Vymáhanie dlhu, banka

redbull92
4. jún 2022

Ahojte, chcel by som sa niečo spýtať, prípadne, ak by sa niekto našiel, kto má nejakú skúsenosť alebo informáciu. Aktuálne nemám peniaze na právnika, ale zaujímajú ma len 2 veci, ak je dlh vo vymáhačskej spoločnosti a dajú to na súd, podajú žalobu, ako dlho trvá, kým mi príde list od exekútora? a či hrozí, že príde aj domov obzerať majetok?? Dlh je voči Slovenskej sporiteľni, príjem je len invalidný dôchodok, žiadny iný majetok, nehnuteľnosť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
4. jún 2022

@redbull92 exekútor ti aj bez súdu môže zablokovať všetky účty....

lienka.7
4. jún 2022

@redbull92 smer CPP. Tam ti poradia.
Na sude podajú platobny rozkaz, tusim 15 dni to trvá a ide tebe na vyjadrenie. Ak zásielku preberies a sa nevyjadris, je to brane ze súhlasíš a nastupuje exekútor. Ak zásielku nepreberies, bude nariadené súdne pojednávanie. Pravnika by si ale mal mat tak ci tak. Ako somti napisala, smer CPP.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loginexistuje
4. jún 2022

podla toho aku mas vysku ID mozu ti strhavat z neho

draik
4. jún 2022

@mogaa
Nebol by som si istý, že to je tak, ako píšete.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
redbull92
autor
5. jún 2022

@boldo87 ja som im podpísal splátkový kalendár, aj to, že keď ho nedodržím, stiahnu mi to zrážkami zo mzdy, lenže mesačne 350 eur na 11 mesiacov a posledná splátka 3000 eur, je to na 12 mesiacov. Dlh bol zosplatnený už v marci, v správe to má advokátska kancelária MCGA legal, nižšie splátky neakceptujú. Je to tam už rok, už asi nie je šanca s tým nič robiť, refinancovať to nemôžem, keďže v registri mám zápis, asi sa už súdu nevyhnem žiaľ. Rodina mi ako pomôcť nemá, žijeme z ruky do úst, práce som aktuálne nie schopný, mám iba dôchodok. Aktuálny dlh je okolo 6200 eur.