Dobrý den,
Neviem či preháňam ale mame v byte nájomcov. Doteraz sme nemali problem. Čakáme na ročne vyúčtovanie a nás správca mešká. Informovala som sa v pondelok ale zevraj došlo k chybe a tým pádom ich nerozoslali. Nájomníci my v pondelok volali že kde majú preplatok a že im ho chcem zatajiť no proste jednania jak na trhu. Dala som im číslo na správcu nech si to overia sami. To že počítajú s preplatkom ma tiež zarazilo. V zmluve mame jasne uvedené že preplatok do istej sumy a nedoplatok do istej sumy nevraciam nepožadujem. Rozmýšľame teraz s muzom či to odignorovať alebo sa vážne zamyslieť nad vypovedaním … aj keď teda vieme že človek nikdy nevie koho si nasťahuje do bytu nabudúce…
ak ste s nimi inak spokojny a toto je jedina vec co ti vadi,tak este vydrz..uvidis az pride vyuztovanie a ako sa zachovaju k sume co tam bude
Teplá voda išla veľmi hore, skôr budú mať nedoplatok.
Nechcem sa nikoho zastávať ale možno mali predtým negatívnu skúsenosť, ja som to sama zažila, kde majiteľka bytu dávala veľmi zvláštne výhovorky typu "ešte neprišlo" a podobne. Ak sú hrubí nie je to v poriadku, na druhej strane by som sa nečudovala lebo takéto správanie majiteľov je bohužiaľ časté.
Každopádne, treba im vysvetliť situáciu, dať keď tak kontakt na správcu, ak ti neveria, nech si to overia a hlavne komunikovať. Ak ti platia načas a sú slušní, nechcela by som si ich moc poštvať, nájsť v dnešnej dobe slušných nájomníkov na dlhšiu dobu je celkom náročné.
@viestta napríklad nám sa ani na jednom byte zálohy nezvyšovali, no všade máme nedoplatky na teplej vode 😕
A prečo im to nechceš vrátiť ak by mali preplatok , tak isto pri nedoplatku treba účtovať . Veď to by bolo trošku nespravodlivé , že jeden ti nemusí vyplatiť nedoplatok ale ten druhý ti musí nechať preplatok . To by sa nikomu nepáčilo predsa
@kris_tin257 u nas k 1.1.2023 zalohy kvoli predpokladanej vyssej cene tepla zdvihli. Mame preplatok, tak ako po ine roky. Viac na kureni ako na TUV, ale aj tam su nejake eura navyse
@zabka1987 Čítala si jej príspevok? Jasne tam má napísané,že majú v zmluve uvedené,že preplatok do určitej výšky sa nevracia a rovnako nedoplatok do určitej výšky od nich nepožaduje..Zmluvu predpokladám,že si prečítali pred tým,ako ju podpísali..A ona nikde nepíše,že im preplatok nechce vrátiť,ale čo im ma vracať,keď ešte nemá vyúčtovanie? A oni z nej ešte robia klamárku,koho by to nenaštvalo?
@viestta nam zalohy nezvysovali. Teraz mame nedoplatky.
Pre mňa by to bolo už znamenie, že to budu nejakí špekulanti ... ešte nie je ani vyúčtovanie a už sa domáhaju preplatku ...podľa toho čo píseš sa asi len tak slušne neopýtali či už to došlo ... my sme mali v prenajme posledne tri mesiace v roku bývalých majiteľov bytu ktorý sme od nich odkupili (ešte si dokončovali svoju novú nehnuteľnosť a potrebovali ešte bývať už v našom byte) ... na druhý rok sa samozrejme ozvali, že preplatok za tie 3 mesiace patrí ešte im a že im ho máme poslať aj s vyúčtovaním ... keď sme im poslali vyúčtovanie s nedoplatkom, tak ten už samozrejme ich nebol 😂 nebolo to veľa tak sme to zaplatili bo už sme nemali nervy na nich bo oni aj iné stupidné veci požadovali ... ľudia sú všeliakí bohužiaľ
@zabka1987 co sa rozculujes? 😊Jasne tam napísala ze preplatky/nedoplatky majú v zmluve do určitej hodnoty ako " neriesime". Tak.asi ona vie, čo ma v zmluve a prezentovať to môže, kto chce, ako chce. A pýta si tu radu a môže... s nimi podľa všetkého komunikuje ale neveria, že vyúčtovanie nie je este
Autorka, mňa by sa takéto správanie dotklo a pri odovzdávaní toho vyúčtovania by som.im to patrične oznámila. Ak majú problém s dôverou, môžu si kľudne nájsť iný podnájom, inak si vyprosim akékoľvek držím chovanie. Ak iné problémy s nimi nie sú, tak by som zmluvu nevypovedavala...
