Vytopený byt + poisťovňa

nikol1288
8. nov 2024

Ahojte je tu niekto komu vytopil sused byt? a zhodou nahod najlepsie kto ma aj CSOB poistnenie 🤣
Zaujimalo by ma kolko cca to vie poistovna vycislit lebo mame tu znacne skody mali sme aj obhliadajuceho ale teda bojim sa ze nam vyplatia len nejaku malu sumu vim nepokryjeme ani vymenu podlah...

sweet20
8. nov 2024

@nikol1288 fuh.. csob... no toto idealne riesit cez financnika, vybavi aj na vynimku ak by nieco

nikol1288
autor
8. nov 2024

@sweet20 ano riesime to cez financnika , robime vsetko tak ako nam radi

sweet20
8. nov 2024

@nikol1288 tak potom uz iba cez neho.. my nevieme aku mas poistku a ake skody mas.. snad si ma pochopila

darina77
8. nov 2024

@nikol1288 majú svoje cenniky, ale ty môžeš dať úcet za výmenu podlahy, preplatia ti to

nikol1288
autor
8. nov 2024

@sweet20 ja rozumiem preto som napisala csob poistenie a podlahy a omietky sa budu menit.. cgcela som vediet cca rozmdzie od-do

nikol1288
autor
8. nov 2024

@darina77 my sme to dali tak ze nam vyplatia predom a potom ak by to stalo viac nam este dolozia lenze nam len firma co to ma prist menit poslala vycislenie 5tisic

jarka_black
9. nov 2024

@nikol1288 áno, byt poistený v ČSOB, vytiekol radiátor na drevenú podlahu, nasiakli 2 steny a strop u suseda dole. Riešené bez obhliadky, len fotky s rozmermi, bolo to počas korony. Vyplatené bez problémov.

simona20201309
9. nov 2024

@jarka_black bože aká nenápadná reklama....

jarka_black
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
insurance_advisory
10. nov 2024

@nikol1288 sú dve možnosti. Ak má sused poistenie môžeš to riesit aj z jeho poistenia zodpovednosti a musí to nahlásiť on vo svojej poisťovni alebo ako spomínaš zo svojej ČSOB poistky. S týmto by nemal byť problém väčšinou tieto škody sú už aj v základných balíkoch poistenia. To koľko dostaneš rozpočtom sa dozvieš až keď pošlu správu o ukončení likvidácie a peniaze na účet. Ak je poisťovňa ochotná môžeš žiadať aj o doplatenie faktúry ak vás to stalo viac. Materiál, práca atd. Ak je predpoklad že škoda je vyššia odporúčam riešiť škody cez faktúry a nie rozpočtom.