Z banky mi chcú previesť na účet Bitcoiny

20. jún 2023

Volali mi z banky že mi chcu previest na učet bitcoiny ktore som zarobila ze ci mozu. Ja tomu moc nerozumiem, pytali cislo uctu z karty tak som im dala iban lebo kartu nemam. Ze musim si vybavit kartu inak mi to nedaju je toto normalne?

alenah31
20. jún 2023

a ty si do nejakých bitcoinov investovala?? mimochodom - akýkoľvek výnos sa pripisuje na účet a nie na kartu.

petruldo
20. jún 2023

No je to podvod, vylakaju údaje karty a vybielia ti účet. Banke na prevod treba iban, nie číslo karty

mudracucoriedka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubka261
20. jún 2023

zavana to podvodom... nikdy nikto nevyzaduje info z karty, jedine podvodnik. a nikdy nikto ti neda nic zadarmo, len tak, a spyta sa ci moze... potom su toho plne spravy ako maju ludia hlavu v smutku ze prisli o vsetky peniaze...

mudracucoriedka
20. jún 2023

Je to podvod !!!

larisa
20. jún 2023

Určite je to podvod. Radšej sa choď osobne spýtať do banky .

babulkomale
20. jún 2023

🙈🙈🙈 a zarobila si?

vanilkovazmrzka
20. jún 2023

Bud rada, ze kartu nemas, lebo uz by ta okradli o vsetky peniaze. Prosim ta nebud hlupa a NIKDY NIKOMU NEDAVAJ PO TELEFONE OSOBNE UDAJE A CISLO KARTY.

Nepripada ti cudne uz len to, ze by sa pracovnik z tvojej banky dopytoval na tvoje udaje o tvojom bankovom ucte v tvojej banke? Sak logicky, ze taky clovek, ak je realne zamestnany v tvojej banke, ma pristup ku vsetkym takym udajom a nemusi si ich od teba pytat.

muchotrafka298
20. jún 2023

Mne pravidelne zacali chodit emaily a SMSky s tym, ze mam bitcoiny za 12 tisic EUR ci za kolko a mam kliknut na nejake linky. okamzite to mazem, lebo blokovat cislo sa neda.

jaroslav81
20. jún 2023

Najlepšie na tom je, že Slováci sú tak primitívni národ, že keď im niekto zavolá, že im chcú poslať peniaze/ bitcoiny, vobec sa nezamyslia nad tým, že nikde žiadne bitcoiny nezarobili. Fakt takí primitívni ľudia si zaslúžia byť okradnutí

ruxandra
20. jún 2023

Na takéto podvody fakt stačí aj sedliacky rozum - ak si nikdy nikde neinvestovala, nemôžu ti žiadne zarobené peniaze previesť.
Desí ma aj to, že keby si tú kartu mala, ty by si im to číslo kľudne poslala, to je sila, fakt...dobre, že žiadnu kartu nemáš 😔

simca06022011
20. jún 2023

omg, z banky ti nikdy kvoli takemuto nebudu volat a pytat si cisla kariet a co ja viem co. Ludia poucte sa. Banka vie aj tvoje cislo uctu, aj tvoje karty ak by si mala... a okrem toho keby si nejake bitcoiny mala, tak ich niekde mas uloznee a neposlu ti ich len tak "z niekade". A to miesto mas sparovane so svojimi uctami a nebudu ti VOLAT. Ani pisat EMAIL. Ani SMS. Ani neviem co este vymyslia aby dostali cislo karty a mohli ta okradnut

maranco
20. jún 2023

Preto je dobré na ochranu mať nastavený rozumný malý limit na platobnej karte pre nákupy cez internet. Aj keď človek naletí podvodníkovi, tak ho okradne len do výšky limitu.

Nechápem prečo banky predvolene zapínajú veľký limit na platby kartou cez internet, napríklad VÚB senior 70+ mal nastavené 3000€ na deň ani o tom nevedel, Poštová banka senior 70+ má 500€/deň.