@simca06022011 * drzé chovanie tam malo byt
Dala si im číslo na správcu, viac nemôžeš spraviť. Trvaj na tom aby jednali slušne. Ale normálni nebudú, kto už pri týchto šialených cenách ráta s preplatkom 🤔
@simca06022011 asi si mýliš dojmi s pojmami 😂😂😂🤪 ja si nepotrebujem nechávať nikoho preplatky , chvalabohu nie som tak zle , že by som ešte takéto niečo robila
@zabka1987 co si mylim? kde ? ake dojmy pojmy? NEmas trosku problem s pochopenim citaneho textu? :DD
@simca06022011 Ja ? Veď nevieš napísať jednu súvislú vetu správne ! 😂
@zabka1987 aha :D ok...
Mozno rataju s preplatkom, lebo su vychcani, ako moja exnajomnicka.
Vzdy, ked prisli odcitat stavy na meracoch, nebola doma a na dvere napisala, co akoze odcitala ona.
Tri roky a potom, ked sa odstahovala a ja som nahlasovala realny odpocet, tak som v "nedoplatku" platila vodu aj elektriku za tri roky naraz.
A ano, jej som rocne preplatky samozrejme tri roky vyplacala. A tiez dopredu volala, kedy uz pridu.
@oliolijanka tak toto je uz ozaj sila ze takto vypocitavi su ludia ... to by ma ani vo sne nenapadlo
@oliolijanka ako to mohli uznať a na základe toho vyúčtovať?? 🤯🤯 My keď nie sme doma musíme do mejlu poslať odfotené merače a nie že na dobre slovo nahlasime číslo aké sa nám paci…
@oliolijanka za tie 3 roky si nechodila skontrolovať byt ani odpísať si merače?
elektromer už ani nie je dovolené mať dnu v byte, musí byť prístupný na chodbe, to máte nejaký veľmi starý byt?
@oliolijanka najomnik ti mal poslat odfoteny merac ked uz teda "nebol doma"
@maranco Donutil si ma zapochybovat o mojej pamäti, uz som sa isla ospravedlnit, ze to nebol nedoplatok za elektriku, ale za teplo.
To bolo ca.pred 20timi rokmi. Uz som si dobre nepamätala.
Cize opravujem sa, okrem vody A elekriky som jej platila aj teplo. Vtedy boli na radiatoroch nadobky s tekutinou a ta sa vyparovala a odcitalo sa, kolko sa vyparilo. Ako to zadala vtedy, to neviem, ale najväcsia polozka bol nedoplatok za teplo.
Mas pravdu, merac elektriky bol na chodbe, ale kedze v tom case bolo normalne, ze sa kradli spred bytov topanky, dazdniky atd., skoro na kazdom poschodi si majitelia dvoch susediacich bytov vo "vyklenku" oddelili stenou byty od schodiska a vytvorili spolocnu predizbu, ktoru zamykali. Merace boli za zamknitou stenou. Tak zrejme ani suseda nebola doma, neviem.
Byt som chodila 'kontrolovat' zriedka, kvoli tomu, ze som dlhodobo v zahranici a doverovala som jej.
@ketrint @eeffka Uz som pisala, ze to bolo pred 20timi rokmi, vtedy boli tlacitkove telefony a nebolo zvykom vsetko fotit a zdielat. Dnes sa to mozno prave kvoli takym podvodnikom uz vsetko foti.
Hoci vo Photoshope by mi trvalo dve minuty, aby som si stav na meraci upravila podla potreby.
Skusenost som nenapisala, aby som bola zaujimava, nemam dovod si vymyslat🙂
Prispevok autorky mi pripomenul tu situaciu, ako sa ta najomnicka dotazovala, ze kde su preplatky, ze ako vo mne vyvolavala pocit, ze sa chcem na jej ukor obohatit. Nic viac.
@simca06022011 @lucylaw wow 🤯😅
Ospravedlňujem sa za gramatiku .mi