Dobrý deň!
V prvom rade, mala som 18 keď som si zobrala pôžičku z nebankovky Minipôžička / Minihotovosť. Viem bola som mladá, blbá chcela som sa čím skôr osamostatniť a vypadnúť od rodičov. Bol problém so splácaním, až sa to dostalo k exekútorovi. Ale vtedy som to naraz všetko splatila a s úrokmi a súdnymi trovmi to bola že mega veľká suma. Ale bola som rada že to mám za sebou. Potom ale o pol roka mi začali vyvolávať že stále evidujú dlžnú sumu 280 eur. Tak som im na mail poslala dôkaz a to od exekútora list že je všetko do posledného centu splatené. Vtedy prestali otravovať... LENŽE zas len na rok... O rok to skúšali znova. Zas som im to poslala keď mi volali už asi 20ty krát. Takto sa to opakuje zhruba každý rok. Teraz po roku mi zas pani z mini pôžičky volala s tým istým, dokonca na mňa vyslovene ziapala do telefónu že to budú vymáhať súdom, samozrejme mi neverila že to je splatené tak som povedala že im pošlem dôkaz a poslala som. Ide mi len o to či máte aj vy tieto skúsenosti. Skúšajú len kto je hlúpy a pošle im znova peniaze alebo o čo im do čerta ide???? Peniaze som si požičala vyše 10 rokov dozadu, teraz by som už mala na to zaplatiť aj sumu ktorú mi vyžadujú, nechýbala by mi ale ide mi o princíp, jednoducho im to nepošlem. Normálne uvažujem že podám TO za obťažovanie. Pretože volajú každého pol roka z 20 rôznych čísiel ešte sa mi do telefónu aj vyhrážajú 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Ano zvyknu vymahat uz splatene pozicky. Moja kamoska ma skusenost, ona uz ale kontaktovala pravnika a ten to s nimi riesil. Az potom jej dali pokoj.
Ak je to tak ako hovoris, tak dlh je davno premlcany. Vseobecna premlcacia lehota su 3 roky, potom pravo sa vymahat pohladavku na sude premlci. Navrh na sud podat mozi, ale ty musis podat namietku premlcania. Ak by aj v zmluve boli este nejake poplatky, ktore predtym neboli zahrnute v exekucnom titule a vymozene, museli by podat na tento zvysok novu zalobu a vtedy sa treba branit.
@izabela333
@amelia000
@ivkazba Ďakujem Vám za reakcie.
Myslím že nemajú na mňa nič, pretože keď som im to už druhý krát posielala vyslovene som volala tej pani o týždeň či to je teda ok a ona že áno mali v tom vraj nejaký bordel ale že to tlačivo zaeviduje a už nebudú volať. Žiaľ som ale o pisomné potvrdenie od nich že už nemám žiaden dlh nežiadala, čo zjavne bola chyba. Dnes som im už písala taký nahnevaný mail že ak sa ešte po tomto budú mať odvahu ozvať tak ozaj zrejme budem riešiť TO aj keď advokát ma vyjde možno drahšie ako suma čo odomňa chcú ale stojí mi to zato. Vytočili ma pretože pred synom som musela začať kričať na tú pani nech už sa ukludní vyslovene vrešťala po mne akoby to boli jej peniaze, a akoby sme sa osobne poznali. Do mailu som im aj napísala že od dnes si začínam nahrávať rozhovory s nimi a to aj plánujem ak sa ešte ozvú.
@izabela333 a premlčacia doba už daaavno ubehla, exekútor to vymáhal 5 rokov dozadu, vtedy som to aj splatila. Ja som o žiadnej premlčanej dobe nevedela takže ďakujem za tip to im taktiež spomeniem. 🙏
Písomne a doporučene alebo mailom ich vyzvi, aby ti dokladovali zmluvu a tvoje doterajšie platby, ktoré evidujú a z ktorých je zrejmé, koľko si ešte dlžná. Budú nasledovať 3 varianty:
- buď nebudú reagovať - ak nebudú reagovať do 30 dní, opäť písomne/mailom ich upozorni, že v prípade opakovaného kontaktovania podáš TO za obťažovanie a snahy o vymáhanie neexistujúceho dlhu
- pošlú info, že všetko je v poriadku a nie si nič dlžná - v tom prípade by som ich opäť písomne/mailom vyzvala, aby mi poslali potvrdenie, že neevidujú už žiadny dlh + upozorni na vyššie spomínané TO v prípade opakovaného kontaktovania
- pošlú info, kde budú chýbať platby uhradené exekútorovi - tie dolož a požiadaj o vyššie spomínané potvrdenie a informuj o vyššie spomínanom podaní TO v prípade opakovaného kontaktovania