Chcem sa informovať či mal niekto podobnú skúsenosť. Prišlo nám vyúčtovanie za vysokú spotrebu vody. Dali sme vodomery na overenie,výsledok prišiel,že sú správne. Aj tak nesúhlasím s výsledkom. Neviem ako ďalej postupovať. Ďakujem
@zuzanocka1304 co je to veľa? Na koľko ľudí?
@markusrasford sme 4 členná rodina, 2 + 2 chalani...teplú máme 121 m3 a studená 101 m3....každý rok sa nám spotreba zvyšuje, pričom doma sa stravujeme cez víkend, cez týždeň mimo domova
@indiankaindi nám povedali,že kontrola vodomeru v embre vyšla ok ak chcem,môžem dať na metrológiu do BA, ale bolo hneď za tým,že zbytočne vyhodím peniaze...ale mne hlava nepustí,že počas covid,sme boli všetci doma, ja ešte na rodičovskej a nebola taká spotreba vody...
@zuzanocka1304 za aké obdobie...
@deti95060810 rok
@zuzanocka1304 to ti vychádza 8.5 kubíka /mesiac/4 osoby chladnej vody
10kubíkov /mesiac/4osoby teplej vody
je to veľmi veľa? až tak nie...
@zuzanocka1304 kedy robili odpočet? skús si teraz odpísať hodnotu a potom každý týžden odpisuj hodnoty z vodomerov ..
@zuzanocka1304 Ano, presne tak aj u nás, nám povedali to isté, plus dodali, že pri kontrole nič nezistia.
@deti95060810 10 kubíkov teplej vody na mesiac je podľa vás normálne?? Ved sa stravujeme škola, škôlka a máme umývačku
gro teplej vody je za kupanie, sprchovanie
@zuzanocka1304 to máš 80 l/1 člen/1deň
tak už ty musíš vedieť ako si deti dávajú vody pri kúpaní, sprchovaní...
umývačka ťahá chladnú vodu..
@deti95060810 deti sa nekupu, lebo už rok dozadu bola vysoká spotreba vody, muž sa doma sprchuje 2x do týždňa, lebo sa sprchuje v práci...ja si vaňu nedávam
@zuzanocka1304 my sme presne to isté mali žijeme 2ja v byte a vyše 250€ nedoplatok za vodu....
@zuzanocka1304 no je to dosť. 10 kubíkov na mesiac veru aj iného by vytočilo
@markusrasford je to veľmi veľa...mali sme 80 za rok a to deti sa kupali....my stále premýšľame kde sa stala chyba
@zalka píšeme...teraz za mesiac 3 teplej a 7 studenej...aj si píšem činnosti v domácnosti,práčka umývačka
@zuzanocka1304 skúsil by som odborníka ktorý sa vyzná a možno od 1.augusta sledoval vodu a zapisoval stav. Samozrejme je rozdiel spotreby v auguste a oktobri
my máme síce len studenú, lebo máme vlastný kotol. Sme 4 a ročná spotreba okolo 120 kubíkov studenej. Vôbec sme nešetrili a práčka išla non - stop. A všetky 3 sme sa často kúpali vo vani. Čiže 220 kubíkov vody spolu, je fakt dosť.
@zuzanocka1304 a predtým? ono sa zvyčajne v januári odpisujú vodomery... v januári koľko bol stav a koľko teraz ked ste začali písať za tých cca 6 mesiacov?
@zalka my sme to zistili v júni, keď prišlo vyúčtovanie... za 5 mesiacov máme už 50 m3 teplej vody...teraz nám dali nové vodomery
@markusrasford aký odborník? Z bytového sa k nám ani neprišli pozrieť, len vymenili vodomery na skúšku
@indiankaindi odkiaľ ste?
@zuzanocka1304 tak hádam to už teraz bude normálne ked máte nové vodomery ... a asi priebežne treba potom do budúcna kontrolovať spotrebu či náhodou nevybočuje z normálu. Lebo je rozdiel 3m3 za mesiac a 10m3 za mesiac.
@zuzanocka1304 a ako dlho sa sprchujete? Najmä deti. Lebo sprcha je výhodnejšie ako vaňa, iba keď je krátka (5 minút). Moji by sa kľudne aj 30 minút sprchovali 🙈
A ešte skúste vymeniť sprchové hlavice za výhodnejšie s nižšou spotrebou vody za minútu.
@zuzanocka1304 tu som našla zaujímavé porovnanie https://www.pvmsystem.sk/kalkulacka-spotreby-vo....
@blabla195 neviem ako dlho, lebo nikdy som to nesledovala, nakoľko nebol u nás nikdy problém s vodou, dokonca keď deti boli menšie mali aj vaňu a nikdy nebola taká hodnota vody. baterie hansgrohe máme
Podla mna je to hrozne vela. a je cudne mat viac teplnej ako studenej vody. Nemate napojenu pracku/umyvacku na teplu vodu? my sme dvaja a mame spotrebu rocnu teplej okolo 1 kubik na osobu na mesiac, do 30 kubikov rocne. a to sa dvakrat denne sprchujeme, zrovna (zial) vodou nesetrime. Studenu mame cca dvojnasobok
@zuzanocka1304 tiez na napadlo ci nieco nieje napojene na teplu vodu. Sestra tak mala mycku par mesiacov zle napojenu na teplu vodu :p. Ono nemoze byt tepla voda viac ako studena to nedava logiku. Ved studenou sa splachuje, perie+ mycka....
@dm1 nemáme nič napojené na teplú vodu,už sme to kontrolovali
@zuzanocka1304 mali sme podobnú skúsenosť, nepomohli sme si. Spotreba ako keby sme napustili tri plavecké bazény, pritom je to spotreba jedného človeka v jednoizbovom byte - seniora, ktorý bol dokonca viac ako mesiac v kúpeľoch a voda bola zatvorená. Vodomery sme nedávali na overenie, bolo nám rovno povedané, že zbytočne zaplatíme za ich overenie a výsledok nebude iný. Požiadali sme o podrobnejší výpis z vodární, bolo vidieť ako každý mesiac spotreba stúpa a potom sa odrazu zastavil tento rast a bola normálna. V podstate takáto obrovská spotreba narástla za tuším 4 - 5 mesiacov. Čo je samozrejme nereálne. Ale bohužiaľ, vraj sme to mohli dať na súd, ale nevyhrali by sme.