Ak som odrobila 22 dní , potom následne išla na pn ktorú mi 10 dní platil zamestnávateľ musí my to vyplatiť však ? Ide o to že dnes mi mala prísť výplata a stále nič predtým mi chodila presne 10 a keď vychádzalo na víkend tak vždy piatok vpred .. zamestnávateľ bol veľmi nepríjemný a podráždený keď som mu oznámila že idem na pn . Bojím sa že chce so mnou vybabrať.
Predtym ti vzdy chodila vyplata desiatehho? Predtym bolo asi prvy a zatial posledny krat, kedze mas odrobenych 22 dni. Takze ti ta vyplata este pride, podla terminu ako mas v zmluve. Niekedy moze prist skor, ale to nemusi byt pravidlo.
@martinkatinka 22 dní odrobených za aktuálny mesiac ... Nie celkovo ..
@teegreen nie ,to by som si nedovolila robím tam už dosť dlho a ani raz som na PN nebola . Na PN som kvôli tehotenstvu. Gynekológ má vypísal , pretože nemôžem vykonávať ďalej túto prácu a inú pre mňa zamestnávateľ nemal .
@teegreen nepočítal a ani ja do konca , ale ma zaskočilo jeho správanie úplne som ho nespoznavala . Uštipačný , nahnevaný no nechápala som .
Tak v prvom rade si nemusela ist na PN(ak nemas zdravotne problemy), zamestnavatel ti mal najst inu pracu a ak sa neda, potom je prekazka na jeho strane a ostavas doma s nahradou mzdy. Takze zamestnavatel moze byt rad, ze jeho povinnost platit ti, prebral v podstate stat.
Myslela som, ze si tam celkovo odrobila 22 dni a sla na PN
Si jediny zamestnanec? Mzdy sa posielaju na ucet vsetkym naraz, skus si zavolat kolegovi ci jemu mzda prisla. To, ze ti vzdy chodila doteraz 10. neznamena, ze tak urobil aj teraz, skoro vsade su teraz problemy s peniazmi......pokial teda nemas v zmluve presne uvedene, ze je mzda splatna 10. v mesiaci - to je potom pre zamestnavatela zavazne. V opacnom pripade je povinny ti ju vyplatit najneskor v posledny den nasledujuci mesiac. Cize za jul do 31.8.
@alenah31 sme 2 , kolegyni prišla na účet dnes . Preto nechapem o čo mu ide a som sklamaná z toho . Ešte počkám ale nepáči sa mi to
nemáš inú banku ako kolegiňa ? Ak má ona rovnakú banku ako zamestnávateľ , tak má hned , ty zajtra . Nevidím dôvod prečo by ti neposlali mzdu .
Dokedy máš oficiálny výplatný termín ?
My mame do 30. Dňa v mesiaci, v praxi nám chodí výplata prvý pracovný týždeň… ale jasne v lete sa stane, že nám príde až po 7. dni, aj mzdárka má nárok na dovolenku…
* Mi pardon za preklep .