Dobry den,znamej prišla exekucia vo výške 670 eur.Zablokovali jej účet v banke.Je nezamestnaná,poberá dávku v hmotnej núdzi 67 eur a ochranny prispevok 34 eur keďže je dlhodobo chorá,má aj ZŤP preukaz,chcela by sa s exekutorkou dohodnut na splatkovom kalendari.Nemá žiadny majetok.Viete mi poradiť o akú výšku splátky môže žiadať?Až sa nemýlim prvú splátku vo výške 50 eur musi uhradit do 2 tyždňov,to by si požičala.Až sa dohodne s exekutorkou na splatkovom kalendari odblokuje jej účet?Ďakujem
@alexandra1990 účet jej odblokuje exekútor až po úplnom splatení. Na splátkach sa dohodnúť dá, nakoľko suma neprevyšuje 2000€.
@alexandra1990 Teraz treba riešiť kvôli zablokovanemu uctu zmenu spôsobu vyplácania dávky - z uctu na hotovosť.
Ano prva splatka 50eur.potom poziadat podla moznosti-kolko by sa jej dalo splacat.zaroven poziadat aj o odblokovanie uctu.k tomu sa bude musiet vyjadrit opravneny.
@alexandra1990
Keď je ZŤP nemá aspoň nejaký invalid.dochodok?
@pribinak nie,invalidny jej neschvalili
@janka11.3 ďakujem,hneď v utorok bude volať exekutorke len by chcela vedieť čo môže žiadať ,určite to chce splácať aj z toho mála čo dostáva,s veritelom sa predtym dohodnut nevedela,je to minihotovost
V prvom rade odporúčam kontaktovať priamo príslušný exekútorský úrad, v prípade, že je možnosť oficiálneho splátkového kalendára, je možnosť aj odblokovania bežného účtu povinného, to samozrejme ale záleží od oprávneného.
@lucinka7788
@malinoismum
@janka11.3
Ste úplne mimo.
@draik a mozem vedieť prečo? - zaujíma ma to, neprovokujem.🙂
@draik lebo Ja som mala tiež zablokovaný a nedalo sa odblokovať - len splatením - a keďže nepresahuje 2000€, dalo sa krásne splácať. Preto sa pýtam...
@malinoismum
Účet odblokuje po dohode o splátkach.
Veď si sa pýtala v Právnom poradenstve a odpovedal ti právnik...
@23121974 pýtala som sa včera,keďže mi nikto neodpovedal,tak som zadala diskusiu či niekto nebude vedieť poradiť a až následne mi právnik odpovedal ..
@alexandra1990 a osbmy bankrot tu nepomoze?,
@macekovam pri takej čiastke urcite nie,ona to chce pekne splatit ,je si svojho dlhu vedoma,s veritelom sa dohodnut nevedela preto to skončilo až exekuciou
Takže známa to už má vybavené.Zaplatila prvú splátku 50 eur,má splátkovy kalendar na 10 mesiacov.Účet jej odblokovala hneď po dohodnuti splatkoveho kalendara a zaplateni prvej splatky.Na splatkovy kalendar mala narok zo zakona lebo splnila všetky podmienky takže opravneny nemusel dat suhlas ani na splatkovy kalendar ani na odblokovanie účtu.
@alexandra1990 neveim ako je to so splátkami ale bohužiaľ účet neodlišuje kým nesplatí dlh.ale môže požiadať exekútora aby jej dal potvrdenie pre banku aby si Mohla vyberať z účtu istú čiastku ale veľa záleží aj od exekútora aký je a ak má možnosť nech si necháva posielať peniaze šekom alebo detský účet