Výkup bytov s doživotným užívaním

11. mar 2023

Dobry den viete mi poradit ci je na SK firma pripadne mensia realitka ktora vykupuje byty s dozivotnym? S manzelom mame byt samozrejme svokor tam ma dozivotne a nechce sa dohodnut. Chceme si kupit vlastny dom ale neda sa lebo svokor nechce podpisat zrusenie dozivotneho aby sa predal byt a my si mohli kupit dom. Dakujem za rady

kaktusik007
11. mar 2023

a nema ten svokor to dozivotne pravo tam nahodou preto, ze ten byt bol prvotne jeho?

pribinak
11. mar 2023

A prečo by mal svokor odísť z vlastného? Keď nemáte na dom, kúpte si maly byt

aaadkaaa
11. mar 2023

A svokor pojde kam? Chapes vyznam dozivotneho prava? Je to istota pre cloveka, ktory svoj majetok niekomu daroval, aby nedozil niekde na ulici....

dianka555
11. mar 2023

Svokor kde býval predtým? Svoju nehnuteľnosť nemal? Či vám ju daroval alebo predal? Vy ste sa ho ujali? A kde ho chcete dať do domova dôchodcov?

autor
11. mar 2023

@aaadkaaa ja chapem vyznam ale on neni zrovna clovek poctivy on ma majetkov vela a veru tento byt je prenho nic on len chce robit napriek

autor
11. mar 2023

@dianka555 ma 55 rokov ma svoju pracu a ma svoj dom je zabezpeceny a ma na viacerych nehnutelnostiach dozivotne uzivanie. A byt daroval manzelovi pred 12 rokmi

tykat
11. mar 2023

Tipujem ze svokor ostane bývať v byte a odkúpi ho nejaká firma s tým ze doživotne právo ostane. Byt odkúpi za oveľa nižšiu cenu ako je trhová prave kvôli ťarche doživotného užívania.

dilino
11. mar 2023

Pokiaľ svokor nepodpiše zrušenie uživacieho práva doživotne neurobite nič.Prečo by mal svokor ísť zo svojho domu. Píšeš že má veľa nehnuteľnosti nech má nikto mu ich nevezme.Toto je svokrova poistka dobre urobil.Nech ma aj 100 bytov a dalšich 100 domov je to jeho vec prečo tak nechce urobiť zrušiť uživacie právo asi má rozum a nenecha sa obabrať o majetok.Ma rozum pochybujem že to odkupi nejaka realitka alebo firma ved ani trhovu cenu za to nedostaneš.A svokor sa môže braniť aj na súde.Kto kúpi nehnuteľnosť s doživotným uživacim právom pochybujem asi nikto.

dianka555
11. mar 2023

On to môže riešiť aj tak že to dá na súd, môže žiadať aj vrátenie daru od syna. Skús právnu poradňu tam ti poradia. Ak bude chcieť robiť zle má čas a peniaze to riešiť súdne vo vašom prípade.

sasa1310
11. mar 2023

takže byt daroval manželovi a nie tebe. Tak sa do toho nestaraj a staraj sa o svoj majetok, poprípade o majetok, ktorý si dostala ty od rodičov. Si zarob a kúp dom zo svojho a nie z predaja bytu, kde býva svokor. A že má veľa majetkov? Čo teba do toho. Svokor sa nechce dohodnúť, ta to preboha treba rešpektovať.

morgane1975
11. mar 2023

Čiže fakticky je jeho.. a čo riešite? Byt bol darovaný vášmu mužovi a nie vám. Nespadá ani do BSM. Svokor aj keby mal pól republiky vo vlastníctve a doživotne právo je to jeho právo. A prečo by sa mal zriecť? Asi vie prečo to robí pri takejto neveste. A možno aj oľutoval že byt daroval synovi čo žije si ženou s vašim zmýšľaním.

autor
11. mar 2023

@morgane1975 halooo ja som chcela radu nie taketo hlupe reči o nejakych ludoch co nas ani nepoznaju.. Po prve polku bytu mi manzel daroval pred piatimi rokmi a druha vec chcela som radu nie poučovanie a keby viete aky je to clovek velice rychlo by ste zmenili nazor. Je podla vas clovek ktory bije vlastnu matku a psychicky tyral svoje deti a ma kvoli tomu sudy cestny clovek? Toto je chyba slovenskych ludi ked sa ich clovek pyta jednu vec budu mudrovat ale nevidia vsetko a urobia si nazor hned

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
11. mar 2023

Kydas na neho, ale ked vam daroval byt, tak vam bol dobry 🤦

morgane1975
11. mar 2023

Rada by som poznala svokrov názor… kydať naňho ale jeho syna si si vzala. Ani majetok sa ti nehnusi. Ale svokor áno. Je mi zle z takých ľudí ako si ty. Na ktorú psiu mater si si brala jeho syna keď je svokor taký zloduch? Jaaaaj ma veľa majetku… 🤮

sasa1310
11. mar 2023

to je úplne jedno ako sa chová, ty nie si jeho sudička, že ho teraz budeš súdiť. Mala by si čušať a zarobiť si sama na vlastné bývanie. Alebo predaj byt alebo dom tvojich rodičov. Aj tí ti môžu darovať.

river_song
11. mar 2023

Asi nebude az taký tyran, ked synovi DAROVAL celý byt.. doživotné pravo užívania nezrusite a nikto take byty nevykupuje. Ak chcete kupit dom, zoberte si hypotéku a smelo do toho, s bytom nepohnete, ak si to svokor nebude želať..

