Výpočet dávky v nezamestnanosti

66simonka66
27. aug 2023

Ahojte, prosím pracujete niekto na sociálnej poisťovni, ak áno prosím napíšte mi súkromnú správu, potrebujem sa poradiť ohľadom výpočtu dávky v nezamestnanosti. Prosím 🙏 Vypočítali mi na deň veľmi málo a chcem sa poradiť, či je to dobre vypočítané. Ďakujem.

lilinka88
27. aug 2023

Veď si tam zavolaj a informuj sa, vysvetlia ti,z čoho bola dávka počítaná

66simonka66
autor
27. aug 2023

@lilinka88 ona mi volala sama a povedala koľko mi to vyšlo vraj kvôli tomu, mi vyšla nízka že som brigadovala 1 a pol mesiaca ale ja som mala za mesiac odpracovaných len 5 dní kde som mala priemer denný príjem v čistom 55euro ale ona povedala, že ich nezaujíma koľko som mala odrobených dní ale to, že som bola nahlasená ako brigadnička celý mesiac, ale jasné že keď mi príjem 266e v čistom rozpocitaju za 31 dní tam mi to výjde málo. Ukončila som pracovný pomer po rodičovskej, cez telefón mi povedala, že by som mala maximálku keby nemám brigádu, ale koli pár dňom mi to znížili dávku v nezamestnanosti len na 330 e v mesiaci ktorý ma 31 dni. Ostala som smutná keď mi to povedala, ale keď na tým rozmýšľam není to blbosť? Nemalo by sa brať do úvahy len tých pár dní a nie cely mesiac? Budem tam v pondelok volať, len som chcela radu.

66simonka66
autor
27. aug 2023

@lilinka88 ostala som taká zaskočená keď mi to povedala, že som sa nedokázala ani niečo opýtať, nečakala som to. Nečakala som ani maximálku ale ani nie tak nízku sumu.

tahomi
27. aug 2023

Ma pravdu, pokazila si si to tou brigadou.

mamina7070
27. aug 2023

@66simonka66 ano ta brigada ti to pokazila mohla si mat maximalnu
zbytocne budes volat tym nic nezmenis

abby11
27. aug 2023

@66simonka66 Uvažuj, ak by si mala brigádu podpísanú na rok, reálne by si odpracovala 365 dní, bez voľna ? Ráta sa obdobie na ktoré Ťa prihlásili na brigádu, nie počet odpracovaných dní.

lilinka88
27. aug 2023

Tak ako ti aj vyššie píšu, dobre ti povedala. Keď máš urobený mesačný výkaz na plný počet dní, berie sa do úvahy celý mesiac,nie koľko si reálne odpracovala. Bohužiaľ si si to tou brigádou takto pokazila, vypočítané je to správne. Berie sa do úvahy celkový príjem za posledné dva roky , nielen pár dní po RD

miroslava2710
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamina7070
27. aug 2023

ale inak musela si to vediet lebo si mala dve tri temy k tomu v priebehu posledneho roka tu na konovi takze asi to nebolo take prekvapko ono niekedy sa to proste prespekuluje

rachel36a
27. aug 2023

@66simonka66 dobre ti povedala...nezalezi kolko dni si idrobila, ale kolko dni si bola prihlasena...coo bol cely mesiac...bohuzial tymto si si davku rapidne znizila...

lilinka88
27. aug 2023

@miroslava2710 brigády ti materskú vôbec neovplyvnia pokiaľ ti napr trvá stále aj hlavný PP

vikisisi
27. aug 2023

@tahomi Môžem sa ťa spýtať, ak niekto robí na TPP vyše 6 rokov ( bez RD) a popritom má občasnú brigádu, niekedy len 2 dní do mesiaca a niekedy aj dva mesiace nič, potom sa mu zníži dávka v nezamestnanosti?

mamina7070
27. aug 2023

@vikisisi vtedy nie. Toto je ina situacia

vikisisi
27. aug 2023

@mamina7070 Ďakujem krásne, lebo nerada by som , aby sa mi znížila, lebo len občas vypomaham bývalému zamestnávateľovi, keď niekto vypadne

jaroe
27. aug 2023

@66simonka66 denný vymeriavací základ = celkový príjem počas rozhodujúceho obdobia deleno počet dní rozhodujúceho obdobia. Takže tvoj zárobok deleno počet dní trvania dohody. Nie počet odpracovaných dní.

66simonka66
autor
27. aug 2023

@mamina7070 veď áno ja som vedela, že mi to pohorší, ale nečakala som že až takto, keby som vedela predtým, že mi to zníži tak by som tam nešla, ale aj tak je to sprostosť tento výpočet, pretože som si išla privyrobiť popri smiešnej rodičovskej a nečakala som, že mi to takto pokazí dávku v nezamestnanosti, veď dúfam, že si rýchlo nájdem nejakú prácu ale aj tak.

zmrzlinka2021
27. aug 2023

@66simonka66 a nevieš sa zamestnať?

66simonka66
autor
27. aug 2023

@zmrzlinka2021 hľadám si niečo, ale nemám zatiaľ nič. Idem tento týždeň čo ide byť na pohovor, tak dúfam, že to vyjde ale ak nie tak to bude prúser, keby som aj nemala maximálku ale mala by som zo zamestnania vypočítanú davku tak mám oveľa viac ako 300e.