Vymáhanie dlhov

vg22
13. jún 2024

Dobrý deň mám v vub banke dlh 37 000 prišla som o prácu banka ma dala na vymáhanie môže odomna žiadať aby som zaplatila v plnej sume aj s úrokmi?

sissy27
13. jún 2024

@vg22 a prečo by nemohla?? že si prišla o prácu predsa neznamená, že dlh zmizol a netreba ho splácať... a hlavne to nie je o tom, že si prišla o prácu ale o tom, že si si neplnila svoje záväzky. Ono síce kde nič nie je ani exekútor neberie...

esmey
13. jún 2024

budú vymáhať zostatkovú istinu a plus nejaké zameškané úroky. Nie úroky za celú dobu splatnosti. Čo však je horšie, exekútor si to navýši o svoju odmenu čo môže byť aj niekoľko tisíc eur. Preto vo vlastnom záujme nenechaj to ísť do exekúcie. Dohodnj sa s bankou na novom splatkovom kalendári a najdi si prácu.

judrpravnik
13. jún 2024

Pri dlhu ktorý ma výšku 37 000 Eur odhadujem, že keď to začne vymáhať exekútor bude to okolo 50 000 eur - najprv ti zablokuje všetky účty, následne ti dá plombu na všetok nehnuteľný majetok a dajú ti plombu aj na auto. Budeš mať ťažké sa zamestnať lebo akonáhle sa oficiálne zamestnáš, budú ti vykonávať zrážky zo mzdy a tebe zostane len almužna a väčšinu času budeš robiť na dlh. Zároveň si už v úverom registri a máš exekúciu a teda ti nikto nedá pôžičku. Budeš roky prežívať zo dňa na deň a splácať. Nezávidím ti túto situáciu, čakajú ta ešte ťažké časy.

rozculena
13. jún 2024

@vg22 prečo si to neriešila skôr,ako prišlo k vymáhaniu?

purple_wolf
13. jún 2024

najdi druhu pracu.... to si si vazne myslela ze banka ta polutuje a odpusti ti 37000? ved to nema logiku ... to ze si nezamestnana je tvoj problem nie problem banky ... ty si s nimi podpisala zmluvu a ta zavazuje tak co sa cudujes???

vg22
autor
13. jún 2024

@judrpravnik
@purple_wolf ja už prácu mám pracujem som v banke len omeskana na splatkach 3 mesiace uver som zacala okamzite splacat ale banka ma aj tak dala na vymahanie dlho

vg22
autor
13. jún 2024

@purple_wolf
@purple_wolf ja už prácu mám zacala som pracovať aj uver spalcat len banka ma aj tak dala na vymahanie dlhov

vg22
autor
13. jún 2024

@judrpravnik
@judrpravnik
@judrpravnik nevlasnim žiaden majetok ani auto ale všetko je manželove môže to urobiť jemu kvôli mne

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rozculena
13. jún 2024

@vg22 tak keď pracuješ v banke,tak ako je možné,že toto nevieš? Bola si oznámiť,že máš problém so splácaním?

rozculena
13. jún 2024

@sheila121 normálne,vezmeš si úver...

vg22
autor
13. jún 2024

@sheila121
@sheila121 som v omeškaní 3 splátky lebo som prišla o prácu ale už som si našla a pracujem ale banka.ma dala na vymáhanie dlhov

rozculena
13. jún 2024

@vg22 ale ja sa nepýtam,či to splácaš,ale či si banke oznámila,že si prišla o prácu

vg22
autor
13. jún 2024
rozculena
13. jún 2024

@vg22 a kedy si im to oznámila,po 3 mesiacoch?

simca06022011
13. jún 2024

treba s bankou komunikovat ako to vyriesit, tu ti nik carovnu radu neda. Samozrejme, banka moze vymahat dlh. Pre toto byvaju uvery poistene...
Ano, ak ste manzelia budu vymahat dlh od teba, od manzela,...

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vg22
autor
13. jún 2024

@rozculena hnet po prvom žiadala som ich o odklad splátok povedali mi ze je to už neskoro tak sa mi dostalo na omeškanie

rozculena
13. jún 2024

@ka_ty2 no píše to dosť divne

rozculena
13. jún 2024

@vg22 takže si nezaplatila v deň splatnosti splátky? Mala si im to oznámiť skôr.Nemala si čakať ani 1 mesiac

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eeffka
13. jún 2024

@vg22 ak nemas naozaj ziaden majeto a vsetko je manzelove tak pockas na exekuciu, a po roku si poziqdaj o oddlzenie. Ma to aj nasledky ale stale lacnejsie nez 37tis.
Skor ma zaraza ze manzel ti nepomohol.

rozculena
13. jún 2024

@eeffka exekútor jej bude strhávať z výplaty,aké oddlženie

rozculena
13. jún 2024

@vg22 vy nemáte žiadny spoločný majetok? Všetok majetok nadobudol on pred manželstvom? Super,on má majetok a ty dlhy....tie peniaze si použila na čo?

eeffka
13. jún 2024

@rozculena zacne exekucia, nasledne rok bude strhavat z vyplaty len do urcitej sumy podla zakona. Nasledne ma moznost oddlzenia. Stale vsak hovorim teoreticky lebo nie su jasne vsetky informacie. V centre bezplatnej pravnej pomoci jej vedia poradit

vg22
autor
13. jún 2024

@eeffka
@eeffka prečo hneď exekútor banka mi povedala že ma posúva na mimo súdne vymahanie kde sa ešte dá dohodnúť na splátkový kalendár ak by som im neplatila tak až potom by bol ten problém s exekútora manžel mi nemohol pomôcť lebo aj on prišiel o prácu a ešte stále nepracuje

gab1sol
13. jún 2024

@vg22 pri omeškaní banka zasiela prvú upomienku, následne druhú upomienku a ako tretia ide výzva na zosplatnenie dlhu - to znamená, že klient už musí uhradiť celú dlžnú sumu - teda celú istinu, úroky, ktoré každý deň narastajú, úroky z omeškania. Určite sa s bankou dá dohodnúť na nejakom splátkovom kalendári, ale splátka by mala byť vyššia ako suma, o ktorú dlh rastie. Banka má samozrejme právo posunúť dlh na externé vymáhanie alebo aj na exekúciu. Potom dlh narastá o ďalšie poplatky. Pri strate zamestnania je vhodné komunikovať s bankou okamžite, kým nie je omeškanie, vtedy sa dá požiadať o odklad splátok.