Vyplatenie úrazovej poistky

nim
20. sep 2023

Ahojte. Momentálne som PN, mám odštiepenú kosť na členku. Stalo sa to minulý týždeň a dnes som začala riešiť urazovu poistku. Mám správu od pohotovosti a od chirurga. Už mi aj volali z poisťovne,len som sa zabudla spýtať,kedy sa to vypláca? Ortézu budem mať vraj podľa chirurga minimálne mesiac. Máte skúsenosť? Ja už ani neviem koľko to platíme,ale neviete cca koľko by to mohlo byť? Robím na čiastočný úväzok, takže PN vysoká nebude,tak dúfam, že aspoň takto si prilepším. Ďakujem.

melanta
20. sep 2023

50 alebo 500 alebo 5000? Podľa toho, koľko platíš a aké poistné sumy máš. Takže zbytočne ti iné budú písať, koľko dostali, ak nevieš, koľko platíš ty a na aké sumy si poistená.

muchotrafka298
20. sep 2023

Zalezi od tvojej zmluvy, ze kolko mas to poistne krytie a v poistovni maju presne tabulky na to, ze za aky uraz/poskodenie sa kolko vyplaca. Oni pozru lekarske spravy a na zaklade toho to zhodnotia. Nikto Ti nepovie kolko presne, jedine ze by niekto robil v poistovni kde mas tu poistku a pozrel to presne.

nim
autor
20. sep 2023

@muchotrafka298 vďaka baby, pýtam sa len tak informačne, že či sa také niečo niekomu nestalo, nemusí to byť presne,ja len že či niekto za takýto úraz aj niečo dostal a kedy. Až po PN sa to vypláca? Či teraz niekedy?

vulka
20. sep 2023

@nim Až po doliečení a posúdení trvaôých následkov. Môže to byť veeeľmi dlho.

nim
autor
20. sep 2023

@vulka ďakujem,toto som potrebovala počuť.

martinp288
20. sep 2023

Každá poistná udalosť zvlášť. PN a hospitalizácia po ich skončení, aby poisťovňa poznala dobu PN resp.hospitalizacie. Odštiepenie vieš nahlásiť teraz. Pri úrazoch sa spravidla používajú oceňovacie tabulky.
Samozrejme tieto pripoistenia musíš mať v poistke, ináč plnené nebudú.

nim
autor
20. sep 2023

@martinp288 ďakujem, mám vraj také pripoistenia, máme poisťováka ktorý to vybavuje a vravel, že nárok tam bude,len už som zabudla, koľko to platíme, hľadala som zmluvu,ale neviem ju nájsť 😂. Vravel mi, že žiadosť je podaná a prišiel mi aj mail z poisťovne,len som sa teda zabudla spýtať,kedy sa to vypláca,ale už viem teda, že až po skončení PN. Prvýkrát mám úraz 😂 dostihli ma to po 36 rokoch,v živote sa mi nič nestalo,tak ani moja mama mi nevedela povedať. Môj muž mal zlomenú kľúčnu kosť ešte na základke,odvtedy tiež nič,ale takúto poistku sme si dali teda aj kvôli deťom,aj ony majú urazovku,tak teraz aspoň budeme vedieť,ako treba postupovať. Ďakujem veľmi pekne baby.

11mirka22
20. sep 2023

@nim mám pre dcéru farbicku od allianz a teraz mala prvý krát úraz, komplikovanú faktúru kostí predlaktia, poistné plnenie dostala vopred na základe ich tabuliek predpokladanej doby liečenia. V prípade že doba liečenia bude dlhšia (aj bude) bude sa riešiť ďalej. Takže naozaj je každá poistka iná, zbytočne tu budeš čítať, kto a ako to má... Pri poistení uslej mzdy sa poistné plnenie vypláca mesačne (pri dlhodobej PN)

lusa18
20. sep 2023

@nim ja som išla do poisťovne deň po úraze spísať poistnú udalosť.Potom po ukončení liečby som jej zas zaniesla všetky papiere z kontroly.Poisťovňa mi pri mojom úraze, rozsekla som si prst na 4stehy,🤦🏼‍♀️😂,uznala 15 dní a 10eur na deň.Peniaze mi prišli cca 2týždne po ukončení liečby.

andrejka1974
20. sep 2023

@nim mojim deťom poistku vyplatili vždy do 6 týždňov od ukončenia liečby ,a syn mal ťažký úraz s trvalými následkami a tam vyplácali trvalé následky a to trvalo skoro rok pokiaľ to celé vyplatili