Ahoj, prosím o radu, ak chcem vypovedať úrazové poistenie (Generali), potrebujem tam citovať nejaký zákon, na základe ktorého vypovedám zmluvu, alebo uviesť dôvod?
Je tam 6 týždňová výpovedná lehota, ktorú v pohode stíham, ďalšie obdobie nabehne až v januári, tak vypovedám k poslednému dňu poistného obdobia alebo k prvému, keď už nebu poistka platná, teda 31.12 alebo 01.01? Ďakujem
@vevericka2020 Môžeš udať dôvod "ku koncu poistného obdobia."
@vevericka2020 k poslednému dňu....a ano výpoved je 6 týždňov pred ukončením, takže kludne tam môžeš uviesť že žiadaš zrušiť číslo poistnej zmluvy s výpovednou dobou 6týždňov a nemusíš tam dávať presný dátum ukončenia.....výpovedná doba je pri väčšine poistiek 6 týždňov a môžeš ju zrušiť kedykoľvek , teda dať výpovednu dobu 6 týždnov aj po pol roku od uzavretia....ak to pôjdeš rušiť, obvykle sa tam robí zmena platenia poistného teda ka máš poistné ročne, prehodí sa to na poistné mesačne a až potom sa tam dáva tá výpovedná doba 6týždňov....tam kde to pôjdeš rušiť ti už presne povedia ako sa to dá urobiť-.....
Nemusis davat paragrafy ani dôvody
@zoro9836 ak by sa mi dalo, tak by som šla, no ďakujem za radu
@zoro9836 samozrejme že som tam volala, dostala som takú odpoved, že "pošlite nám" ochotná pani mi k tomu povedala toľko, žiaden formulár, žiadne nič, tak preto sa pýtam tu
@vevericka2020 ahoj, ja som napisala iba ze ku dnu... ziadam vypovedanie poistnej zmluvy cislo.... Podpisala, isla dat overit podpis a poslala do generali
nemusíš udávat žiadny dovod ani paragraf. Musíš udat svoje inicíali, číslo poitnej zmluvy a podpis.
@petronellla87 Ani podpis netreba dat overovat
@simca06022011 moze byt... Mne to poradila fin.poradkyna ze niektore poistovne to chcu tak pre istotu som dala
K poslednu dnu,nemusis udavat dovod a ten zakon neviem....zavolaj do poistovne