Dobry den, chcel by som sa opytat co robit v pripade, ze ma uz niekolko mesiacov vytapa sused. Voda kvapka zo stropu a aj po stenach. Sused nadomnou nema zaujem komunikovat, dokonca ani nevpustil do svojho bytu havarijneho technika z bytovej spolocnosti. Moj byt nie je poisteny :( Dakujem
Bytove druzstvo ,MU si neskusala ?
Zavolaj policiu, poskodzuje ti majetok.
najskôr by som tam dotiahla domovníka... nech vidí čo sa robí v bytovom dome....a následne inf. bytové družstvo.
@zooeynka
@matoo11 spravca ma zviazane ruky. V zakone je sice pisane, ze vlastnik musi na nevuhnutny cas s pristupnit byt, ale ziadna sankcia... Skusit, ci otvori policajtom, ak nie podat trestne oznamenie.
Inak asi ucinnejsie a rychlejsie riesenie ponuka @bonetka.
Inak je fasa, ze vsetci spominate spravcu, ale spravca spravuje spolocne casti, nie byty.
Ak munície netečie viditeľne v byte môže ísť o stupačky alebo potrubie. Čiže spoločné priestory. Predpokladám že ak je to dlhotrvajúca vec bude to niečo takéto. Zakročil musí v prvom rade domovník a následne zavolať políciu ak nepomôže. A ako nekomunikuje? Je doma? Je to majiteľ či len nájomca kto tam býva? U nás keď toto bolo tak za pol dňa to domovnicka nekompromisne vyriešila. Ešte aj opravara zavolala.
@moni73 policia SR nebude riesit vytopenie a to ze sa sused zatajuje - s umevom odporucia obratit sa na spravcu bytov! A nejak neviem pochopit cloveka co odmieta riesit havarijne stavy ktore sa ho mozu tykat, ved hocikedy sa dotycnemu susedovi moze stat, ze on bude ten vytopeny...to musi byt nejaky magor
Prave riesime podobny problem. Zatial zial bezuspesne. Suseda nad nami odmieta spolupracovat, nikoho do bytu nepusti a vyjadrila sa, ze ju to nezaujima. Kazdeho posle s prehladom do kelu a je dokomunikovane....
Inak ma ešte napadlo: Požiarnici, vyrúbať dvere a opraviť :D ale hlavne by bolo treba nájsť dôvod čo a prečo tečie🙂
ak by domovnik vypol hlavny privod vody hned by sa to vyriesilo
@zooeynka riesila som podobne. V pozicii spravcu. Stupacky poskodene neboli, susedovi na 2.posch tiekol sprchovy kut, vytapal 2 byty pod sebou a pivnice. Spravca nema ziadne paky nieco s tym spravit, malo by sa to riesit medzi susedmi.
Ale tak ako si tu vsetci myslite, ze je to robota spravcu, tak si to myslia uplne vsetci. Ako ustretovy spravca som (kedze sused neotvaral) volala policiu, policia prisla a po mozno 20 min sused otvoril. Pustil do bytu, ale havarijku uz pustit nechcel. Policajti boli dokonca tak ochotni, ze prisli aj na druhy den, na ktory sme sa dohodli... Sused ale nechcel dat nic opravovat, kedze nemal peniaze... a tak sa to tahalo a volala som so susedovym synom, dcerou, sestrou (tc zistili policajti). Toto ale nie je praca spravcu.
Nie je nad to mat takých dementnych susedov. Nad nami tiez menili bojler a zacala nam vlhnut stena, boli sme tam a ze to opravia.. Po par dnoch uz tiekla voda zo stropu, tyzden to trvalo ale nakonic gazdiná zavolala opravara a zistili ze z jednej trubky mali fontanu. To bolo v polovici oktobra a az dnes nam bol sused opravit stenu. Ale museli sme chodit stale my pytat, sami od seba by nedosli. Ja by som teda pockala na dotycneho a chytila pod krk, alebo zavolala na pomoc ak mas nejakeho kamoša (najlepsie typu hlavohrud) a vtedy sa hrdina zosere jak decko.
@matoo11 vsetci su mudri ak takuto situaciu nezazili. Presne toto a este horsie veci som riesila minuly rok so svojou dementnou susedou..policajtov, domovnika, denno-denne. Skoncila som u pravnika, skor nez stihlo prist predvolanie na sud suseda umrela a co myslite? Dodnes (takmer rok od jej smrti) nie je jej byt vysporiadany a ja znasam nasledky. Drzim palce aby policia, pripadne spravca domu boli ustretovejsi nez vasi, ja som bola nutena sa aj so synom z vlastneho bytu sa odstahovat
@kristiii
ahoj ,ja teraz riešim niečo podobné, ako to nakoniec dopadlo?
policia by nepomohla ? ved ti poskodzuje majetok