Vyúčtovanie vodné stočne - únik vody

pepiak
13. júl 2023

Dobrý deň, sme dvojčlenná rodina (len ja a manžel) v RD a vyúčtovanie vody nám chodí 4x do roka. Momentálne nám prišlo za obdobie april-jun s tým, že sme minuli 17kubikov = 60€. Keďže sme len dvaja, chodíme do práce, z práce chodíme domov až okolo 17:00-18:00, nevychádza mi kde by sme boli minuli toľko vody. Mame umývačku, ktorú púšťame na ECO program keď je plná, sprchujeme sa krátko - namočiť - namydlit - opláchnuť, žiadne polhodinove vyvaranie sa :D chcem sa opýtať či je možný nejaký únik. Susedia sú trojčlenná rodina a bežne platia o minimálne 20€ menej ako my. Nerozumieme tomu.
Je nejaká možnosť ako zistiť únik? Prípadne je možné zavolať na kontrolu niekoho z vodárni nech urobia preplach a skontrolujú možný únik?
Ďakujem vám za vaše rady.

rachel36a
13. júl 2023

@pepiak ved jednoducho zistis ci mate unik ked vypnes vsetky kohutiky a pozies sa na merac ci sa kruti alebo nie...a ak by ste mali unik vody uz v byte , teda za meračom, tak by si to videla, ze niekde tecie

judit47
13. júl 2023

@rachel36a byvaju v dome kludne moze za hodinami do pody unikat(u nas bol tak unik) v bytovke zistilo sa to az pri vyuctovani…

Ale ako radi vypni vsetko a pozri na hodiny ci sa tocia🙂

simona92101
13. júl 2023

@pepiak mozne to je,my sme raz mali prasknuty ventil v sachte a voda pomalicky odtekala.btw,stav hodin si hlasite sami ci chodia vodu odpisovat?

pepiak
autor
13. júl 2023

@simona92101 vodu chodievajú odpisovat

lelelienka
13. júl 2023

Samozrejme moze unikat, ale ako prve by som si porovnala s predchadzajucou spotrebou, pises len porovnanie so susedmi, nie vase predosle spotreby. Nepolievate pitnou vodou napr? Inak priemerna spotreba vody je vraj okolo 100l/os/den. Ked si spravis orientacny prepocet na 3 mesiace, tak to mas 18m3. Pri 80l/den cca 14,4.

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz