Prosím vás, nemá niekto skúsenosť, koľko býva cca výška zálohy, ak chcem kúpiť pozemok s budúcim holodomom? Samotný pozemok mi nepredajú, postavia tam holodom a kúpim to celé. Pýtajú ale dopredu cca 1/3 kúpnej ceny ako zálohu, čo je cca 55.000€. Ďakujem za odpoveď
@germa fúúúú osobne by som do toho nešla....v podstate si tretinu ceny nechajú vyplatiť dopredu a ty máš reálne "len zmluvu" . bez pozemku, bez stavby....staviteľ nejde do žiadneho rizika, ty do obrovského....vopred mu financuješ kúpu pozemku a základnú stavbu, ktoré oficiálne stále nebude tvoja.....
Bežná prax je 10-30%. Skôr by som sa pozrela na developera ako takého - čo staval, kvalita, odovzdanie v termíne, vybavenie reklamácií atď.
to je celkom dost, s takym som sa ani nestretla. my co sme hladali domky tak to bolo rozne, vacsinou od nas chceli 2-5tis zalohu pri rezervacke. dalsia vacsia platba by bola az ked by bol dom zapisany na LV ako hruba stavba (cca 20tis) a zvysok pri kupe holodomu.
niekde od nas nechceli ani tie peniaze pri hrubej stavbe.
v zopar pripdoch chceli za zavaznu rezervaciu 10per kupnej ceny vpred pri predkupnej zmluve (ani nemusel byt dom uz vo vystavbe).