Kedysi dávno boli internetové platby kartou predvolené vypnuté a kto chcel používať si to musel vedome zapnúť, teraz je to naopak a zlodeji majú lepšie podmienky.

simca06022011
20. jún 2023

@maranco inak presne, pred rokmi som to mala nizko od "novoty nastavene", ked som rpisla na dvolenku a chcela rozhadzovat, muslea som rychlo zbehnut do i-kaviarne, otvorit banking, nastavit... a myslim ze to bolo nejakych 300EUR, co mi povolili povodne, lebo ubytko som plaitla neviem 400 (?) a nepustilo ma :D

autor
20. jún 2023

Mozu mi zneuzit iban ak som ho poskytla?

muchotrafka298
20. jún 2023

Samotny IBAN nie je k nicomu, lebo to je bezne cislo uctu, co mozes poskytnut komukolvek, v praci na posielanie vyplaty, niekomu kto ti peniaze posiela. Skutocny problem je, ked poskytnes pristupove udaje k uctu (heslo na internetbanking) alebo cislo karty a verifikacny kod. Urcite na podobne spravy alebo emaily nereaguj, su to podvody na vybielenie uctu.

sajmonka_1216
20. jún 2023

Dúfam že máš poučenie nikomu len tak cez telefón neposkytoval info.. bud rada, že si nedala číslo karty.. a prosím tá naštuduj si tieto veci, alebo minimálne si aspoň pozri správy
S ibanom nič neurobia, preto ti kázali vybaviť si kartu..
a fakt rozmýšľaj… nežiadala si o vyber peňazí a banka ti sama vola že ti ich poslu?? A ešte v bitcoinoch?? 🤦‍♀️🤦‍♀️

liljana
20. jún 2023

Ak ti niekto povie, ze ti da peniaze zadarmo, o ktorych ani nevies, pre tvoje modre oci, vzdy je to podvod. Preco by ti ich niekto daval peniaze len tak. Vacsinou si potom ten "dobrak" zoberie tie tvoje.

maranco
20. jún 2023

Pusti si nahrávku ako cez telefón "pracovník banky" chce vykradnúť účet.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/autenticka-n...

autor
20. jún 2023

Možem banku niekde nahlasit ze mi to nechce poslat na iban ale nuti ma vybaviť si kartu alebo ako sa branit takymto praktikam bank?

vulka
20. jún 2023

Banka takéto operácie nikdy nerobí. Je to podvod a zbytočne budeš nahlasovať banku. Tá Ti s tým nepomôže. Len Ti pripomenie, že si finančne negramotná a niekomu naletela.

nelca84
20. jún 2023

No do kelu, ty si pekne mimo. Nikto z banky ti nevolal, uz to pochop 🤦‍♀️

tehulka2011
20. jún 2023

Lol po vsetkych komentaroch chces nahlasit banku.. a takito ludia maju volebne pravo

svetlonos
20. jún 2023

Ano jasne nahlas banku, mozno budes mat stastie a niekto ti priamo z tej banky zoci voci vysvetli o co ide. A to, ze oni taketo vtakoviny nerobia. Ty nemas kartu k účtu? Kedze si tu na mk, internet ako tak pouzivat vies, tak pre krista pana citaj co ti tu vsetci pisu!
Kto ti kedy co da zadarmo ???
Nikto. nikdy. nic. !

jesenzima
20. jún 2023

Ach 🤦 ona to stále nechápe ....

mirabelia
20. jún 2023

Ale mohla by si tu napísať číslo, z ktorého ti volali....

ruxandra
20. jún 2023

ja už celkom rozumiem prečo nemáš kartu k účtu 😂

autor
20. jún 2023

Volala som teda do banky na to cislo spat a potvrdili ze nejde o ziadny podvod ani ze ma nenutia si vybavit teda kartu. Len ze tie bitcoiny mi potom prepadnu a v zmysle nejakeho zakona ze pojdu do nejakeho fondu pre ukrajincov😠...

maranco
20. jún 2023

v akej banke máš účet a na aké číslo si volala?