dobry den prajem
prosim som teraz 1 x na OCR v praci, kde robim od juna 2023. predtym som bola od januara do juna 2023 na urade prace.
Chapem ze OCR sa mi rata z priemeru, no ako si ho vyratam ak som v hrubom zarobila za ten polrok cca 4800 euro brutto (mam polovicny uvazok)
4800/365 = 13 eur ?
to je moj vymeriavaci zaklad ? ani na PN som nebola takze neviem ako sa to pocita, na paske to nemam uvedene.
Vdaka za pomoc.
@alenah31 dakujem velmi pekne za vysvetlenie.
@alenah31 takze ak napriklad budem na PN tak sa to pocita pobobne? od 1.6 do mesiaca pred mesiacom kedy PN zacala? napr ak budem PN v sept ( caka ma vysetrenie) tak sa bude pocitat od 1.6 2023 do augusta 2024? dakujem este raz velmi pekne
áno. Aby sa ti počítala PN či OČR z predch. kal. roku musela by si u toho istého zamestnávateľa pracovať celý kal. rok - napr. ak ideš na PN tento rok - čiže 2024 tak pokiaľ si min. rok 1.1.2023-31.12.2023 pracovala tam kde teraz - vtedy sa počíta nemocenské/ošetrovné z kal. roku 2023.
@alenah31 DAKUJEM ano ten isty zamestnavatel
Autorka, snáď nevadí, že sa pripnem do tvojej témy. Chcela by som sa opýtať @alenah31
Prosím ťa, po RD som minulý rok pracovala u firmy od júna do konca decembra (u nej som pracovala aj pred RD). Potom od januára som bola mesiac a pol na UP. Pracujem zas od polky februára. Od cca polky mája som na PN. Z čoho sa bude rátať PN? Prvých 10 dní z VZ nového zamestnávateľa a potom zo SP tiež z VZ z novej práce?
@callisia ja viem ze z novej prace musis odrobit viac ako 92-93 dni ( bez pn ocr) vtedy sa od novej pocita ten vymer ale rada sa necham poucit .
tu je to dobre - tak jednoducho - vysvetlené
https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=300
@alenah31 dakujeme si poklad.
nie ty máš iné rozhodujúce obdobie pre výpočet OČR - ošetrovné sa bude počítať z obdobia od 1.6.2023 do konca mesiaca, ktorý predchádza tomu, v ktorom si išla na OČR. Ak je to máj - tak od 1.6.2023 do 30.4.2024 delené počet dní rozhodujúceho obdobia. Z vypočítaného DVZ bude vyplatené počas OČR 55% z výslednej sumy x počet dní (vrátane víkendu) na OČR.