Ahojte ženy..potrebujem poradiť...som na rodičovskom do 19.4. Ale nastúpila som 1.3.do práce..nepáči sa mi..chcela by som skončiť a ist na podporu ..ako to mam urobiť z čoho mi vypocitaju podporu? Mam este 20 dnú starej dobolenky..ďakujem za rady
@mogaa ano viem pokazila 🤦♀️ a prosim ta z akého príjmu co teraz za marec budem mat výplatu?
to je tá istá práca, v ktorej si bola na RD?
@lucka_ke ano je to tá istá práca
najskôr si si mala dočerpať dovolenku, neviem či ti ju ešte preplatia... ale k otázke - podpora sa ti bude počítať z príjmu za posledné 2 roky
@lucka_ke to akože z rodičáku plus ten 1.mesiac odrobeny?..rodicak mi stale trvá do 19.4..neviem ako to mam spraviť aby mi vyšla dobra podpora ..o maximalnu uz viem ze som prišla..
rodičovský príspevok nie je príjem z hľadiska výpočtu podpory, čiže z marcovej výplaty + prípadné odstupné alebo preplatená dovolenka...
@lucka_ke a mohla by som to tak spraviť ze by som zostala teda zase len na rodičáku a po skončení vybrala 1 den dovolenky a zvyšok dala preplatit?a nasledne výpoveď dohodou? Moj zárobok je asi 1000e v hrubom..
môžeš sa vrátiť na RD, ale podpora sa aj tak bude počítať ako som napísala
@lucka_ke ano viem ale ked vyberiem alebo by mi preplatili tu dovolenku mala by som lepší priemer ci?bojím sa aby mi nevypočutali nejaký minimum
preplatená dovolenka samozrejme priemer dvihne, aj odstupné, už len sa dohodnúť so zamestnávateľom
@lucka_ke no odstupné mi isto nedajú. Tak jedine po rodičaku dat výpoveď s preplatením dovolenky je asi najrozumnejsie..ale ak nelrwplatia tak dajú vyčerpať
@lucka_ke prečo z príjmu za posledné 2 roky ? Ja sa do toho teda velmi nerozumiem, len som čítala tu na koniku už dávnejšie ako radili ženám, aby nastúpili do práce po RD a následne šli na podporu, že vyjde maximálna keď sa takto aktivuje nemocenské.
@lenuska9999 no áno, ale autorka už pracuje od 1.3. to čo si čítala bolo niečo iné
@miriamapalino no škoda...tým že si nastúpila si si pokazila podporu, mohla si mať maximálnu podporu....teraz to bude z príjmu...