Ahojte,
rada by som sa opýtala, akú máte výšku hypotek. sadzby v roku 2021.
Uvažujem na refinancovaním mimo ukončenia doby fixacie a neviem či sa nám to oplatí. Sme vo VUB a sadzbu máme 0,79 %.
Ale PrimaBanka ponuka v reklame 0,5 %. Tak vaham, či sa do vybavovania pustiť. A ma niekto aj Fio banku skúsenosť?
@minik poplatok za poskytnutie úveru ti Prima odpustí (ak budeš mať účet v Prime), detto nepotrebuješ nový znalecký (použiješ pôvodný). Čiže stačí, že prídeš do banky zo zmluvou z VUB (úverová zmluva a záložné zmluvy) a pôvodným znaleckým a teoreticky aj na počkanie môžeš mať úver schválený. Čo sa týka refinancu, Prima je zrejme najrýchlejšia, aspoň podľa mojich dlhoročných skúseností (robím s hypotékami odkedy existujú na SK trhu).
@nika_ke úspora 500 eur za tých 45 mesiacov? Hmmm. Nuž pozrela by som sa ešte na to, aký typ klienta si čo sa týka narábania z účtu. Či často vyberáš z bankomatu, využívanie služieb ako Viamo. VUB je určite lepšia ak človek chce väčšiu dostupnosť bankomatov či lepšie elektronické služby (pre niekoho je toto ozaj podstatné). Prima nie je zlá, len je málo flexibilná, neschvaľuje výnimky, po fixe musíš dať úver preč lebo sa s nimi vyjednávať príliš nedá. Ak ti je jedno či budeš mať účet vo VÚB či Prime, tak kľudne Prima a potom odídeš.
@ivkazba môžem sa sem votrieť? prvý krát počujem (čítam), že iba na základe zmlúv + znaleckého vieš vybaviť prestup v banke - pýtala som sa našej poradkyne a tá mi vždy povedala, že musíme prejsť štandardným posúdením aj s financiami (čiže úverový register, sociálka...). chceli by sme z VUB do SLSP alebo naopak. pani robí v slsp.
@minik ešte čo sa týka toho zníženia, pani v slsp mi povedala, že za to pýtajú poplatok za zmenu úverových podmienok (kedysi stačilo prísť do banky, požiadať o vyčíslenie hypo a najneskôr do druhého dňa volali z ústredia aby ponúkli nižší úrok... teraz ani počuť a ešte aj zaplatíš)
@zuzanka.zuzu tak to je jasné, že klienta čeknú. Kontrolujú aj register, či sú platené splátky. Len k tomu netreba nič dokladovať.
@ivkazba register je v pohode, ale ak je sociálka na minime, tak asi nie je šanca, že? 😀 a my sme nikdy nič nedokladovali okrem znaleckého. čo sa ešte dokladuje? všetko si vie banka nájsť sama
@zuzanka.zuzu ako ktorá banka, niektoré nečekujú príjem, iba register, stačí im že vidia že úver je platený načas. Takže záleží ktorá banka. Dokladovať nepotrebuješ nič, len pôvodné zmluvy a ZP.
@ivkazba a ktoré nečekujú príjem? náhodou slsp alebo vub? 🙂
0,79 ci 0,50 ci 1 ci 2% to je sumafuk, zanedbatelny rozdiel. % mozu a aj chodia hore dole, v dobe co sme my brali tak boli 7-8%. Zbytocne venovat energiu hladaniu 0,5% rozdiel ale skorej venovat energiu tomu ci budem vediet platit ked bude urok 5%
0,5% rieši teraz ex v Poštovke (nutné LTV pod 70%) fix na 3 roky, Na aké obdobie máte sadzbu vo VUB? Treba si prepočítať, koľko zaplatíte pokutu za predčasné vyplatenie mimo fixu, ber do úvahy doby fixácie a pozri sa na výšku splátka a RPMN. Nižšia sadzba nie vždy znamená ušetrenie.