Prosím viete mi niekto poradiť, ocina niekto zrazil na elektrickej kolobežke. Zobrala ho sanitka, bola tam aj polícia - správu z pohotovosti máme, pomliaždené 3 rebrá, lakeť a mierny otras mozgu- teraz ide o to, v správe sa píše, že mal v sebe alkohol čo je aj pravda, vypil dve pivá. A teraz je ten problém, pani čo nám robila poistky povedala, že keďže mal v sebe alkohol neuznaju mu to. Myslíte, že má nárok na nejaké odškodné ? Alebo ako postupovať ďalej.
dolezite je aj to, aky zapis urobila policia - kto bol na vine
no neviem ale kvoli alkoholu by to snad mali pravo neuznat, ak by on tu nehodu sposobil v opacnom pripade, ked si dam vecer vino a zrazi ma auto na prechode, tak mi je poistka na dve veci, co je podla mna hovadina 🤷♀️
@sasa1310 od poisťovne, ocino je poistený aj v takomto prípade
@birika ja som prítomná nebola, chceme sa ísť zajtra opýtať na políciu či nemajú kamerové záznamy náhodou. Ten čo ho zrazil vraj ušiel, a policajti sa rozprávali s jeho kamarátmi. Ocina ošetrovali v sanitke hlavne kvôli tomu pádu na hlavu.
otec bol na kolobežke na vozovke?
Ocino bol chodec na chodníku a zrazil ho nejaký mladý chalan na elektrickej kolobežke.
Prepáčte asi som sa zle vyjadrila v príspevku.
ocinovi drzim palce, nech sa rychlo zotavi a pri rieseni prajem vela stastia
@birika ďakujem 🙂
podla mna v tom pripade by ten alkohol mohol zavazit u toho co to sposobil a nie u tvojho ocina, drzim moc paste! nech sa cim skor uzdravi a nech aj dobre pochodite v poistovni 🤞🏻
ak je alkohol v krvi aj u poskodeneho, poistka vacsinou nevyplaca ... (iba jednu poznam, ktora to ma v podmienkach)... ulohou poistovni je vyplacat poistky co najmenej ...
treba poriadne prečítať poisťovaciu zmluvu a keď tam nebude žiadna klauzula ohľadne alkoholu, poprípade či nemá otec výluku na úrazy (že si napr. poistil iba choroby a invaliditu či smrť). Potom ísť normálne na pobočku so všetkými papiermi od doktorov a žiadať o vyplatenie poistky. Aj na políciu by bolo vhodné ísť ohľadne vyšetrovania. Tatino nech sa uzdraví čím skôr.
Žiaľ pravdepodobne nič nedostane, alkohol býva vo vylukach aj keď je poškodený. Skóre uzdravenie prajem ocovi.
zalezi od poistovne, niektore vyplatia ine kratia
Ja neviem, ale to aj chodcom zisťujú alkohol v krvi? Na aute, alebo motorke je to jasné. Možno ešte pochopím, keby bol on na kolobežke, aj to si nie som istá, či je tam nejaká toleramcia v promile. Ale chodcovi na chodníku?!
Viete mi to niekto vysvetliť?
Manžel mal úraz.
Pád zo schodov jasne bol opitý.
Riešil po roku trvalé následky uznali mu ale stiahli 10%zo sumy.
Poistky mal 2 a z oboch stiahli 10%
Tak isto mu aj uznali dobu liečenia následkom úrazu a tam si už nepamätám ci mal nejaké krátenie zo sumy.
odškodné chcete od koho?