Vývoz auta do zahraničia + špeciálna vývozná poistka

16. apr 2024

Ahojte,
zijem momentalne v zahranici a chcem si kupit auto na Slovensku, mam moznost cez znameho, ktore vyveziem do zahranicia. Beriem vsetky dobre rady, poznamky osobne skusenosti, co sa tyka papierov, samotneho vyvozu (pojde po vlastnych, nie na plosine) ako aj kde sa da eventualne vybavit specialna vyvozna poistka, idealne Zilina a okolie, ale v konecnom dosledku mi to je jedno.
Dakujem

melanta
17. apr 2024

https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

Tu si vyber krajinu, kde žiješ a kde budeš prihlasovať auto, aby si sa dočítala podmienky v danej krajine.
https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/...

Poistku vyrieš v ktorejkoľvek poisťovni, vyber si podľa svojich preferencií.

autor
17. apr 2024

@melanta no podla vsetkeho to tak nefunguje, brat je na Slovensku, a nevedia to poistit, pretoze mam trvaly pobyt v zahranici... a kupovali sme u profesionala.
podmienky dovozu do statu EU mam zistene a nie je problem.

Problem je momentalne specialna vyvozna poistka, takze ak mas kontakt na konkretnu poistovnu, kde to robia, poprosim.

melanta
17. apr 2024

My žijeme druhý rok v Stockholme, auto som viezla z Bratislavy do Švédska, poistenie v Allianz. Ale ako píšem, z veľkých poisťovní to robia určite všetky. Len to makléri zrejme nepoznajú, nie je to bežný produkt, ktorý sa predáva denne. Takže sa trebalo o to viac zaujímať, nie sa nechať opinkať, že to nerobia. Makléri ak niečo nevedia, bežne povedia, že sa to nedá.

autor
17. apr 2024

@melanta Jasne, prave preto sa pytam, ze kto ma osobnu skusenost. Ja sice nie som od Ba ale zo ZA a kedze nie som na mieste, je to tazsie. A kedze mi je jasne, ako pises, ze pokial nieco nevedia alebo sa im nechce, tak odpinkaju ze sa neda, tak sa pytam 🙂 Dakujem za tip na Allianz. Ty mas trvaly/prechodny pobyt na SK alebo vobec?

jankohrasko1100
1. júl 2024

dobry den, aku poistovnu ste, prosim vas, nakoniec nasli pre specialnu vyvoznu poistku? Dakujem za odpoved