Dobrý deň prosím vás platím za vodu každý polrok minulý rok mi prišlo 76 EUR to je v pohode bývame 4 osoby teraz mi prišlo za vodu 140 EUR za pol roka ako to je možné pýtala som sa na obecnom úrade a to výhovorky a viete to hento nik toľko neplatí ani susedia len mi kde to môžem riešiť keď na obecnom to majú m háku ďakujem
@simonka123234 my na vyúčtovaní máme zaznamene stav meraca pri poslednom odpočete a stav meraca pri aktuálnom meraní. Plus koľko platíme za kubík vody.
@pieksamaki nie sami si a dávame to na obecný urad
@simonka123234 ale veď hádam sa dá z vyúčtovania vyčítať či ste spotrebovali viac vody, či sa nezvyšovala cena, priraraný poplatky napr za fond na opravu vodovodu, nie?
Veď na vyuctovani musíte mať počiatocny a konečný stav. Vyska faktúry je m3 x cena za m3. Sedí to? Porovnať s predchádzajúcim, či sa nezmenila cena(išla voda hore, ale nie 100%). Ak máte vysoku spotrebu vody, čo s tým má obecný úrad?
Inak, nenapojili ste sa na kanalizáciu tento rok, že by vám k vodnému aj stocne uctovali?
Za ďalšie mi napadá, či nemáte kdesi únik.
Každopádne, ak máte obecnu vodu, cena vodného a stočného je cca 3,8€/m3, tak vy neminiete ako rodina ani hygienické minimum 😳 Nemáte aj studňu?
No, veľa otázok, malo informácií...
@simonka123234 ale nejakú faktúru vám predsa museli vystaviť
@simonka123234 niečo vám museli dať....tam môže byť aj stočné....pripadne zvýšenie ceny....musíš mat nejaké vyúčtovanie alebo faktúru na vaše spotrebné miesto
Sama s tým robím, stáva sa to keď sa nepúšťa bazén , veľa polievka, kvapká, tečie wc ,vodovodný kohútik, prasklo vodovodné potrubie,(nevhlnú vám múry?) , pokazí vodomer atď
140 euro za pol roka je fakt smiešna suma za vodu, my platíme 4 osoby raz toľko pol ročne, však vidíš koľko Kubíkov ste minuli nie tak čo sa handrkujes o tom na úrade, mňa by šľak trafil toto riešiť s ludmi
Sme piati a platíme 40 € mesačne za vodu.Voda išla hore autorka za posledný rok- dva
Mas fakturu, tam mas spotrebovanu vodu a k tomu stocne, ak mate studnu, tak my mame poplatok aj za nu. Minule si nahlasila stav vodomeru a aj teraz, z toho si vypocitaj, kolko ste minuli a porovnaj s fakturou, ci to sedi.
@katica06 bývame v nájomnom byte máme vodné stočné na faktúre mám len celkove napísané koľko kubíkov sme minulý zaujímavé že predtým sme raz mali 70eur a potom stále vyššie susedia sú tiež 4clenna rodina a platia o polovicu menej tak neviem kde je chyba
@zuzubb007 smiešna suma však každý mi tu povie že to veľa platím a ešte k tomu malo sme doma a toľko platiť ved to tu v rodinnom dome neplatia toľko kamošky mi že 70eur plati v dome a bývajú 7clenna rodina tak to nechápem ako to je možné
@simonka123234 ja nerozumiem, čo tu riešiš "všetci vravia" a "susedia majú menej". Je na faktúre vaša spotreba? Sedí začiatočny a konečný stav?
Ak majú v rodinnom dome menej, používajú aj studňu. Vodu obecnú berú mozno len na pitie a varenie, zvyšok majú "svoju" zo studne.
Prevadzkovatel vody má pevne ceny pre všetkých, nie, že domy platia menej 🤦♀️ Za m3 platia VSETCI rovnako. To je ako chlieb. Stojí 2€. Zjete 10, platíte teda 20€. Ak sused zje len 8, tak platí 16€. Čo na tom pre pána jána nerozumies?
@simonka123234 a čo mňa po susedoch, ja neporovnavam svoje spotreby s nikým iným, to že susedia vypínajú radiátory, a sprchuju, alebo peru raz za čas mňa absolútne nezaujima, proste mne to príde malo akože 12 euro za vodu na 4 osoby mesačne prepáč, ak chces menej platiť tak sa sprchujte teda ako to ostatní s ktorými to porovnávas raz za tri dni, perte raz za tyzden atď.. je to smiešna suma za mesiac na tom si stojim, sused spraví nákup na týždeň za 40 euro tak musím aj ty porovnávas neporovnavatelne
@simonka123234 aj u nás sú nájomné byty a vystavujeme im ,, vyúčtovanie,, polročne bez stocnéno kanalizáciu nemáme ale niekedy je aj 20-30-40m3 rozdiel medzi rodinami s rovnakým počtom členov. Ľudia vždy dostanú doklad kde je uvedený starý stav, nový stav cena na jednotku a celkova suma za vodné. Bez toho že sem dás relevantné doklady na posledné obdobia tvoje prípadne aj susedov ti tu nikto nevie dať relevantnú odpoveď. Bez toho ti nikto.nepomôže.
Napíšem ešte raz rozdiel môže vzniknúť zo sto dôvodov, niektoré som ti už hore napísala.
@simonka123234 pozri vyúčtovanie.....papier kde ms reálnu spotrebu vody...vodari chodia vodu odpisovať?