Vymáhanie dlhov po 18 rokoch

mojamija
23. okt 2024

Dobrý deň. Potrebujem radu ak niekto vie. Vymáhacia spoločnosť poslala sms s odkazom na dokument o manželovej dlzobe na môj telefón, pričom manžel má telefón resp
paušál na svoje meno. Po kontaktovaní spoločnosti nakoľko na dokumente nebola ani suma ani pôvodný veriteľ len, že treba zaplatiť, bolo manželovi povedané, že je to dlh z roku 2006. Minulého roku keď som zisťovala manžel nemá žiaden dlh nikde. Ako vieme zistiť, že je to platný dlh a nie len snaha oklamať nás? A nieje to po 18tich rokoch už premlčané? V roku 2006 sme sa ani nepoznali s manželom. A nemal by to za čas už exekútor. Cele mi to akosi nesedí.

monika9694
23. okt 2024

@mojamija ahoj nič by som neriešila pokým by som nedostala poštou nejaký doporučený list.. teraz tých odrbavacov máš na každom rohu cez sms? Vymazala by som ju ani by som ich nekontaktoval a manžel, ale by mohol vedieť co robil v roku 2006 nie?

mojamija
autor
23. okt 2024

@monika9694 práveže si nepamätá. Ja som tam volala tak mi dvihla jedna drzá pani ktorá sa somnou nechcela baviť, že to musí manžel. Tak volal on a jemu povedala ze to je z roku 2006 z VÚB banky. Dalo by sa zistiť vo VÚB ci tam ma dlh evidovaný? Len po 18tich rokoch je to fakt divne. 9rokov bývame na adrese kde manžel vyrastal a neprišlo nič žiaden list.

lonsdaleka88
23. okt 2024

@mojamija pokial ti neprisiel ziaden overeny dokument tak nic neries. Nevolaj. Ziadna realna institucia takto nekomunikuje. A po 18tich rokoch je to uz davno premlcana doba. Je to odrb.

pleby
23. okt 2024

Som si istá, že banka by nečakala 18r., aby vymáhala dlh a minimálne výzvu o postúpení exekútorovi by mu doručila. Jednoducho toto nie je ani postup exekútora - posielať sms. A áno 18r. je dosť dlho, neviem, aké sú premlčacie lehoty, ale určite menej ako 18r. Takže ignorovať. Ale ak chceš mať istotu, zbehni do banky a over si situáciu priamo tam.

mojamija
autor
23. okt 2024

@lonsdaleka88 len ide že nevieme ako zistiť ci to je reálne. Ak to je reálne tak zaplatíme ale zase nechceme platiť podvodníkom alebo niečo co už je premlčané. A vieme ze aj tie vymáhacia spoločnosti sú klamári a snažia sa vymôcť premlčané alebo dokonca už splatenie pohľadávky. Neviem na koho sa obrátiť.

lonsdaleka88
23. okt 2024

@mojamija co je to za dokument? Stiahni ho a chod za pravnikom. Ten uz zisti o co ide. Ale kazdopadne po 18tich rokoch aj tak nic vymahat nemozu. Hlavne nic vopred neplatte!

mojamija
autor
23. okt 2024

@lonsdaleka88 v podstate oni tam len píšu že to prevzala ich spoločnosť ale vlastne len zmenili názov spoločnosti najprv boli EOS financial a teraz EOS slovakia, čiže zmenili názov ale dali to akože to prevzali od tej prvej spoločnosti. A viac len to, že treba zaplatiť dlh a nič viac ani suma ani nič. Na ich stránke je možnosť len okamžite zaplatiť dlh. Čítala som o nich takže sú to pekný hajzli.

thirstymonk
23. okt 2024

@mojamija nic, uplny odzub. Neopovaz sa nieco platit. Radsej tie prachy daj na detsku onkologiu, alebo do utulku. By som och vypi... pod ciernu zem.

mojamija
autor
23. okt 2024

@thirstymonk ved celé mi to nesedí ale neviem kde zistiť pravdu. A ak je to právoplatne nechceme aby tam narástli úroky ved vieme aký sú ty vymáhači že za dva týždne to stúpne o 100percent.

liaka
23. okt 2024

@mojamija je to možné. Mne tiež tak poslali sms, aby som ich kontaktovala ohladom dlhu. Vzápätí mi poslali email alebo list uz si nepamätám kde bol napisany dlh, kolko zaplatit atd
Samozrejme hlavickovo/ uradne. Teda ich nazov, moja adresa atď . Ked si sa realne dovolala tak urcite to nie je ojeb.

mojamija
autor
23. okt 2024

@mojamija minulého roku som zaplatila za výpis z registra exekúcii a manžel bol čistý nemal. Žiadne dlhý. Tak neviem oni sú vymáhači ale nebolo by to tam, ze je dlžník?

mojamija
autor
23. okt 2024

@liaka len či sa nesnažia vymôcť niečo čo je už premlčané.

