Výživné. Koľko € pýtať?

22abigail22
20. mar 2020

Zdravím vás milé dámy. 👸

Potrebujem poradiť. 🙏
Ideme s matkou spísať návrh na určenie výživného. Mala by som uviesť akú sumu si predstavujem aby otec dieťaťa platil.
A tu je problém. Absolútne nemám šajnu. 🤷

Mala bude mať v Júni 4 roky. Nechodí do škôlky. Výdavky sú také, že strava, oblečenie, drogéria a pod.

Ani nevieme koľko zarába otec dieťaťa. Ešte keď spolu býval s nami, zarábal okolo 800€/čistom, ale to bolo pred 3 rokmi.

kitycat
20. mar 2020

takze vies len to, ze by si kchcela nejake peniaze...

maciatkolulu
20. mar 2020

@22abigail22 spísať náklady na dieťa, plus tvoj príjem, vychádzať z nákladov, doteraz neprispieva ani cent?

loginexistuje
20. mar 2020

tak nech si matka dietata (to asi nie si ty) spocita naklady na dieta plus dorara take je dnorazove na lieky a pod a polovicu si uplatni na dieta
napr zacat pri 150 eur a dostane okolo stovky ked pojde dieta domskoly poziada o zvysenie
co je na tom tazke ?

22abigail22
autor
20. mar 2020

@maciatkolulu
Sem tam píše nejaké peniaze. Ale tak max 30€. A občas jej kúpil nejaké veci napr plienky, mlieko. Ale inak nič môcť za takmer 4 roky života.

22abigail22
autor
20. mar 2020

@loginexistuje
Nie, nie som matkou. Iba pomáham správne spísať návrh.

Pardon, ale nemyslím si, že treba hneď na človeka skočiť. Iba pekne žiadam o radu skúsených mamičiek, že aká je najrealnejšia suma, ktorá zvykne byť určené/schválené.

fokuska
20. mar 2020

@22abigail22 Spocitajte vsetko: byvanie - prislusnu cast najmu (ak nie je vo vlastnom) a energii, dan za odpad napr. Potom strava, drogeria, lieky, oblecenie, nejake vzdelavanie, kruzky, vylety. Tak isto ak ma nejaku poistku mala, sporenie. Vsetko pekne po kategoriach spocitat a z toho ziadat polovicu, alebo trosku viac ako polovicu.

sissy27
20. mar 2020

@22abigail22 a dieťa býva zadarmo? nespotrebúva elektrinu, vodu, netvorí odpad? To, že to zaplatí niekto iný ešte neznamená, že to nie sú výdavky na dieťa.
Normálne si spočítať náklady na bývanie, elektrinu, vodu, odvoz odpadu. Ďalej strava, oblečenie, obuv, hygiena. Zdravotná starostlivosť, hračky, kultúra (určite ide občas s mamou na divadielko, do kina, nejaké iné podujatie), knižky. Komerčné poistenie, krúžky. No a samozrejme treba zohľadniť aj osobnú starostlivosť, teda má matka menšie možnosti zohnať si dobre platenú prácu ako ten rodič, ktorý nemusí riešiť kedy vyzdvihnúť dieťa zo škôlky, očr, 12hod zmeny a podobne.

evalin88
20. mar 2020

Ja poradim kym bude pojednavanie si odkladat blocky od veci pre malu: napr topanok, oblecenia, ak ma neaku špeci stravu prip. lieky tak to tiež.. na pojednavani to matka potom dolozi ako dokaz o vydavkoch....

janickacrazy
20. mar 2020

@22abigail22 prečo nechodí do školky? má nejaké zdravotné problémy? ak áno, tak treba pýtať vyššie výživné

beabelisova
20. mar 2020

vsetky vydavky si spis, co kupujes, odkladaj si blocky a na zaklade toho si urci sumu, nie je dobre to len tak z paty vytiahnut 🙂

semila001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prihlassa
28. jún 2020

@22abigail22 ja mám 100 na dvoch pubertiakov 15 a 17 🤨🤨🤨 a žiadosť o zvýšenie mi neprešla že vraj dobre zarábam a chudák môj ex nemá z čoho žiť ,ex švagriná pracuje na súde potiahla za správne šnúrky a môžem si pískať ani prechod na strednú mi neprešiel pri zvýšení ani nič asi mám predať dom ísť pod most a potom by mi pridali ani výdavky doložené súdu neuspeli ,tak veľa šťastia a ústretoveho sudcu

cacianka
28. jún 2020

Pozri si skupinu Pravne poradenstvo, je verejna a na 537 stranach je na kazdej pisane o vyzivnom, v celej je o tom mrte rád od pravnikov aj laikov so skúsenosťami. Vzory aj tabulky, navrhy....

betulinka1
28. jún 2020

@22abigail22 ono je to aj podla toho kolko zaraba matka a ake ma vydavky na byvanie, lieky, bezin,oblecenie a tak. Vydavky su neni len strava a oblecenie pre dieta. Su tam aj hracky, vylety, setrenie, lieky, vitaminy, zaujmy, letna dovolenka a zimna dovolenka. Len strava na dieta je mesacne urcite 100€, plus hracky, oblecenie, topanky sa tiez cca. pohybuje okolo 30€ mesacne. Kolko platil doteraz? Na 4 rocne bez nejakych extra vydavkov by som pytala minimalne 120€. Z jeho prijmu to v pohode daju a samozrejme zalezi aj o ake mesto ide. V Ba sa to pohybuje v inych cislach ako napriklad na strednom slovensku.

janussa69
15. mar 2021

@prihlassa dobrý deň,chcem sa informovať ako sa na súde porovnáva príjem koľko mesiacov spätne sa dávajú výpisy z účtu

prihlassa
15. mar 2021

@janussa69 dokladovala som posledný polrok a bolo to úplne zbytočne ,keďže dobre zarobím mám byť šťastná ,že dostávam aspoň po 50 ,ex minimálna mzda ,pritom zarába nadpriemerne .Pol roka som si odkladala kazducicky doklad o kúpe všetkého ,jedlo ,oblecko,kozmetika ,nové Pc .
Dosť sme investovali a nič to nestalo ešte som dopadla tak ,že som nemusela vymeniť Pc ,nakupovať oblecko no načo majú chodiť nahý a bosý.A úplne najlepšia veta keď mám na nové veci mám aj dostatok prostriedkov na výživu nič mi netreba pridať .

janussa69
16. mar 2021

@prihlassa takže záleží od sudcu ak dobre tou rozumiem a porovnáva sa aj príjem matky

luccija
16. mar 2021

@prihlassa to je veľmi smutne