Vyplácanie daňového bonusu

lila8686
9. nov 2023

Ahojte zaujimam ma ci mate niektora skusenost,ze od februara do septembra som poberala danovy bonus k vyplate.Januar,oktober,november a december som len na dohodu.Moja otazka znie,ze ked si budem podavat danove priznanie je mozne si ziadat aj za tie mesiace co som nebola na TPP zamestnan danovy bonus na deti ? Viem,ze nemam narok ak som len na dohodu ale ze ci neni nejaka suma,za ten cely rok co sa musi "zarobit" aby mi ten danovy bonus vysiel za cely rok.Hadam ma chapete🙂 Lebo ked som robila na zivnost tak ked som mala isty prijem za cely tak sa mi to rozratalo do mesiacov a vysiel mi ten bonus.Dakujem za radu 😉

katarinaba
9. nov 2023

@lila8686 to je nezmysel, ze ak robis na dohodu, nemas narok na DB. Mas, len asi si nezarobila dost na to, aby ti vznikol narok v dany mesiac.
Ak mas prijem len zo zavislej cinnosti, mozes poziadat zamtela o rocne zuctovanie, ale ked chces, mozes si spravit DP sama. A ano, mas narok si doziadat nevyplateny danovy bonus aj za ostane mesiace, ak na to budes mat dostatocny prijem.
Tento rok uz bude moznost cez DP si uplatnit aj prijem druheho rodica, ak by tvoj prijem nepostacoval na maximalnu vysku DB. Rodic musi zit v spolocnej domacnosti.