ahojte baby ,,prišla som si sem po radu nakolko švagor ma presviedča o niečom uplne inom a ja zase tvrdím iné,,tak hádam mi to ozrejmíte ,,od 1 novembra som bola zamestnaná na TPP na dobu určitú jeden rok,,od 1 apríla som dala výpoved..celí marec som ešte chcela odrobit ale momentálne som na pn od 4.3 najprv ma trápili zahnisané mandle a teraz sa pridružili velke bolesti klbov (mam važne reumatické ochorenie),,v štvrtok mám íst na kontrolu ale chcem ostat na pn dlhšiu dobu,,dnes mi prišiel aj list že teda výpoved dohodou k 31.3.2015 zaujíma ma či ma švagor pravdu ak tvrdí že aj keby som bola 2..3..a dalej mesiacov na pn tak socialna poistovna mi bude vyplacat pnku z hrubej mzdy..ja som si myslela že len kým som zamestnancom firmy teda do 31.3
dakujem
Dohodu nemusíš podpísať - stane sa platná až podpisom obidvomi stranami. Keď nepodpíšeš - bude platiť "pôvodný stav", že si TPP na dobu určitú.
A kým si zamestnaná (alebo v ochrannej dobe, čo je asi 1 týždeň?) - keď začne PN, tak výpočet je z hribej mzdy...
Výška je obmedzená zákonom, aj trvenie na max. 52 týždňov, teda 1 rok ... potom sociálna poisťovňa neplatí nič...
Keď je výpoveď podpísaná (a náhodou sa nedohodnete na jej zrušení) - tak platí.
Ak si už začala PN, zostaneš na nej - napr. aj tých max. 52 týždňov (tredy by si už nebola zamestnanec, ale iba na PN platenej...)
@eeffka Nezáleží na tom koľko má odpracované za posledné roky. Na 52 týž. platenia PN má nárok každý, ale je nutné podotknúť, že tá posledná PN sa neplatí celých 52 týždňov vtedy, ak boli nejaké PN-ky za posledný pol rok. Vtedy sa PN kráti o všetky PN-ky, ktoré boli rok dozadu.
Možno je to dosť komplikovane napísané, ale 52 týž. sa PN platí...
@lady511 Nárok na PN máš aj po ukončení PP kým si nevyčerpáš tých 52 týždňov....viď vyššie...potom si môžeš, ak sa zdravotný stav nezlepší a máš na to diagnózu požiadať o invalidný dôchodok....
@dena1973 dakujem ,,zrozumitelné,,jasné,,a hlavne bez hlúpych narážok 😉 ..dakujem,,čo sa týka invalidného viackrát som to v minulosti skušala,,aj ked ludia to beru po svojom,,ale moji najbližší a ludia ktorý ma poznaju vedia o čom a hlavne čo všetko vyžaduje moja dignoza,,teraz by som možno mohla uspieť u tej posudkovej kedže už aj kby na rukách mi vyčnievaju ☹ a to dost znemožnuje akukolvek prácu a hlavne su to hrozne bolesti,,naozaj dakujem
@lady511 kym budes na PN, po 10dni to aj tak neplati firma ale socialna poistovna