drobcek17
11. mar 2023

Ja keby som darovala synovi svoj dom a jeho ženu by zaujímalo len to ako rýchlo tento majetok predať, asi by ma to dosť rozčúlilo a žiadala by som o vrátenie daru. Takže pozor na takéto správanie, svokor zrejme mal dosť rozumu keď vám byt daroval. Pretože darovacia zmluva sa dá kedykoľvek napadnúť 🤷‍♀️

autor
11. mar 2023

@drobcek17 Ako zbytocne tu budem rozpisovat cely pribeh aj tak si pojdete vsetci svoje. Svokor nakradol ako sa dalo potom napisal na svoje deti majetky. Moji rodicia NAM DALI DOM a chceli sme si z predaja bytu ho prerobit alebo postaviť vedla novy. Nemyslim si o sebe ze som zly clovek svojho muza milujem dala som mu dieta sme normalna rodina ako ina neviem preco taka kritika. Keby je svokor normalny nechcel by nas zadlzit hypotekami ale takymto sposobom by nam pomohol.

sisa_s
11. mar 2023

A ty si sa o co pricinila s muzom? Len hrabat majetky od jednych aj druhych rodicov? To sa ti lahko gazduje...

uglybetty1234
11. mar 2023

Strasne sa smejem, si dobre mimo. A co, ze vasi vam dali dom ! 🙂 mozno aspon na tu prerabku si zarobte sami. Budte trochu samostatni a necakajte s natrcenymi rukami.

kaktusik007
11. mar 2023

tak vidis, svokor nakradol a nakradnute rozdal, lebo by o to prisiel, ale zabezpecil si dozivotnym pravom ze decko nemoze predat ked si zmysli. Sedel za tie kradeze? ak nie, tak sikovny vychcanek. zial, takym patri svet

sasa1310
11. mar 2023

svokor nie je povinný vám dávať majetok a rovnako ani tvoji rodičia nie sú povinní. Prepísal za života svoj byt na tvojho muža, už to je šľachetné a aj to ti nestačí? Ani to ti nestačí, že vaši vám dali? To máš tak neschopného chlapa, že si neviete zabezpečiť vlastné bývanie či ako mám tomu rozumieť. Každý normálny, zodpovedný človek si vie zabezpečiť vlastné bývanie hoci aj na hypotéku, a nepotrebuje k tomu byt, kde býva svokor ani dom od rodičov. V prvom rade sa pozri na seba, čo si ty dokázala s tvojim mužom, až potom rieš svokra čo nakradol či nenakradol a ako sa choval alebo nechoval pretože to vôbec nie je dôležité. Lebo toto čo tu dávaš a píšeš, znemožňuješ tu akurát len seba a ešte viac tvojho neschopného muža.
Keď nemáte z čoho prerobiť váš dom a postaviť druhý dom nový vedľa vášho domu, tak neprerábaj a nestavaj dom. Nauč sa žiť z toho, čo si sama zarobíš

autor
11. mar 2023

@kaktusik007 nesedel, ale pri rozvode jeho byvala manzelka sa s nim dohodla ze nič nepovie (ma dokazy) a skoro vsetko jej musel nechat kvoli tomu ale samozrejme ma toho este dost co mal napisane na inych ludi

orangiiina
11. mar 2023

A ty po sebe čítaš? Za dobrotu na žobrotu, môže ti byt jedno, ako získal majetok, ale daroval vám ho a nemusel a máli sa ti. Tak ho daj do prenájmu, vezmite si hypotéku a kúpte si dom. Tak ako my ostatní, ktorí sme nezdedili nič, sme si museli vziať hypotéku, aby sme mohli niekde bývať.

mogaa
11. mar 2023

Autorka prepáč, ale je mi z teba zle...sa zamysli nad svojim morálnym charakterom....svokor vám daruje byt a nechá si tam doživotné právo a ty s ním chceš jednoducho vyje.ať.....je jedno akým spôsobom on k bytu prišiel a že má kde bývať, ale raz ho daroval za určitých podmienok ....ak sa ti to nepáči, nech sa muž bytu teda zriekne ...

dusankomoj
11. mar 2023

Svokor ma 55r! Zajtra sa môže oženiť a mať dieťa! A vy sa už chystáte predávať?

kitycat
11. mar 2023

Co si ty za cloveka? Ohanat sa, ze si porodila decko a teda si zaluzis aby tvoji rodicia darovali dom a jeho rodicia zase zafinancovali prerabku? To je snad pre vas... Bez vasich rodicov by ste boli asi homelesaci... Kde ste sa doteraz kopulovali?

Ak nevies zarobit ty ani tvoj muzik, tak budte razi, zr ste dosli aspon takto k majetkom..

Napada ma este jedno lahke remeslo... 🤔

liljana
11. mar 2023

Prisla si sem kydat na svokra? Zarobte si sami na svoje byvanie. Manzel ti daroval pol darovaneho bytu, prisla si lahko k polke bytu a miesto vdacnosti dnes nadavas na svokra. Ach ta dnesna doba ...

liljana
11. mar 2023

Ak si taka poctiva dusa a svokor to vraj nakradol, tak mu darovany byt vratte. Kradnut je fuj, ale uzivat nakradnute je v pohode? 🙂