Vypláca sa rodičovský dôchodok obidvom rodičom?

9. máj 2023

Prosím vás vypláca sa to obidvom rodičom alebo len jednému? Ak majú napr rodicia jedno dieťa poberá tento dôchodok otec aj matka ? Alebo len jeden z nich ?

bolarazjedna
9. máj 2023

Obaja.

autor
9. máj 2023

@bolarazjedna aha ..a to všetko ide z odvodov áno? Respektíve nezníži to nejak výplatu?

zmrzlinka2021
9. máj 2023

Zvýšili sa ti odvody?

bolarazjedna
9. máj 2023

Určite neznizi výplatu, vyplaca sa to z odvodov, a tie by sa tiež nemali zvýšiť.
Ja som teraz na materskej a ten príspevok vypočítavali na základe príjmu z roku 2021, vtedy som ešte pracovala ( ale myslím, že to vypocitavaju z toho roku každému, nie z aktuálneho roku).

katkaseiner
9. máj 2023

Môžem sa spýtať, moji rodičia ešte nemajú ani rozhodnutie koľko dostanú...kedy sa to začne vlastne vyplácať?

petamich
9. máj 2023

@katkaseiner od teraz do konca roka postupne 🙂

luckasvec
9. máj 2023

@petamich mojej babke prišlo v pondelok a naraz za celý rok...

petamich
9. máj 2023

@luckasvec 🙂 nepochopila si nevadi - Katka sa pytala kedy sa to vyplaca a vyplaca sa to v obdobi maj-december 2023 a vsetkym pride za cely rok, len niekomu teraz a niekomu o mesiac a niekomu o tri a ano naraz v jednej davke

luckasvec
9. máj 2023

@petamich jaj jasne sorrky 😅😅😅 termíny debilka som, prepáč, asi idem radšej spať

petamich
9. máj 2023

@luckasvec ja som tak prave odpovedala na cosi mame 😂 ta ze coooo, idem radsej aj ja 🥴 dobru 🙂

luckasvec
9. máj 2023

@petamich🤭 dobrú aj tebe ☺️