023

@mogaa ano viem pokazila 🤦‍♀️ a prosim ta z akého príjmu co teraz za marec budem mat výplatu?

lucka_ke
12. mar 2023

to je tá istá práca, v ktorej si bola na RD?

miriamapalino
autor
12. mar 2023

@lucka_ke ano je to tá istá práca

lucka_ke
12. mar 2023

najskôr si si mala dočerpať dovolenku, neviem či ti ju ešte preplatia... ale k otázke - podpora sa ti bude počítať z príjmu za posledné 2 roky

miriamapalino
autor
12. mar 2023

@lucka_ke to akože z rodičáku plus ten 1.mesiac odrobeny?..rodicak mi stale trvá do 19.4..neviem ako to mam spraviť aby mi vyšla dobra podpora ..o maximalnu uz viem ze som prišla..

lucka_ke
12. mar 2023

rodičovský príspevok nie je príjem z hľadiska výpočtu podpory, čiže z marcovej výplaty + prípadné odstupné alebo preplatená dovolenka...

miriamapalino
autor
12. mar 2023

@lucka_ke a mohla by som to tak spraviť ze by som zostala teda zase len na rodičáku a po skončení vybrala 1 den dovolenky a zvyšok dala preplatit?a nasledne výpoveď dohodou? Moj zárobok je asi 1000e v hrubom..

lucka_ke
12. mar 2023

môžeš sa vrátiť na RD, ale podpora sa aj tak bude počítať ako som napísala

miriamapalino
autor
12. mar 2023

@lucka_ke ano viem ale ked vyberiem alebo by mi preplatili tu dovolenku mala by som lepší priemer ci?bojím sa aby mi nevypočutali nejaký minimum

lucka_ke
12. mar 2023

preplatená dovolenka samozrejme priemer dvihne, aj odstupné, už len sa dohodnúť so zamestnávateľom

miriamapalino
autor
12. mar 2023

@lucka_ke no odstupné mi isto nedajú. Tak jedine po rodičaku dat výpoveď s preplatením dovolenky je asi najrozumnejsie..ale ak nelrwplatia tak dajú vyčerpať

lenuska9999
12. mar 2023

@lucka_ke prečo z príjmu za posledné 2 roky ? Ja sa do toho teda velmi nerozumiem, len som čítala tu na koniku už dávnejšie ako radili ženám, aby nastúpili do práce po RD a následne šli na podporu, že vyjde maximálna keď sa takto aktivuje nemocenské.

lucka_ke
12. mar 2023

@lenuska9999 no áno, ale autorka už pracuje od 1.3. to čo si čítala bolo niečo iné