liaka
23. okt 2024

@mojamija no a premlčacia doba je 10 rokov, ale ak za ten čas čo i len raz poslali list o dlhu tak sa to počíta až od poslania toho listu a nie kedy dlh vznikol. Sestra raz napisala taky dokument, ze je premlcana doba a uznali to 🙂.

mojamija
autor
23. okt 2024

@liaka a ako sa píše taky dokument? Neviete mi poslať vzor?

liaka
23. okt 2024

@mojamija no o tom vypíse pomlcim. Aj ja som si zaplatila dva za desať eur a bola som cista a ozvali s pol roka na to ze mam exekuciu. Ale ja som si bola vedoma ze to mam..

mojamija
autor
23. okt 2024

@liaka centrálny register exekúcii?

liaka
23. okt 2024

@mojamija to bolo strašne davno. V prvom rade nech ti poslu list o dlhu. A potom sa odvolaj a napis svoju adresu, ich adresu, to cislo pod ktorym je muz vedeny a napis odvolanie. A uz sformuluj vetu. Dlh neuznavam nakolko je uz odmlcany atd..

liaka
23. okt 2024

@mojamija ano centrálny register exekúcii. Jeden bankovy, druhy nebankovy. 10 eur za jeden ale to je uz par rokov dozadu.

mojamija
autor
23. okt 2024

@liaka manžel sa s nimi dohol na splátkach takže by mali poslať splátkový kalendár. Neviem ci urobil dobre alebo nie.

tiezjedna
23. okt 2024

@mojamija je to podvod. Po 18 rokoch to je dávno premlčané. Vôbec sa s nimi nebavte a vyhrozte im žalobou.

mojamija
autor
23. okt 2024

@tiezjedna ved to a zo súdu neprišlo nič za poslednych 9rokov co sme tu na jeho adrese.

bibina32
23. okt 2024

@mojamija Ja by som šla do VÚB banky zistiť o aký dlh ide. Lebo sa mi nechce veriť, že za 10 rokov by Vám z banky nikto nevolal, pokiaľ tam ten dlh je.

liv1
23. okt 2024

Jeeejda by som tam tej chudere zavolala a povedala jej, ze ju karma dobehne a ze sa za tieto klamstva a odzubavanie ludi raz bude smazit v pekle 😡. Je mi jasne ze nielen ona je tym, ale tak pracuje tam, takze s tym suhlasi. Nevies si predstavit, kolko ludi to zo strachu zaplati

mojamija
autor
23. okt 2024

@bibina32 ved to že nikto nič. A zvláštne je aj to, prečo poslali sms na moje číslo ak manžel má paušál na svoje. To už si mohli zistiť jeho číslo.

mojamija
autor
23. okt 2024

@liv1 no práve preto aj manžel žiadal splátkový kalendár. A zvláštne je ze keď som volala ja dvihla ona a keď manžel tiež ta istá a pritom tam hlásilo, že bude sa vám venovať voľný operátor. To za hodinu bola voľná len ona?

pieksamaki
23. okt 2024

@mojamija ..no my riesime nieco neuveritelne z roku 2011.....svagrinej sme pozicali na zmluvu 2011 peniaze...vtedy s jej manzelom......tymto ju pozdravujem.a .....takže je to možné....nakoľko osoba má možnosť ísť do osobného bankrotu..zmeniť meno....výživné ma vždy prednosť pred dlhmi...atd....a dlh sa odiaľuje a odďiaľuje...ale nejake tie lehoty hej občas treba dodržať.....
Na tvojom mieste by som to vyhľadala a až keď máš niekde na základe osobných údajov určený nejaký dlh....znamená....ze až po overení pečiatky a hlavičky....listu....najlepšie kontaktovať sud, exekutora, spolocnost......s danou znackou prisluchajuceho dlhu....by som uvažovala o úhrade.....a jasne ze to prevzali ďalšie a ďalšie spoločnosti.....to sa dá.....ale pokiaľ nevieš čo je predmetom dlhú.....ako ti môžu sms napisat..ze zaplať niečo....???
Emailová komunikácia je tiež komunikácia....ale musi prejsť overením.....ak už idem niečo platiť.....

mojamija
autor
23. okt 2024

@pieksamaki no mne sa to cele nezdá. Neviem prečo ale mam s toho zlý pocit akoby to bol ich pokus vytiahnuť peniaze aj keď neprávom.

liaka
23. okt 2024

@mojamija tak to už nič. Lebo už uznal dlh keď požiadal o splátky.

mojamija
autor
23. okt 2024

@liaka no veď to. Ale aj tak to nechcem nechať tak.

lienka.7
23. okt 2024

@mojamija naco uznával dlh??? Po toľkých rokoch je to dávno premlčane🤦‍♀️ dával to nejako písomne???
Čakajte na oficiálny list, výzvu a nie na nejaku smsku paneboze.
A samozrejme, že skúšajú, je toho plná telka