Vykázanie výkonu u lekára, u ktorého som nebola

9. aug 2024

Dobrý deň, stalo sa niekomu, že si našiel v aplikacii platbu, ktorú dostal za vyšetrenie lekár, ktoré neabsolvoval v danom čase?
Dnes pozeram apku a tam od gynekologicky cytologia nahodena. Hlavne ze som tam už 2 roky nebola. Idem na preventivku o mesiac a teraz som zvedavá, ze ci mne urobí odber ak takto falosne vykazala výkon na moje meno.
Robiť s tým niečo?

luccija
9. aug 2024

Áno, reklamovať u poisťovne plus to povedať lekárke, keď tam ides

hiro
9. aug 2024

Myslim ze to ma kazdy v zozname XY takych navstev. To nie je v nikoho silach to vsetko nahlasovat...

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivetz
9. aug 2024

Stalo sa aj mne. Reklamovala som, z poisťovne mi volali, čo sa stalo - chybne zadané r.č. a potom mi prišla správa, že je to vybavené...

marsmykkok
9. aug 2024

lekári si často takto "pomáhajú" a dostanú zaplatené aj za veci, čo nevykonajú. Ak chceš k nej chodiť, niekde do poisťovne by som ju neudala. Skôr pri návšteve spomeň, že si pozerala si appku poisťovne (dnes bežné) a že tam máš nejaké úkony z dátumu toho a toho, hoci si tam nebola 2 roky, že či sa nepomýlila a nezapísala zle (tebe namiesto niekoho iného)? Proste nevinná otázka, apkku si dnes pozerá veľa ľudí, myslím, že povie, že sa asi pomýlili a na teba si už dá pozor a nebude ti vykazovať už výkony čo ti neurobila.

luccija
9. aug 2024

@marsmykkok takže treba sklopiť uši, aby si nepohnevala lekárku???nájde si druhú.Lekari rátajú hlavne pri starších ľuďoch, že appky nemajú vieš koľko vyšetrení mala moja babka, keď som jej zriadila appku?samozrejme, sze teraz povie, že sa pomýlila atď..jeden sa ozve druhému nauctuje

marsmykkok
9. aug 2024

@luccija ako sklopiť uši? Povedala som, nech sa jej ozve, ale uhrá to na to, že si nemyslí o nej nič zlé. Keby aj nahlási na poisťovňu, len to pošramotí vzťah pacientka-lekárka a aj tak aj ZP povie, že sa pomýlila. A čo si myslíš že urobí ZP alebo štát? No nič, lekárov je málo, keby sa táto situácia aj opakuje a ona stále si tak či tak nájde nové obete na ktoré bude písať, presne hlavne na starších, čo appku nepoužívajú predpokladá a na ľudí čo nechodia na preventívky a neboli tam roky a má pocit, že lekárov a zdravie neriešia a teda netreba im mať ani appku poisťovne nainštalovanú.

marsmykkok
9. aug 2024

@luccija ešte dodám, že samozrejme že to neschvaľujem, ale takto to chodí a takto to lekári robia, preto som aj ja rovno napísala, že si lekári často takto pomáhajú v úvodzovkách a na 99 percent to nebol nevinný omyl.

ivetz
9. aug 2024

@marsmykkok Tí, ktorí majú app zdravotnej poisťovne si vedia údaje skontrolovať. A ak zistia pochybenie - ne/úmyslené - treba reklamovať! Ak budeme takého "maličkosti" prehliadať, čo potom tie "väčšie" veci. Netreba šomrať po kútoch, ale domôcť sa nápravy. V tomto prípade to zložité vôbec nie je.

jarka_black
9. aug 2024

Treba sa ozvať, reklamovať. Napríklad aj kvôli tomu, že ak máte komerčné životné poistenie, alebo si ho idete založiť: vyšetrenia a podozrenia a indikácie diagnóz, či falošné predpisy liekov môžu zapríčiniť, že poisťovňa nebude plniť, resp. že ste zamlčali užívanie liekov a podobne. Prosto, nejde o nevinný zápis - má to reálny NEGATÍVNY dopad na človeka... a ťažko sa dodatočne brániť...

zuzika87
9. aug 2024

6 rokov som žila v UK odhlásená zo ZP na SVK a moja doktorka mi každý rok vykazovala preventívnu prehliadku

rozculena
9. aug 2024

ja som bola 3x u psychologičky,keď som začala riešiť tetániu a ona si na mňa vykázala 40! sedení.....jasne,že som to nahlásila na poisťovńu,ale či to riešili s danou osobou,to neviem,stále je to na mojom účte.
Náhodne som zistila,že v appke mám 2 gynekológov,a súčasne podpísané zmluvy,ja naozaj nechápem,že im tam niekde nevyskakuje výkričník,veď ako môžem mať súčasne dve zmluvy?? Vykázané tam nebolo nič,ale neviem,ako to majú gynekológovia,či dostávajú paušál ako obvodný.

letfenixa
9. aug 2024

@rozculena ano, gynekológ má paušál.

janinah
9. aug 2024

Omyly sa stávajú.Mne dr.napisal na PN.ze pracovný úraz.Az na to.ze to bol gynekológ.Jednoducho zle zaškrtol v Pc a doteraz sa z toho smejeme.ze ako som prišla ku gyn.pracovnemu úrazu...

letfenixa
9. aug 2024

Som si na základe diskusie pozrela aplikáciu zdrav.poistovne a zistila, že či už moja alebo synova alergolicka si pri každom online objednani liekov výkazu u nich návštevu ordinácie.

mayami
9. aug 2024

Ja som takto reklamovala výkon, ktorý si na mňa napísala dr a skončilo to tak, že ma vykopla a musela som si hľadať nového dr

rozculena
9. aug 2024

@letfenixa pozerala som otcovu apku,lieky predpísané cez telef=on má vykázané so sumou 0,00......Pozerala som moje lieky predpísané po telefóne,jeden za 5 eur,ostatné nevykázané vôbec

ekira1
9. aug 2024

Už to bolo dávnejšie, mi nový zubár, ktorého som mala asi rok, mi dal tlačivo, že starý zubár si ma stále vedie v evidencii a mám tam I preventivku a to som tam už nechodila a riadne sa odhlásila. A jemu to poisťovňa nechce zaplatiť. Také rodeo som v čakárni u starého urobila, že sestrička iba hapkala, že keď som tam nechodila, určite tam nič také nemám 😁 behom sekundy som mala potvrdené tlačivo, že k nim nepatrím a odhlasili ma 😁

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ekira1
9. aug 2024

@monsterablue iste, nech si na mňa berie peniaze, ja si u nového budem všetko platiť sama. Hlavne nech je kľud a tichúčko.. preventívna u lekára, kde som rok nebola a bola odhlásená, omyl nebude a mala som dôvod, prečo som od neho odišla. Preto, že som bola spokojná to nebolo, že..

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
9. aug 2024

@luccija hej dnes je take lahke najst si lekara :DD

simca06022011
9. aug 2024

autorka, ak pojdes na prevenciu tak ti urcite vysetrenie urobi. A spytala by osm sa na to lekarky, vtedy a uvidis.. tiez osm mala stareho gynekologa, ktory si vymyslal kadejake diagnozy... ale tak ze bola som na prevencii, vyuctoval si a napr. o 2tyznde si nahodil dalsiu navstevu ze som bola so zapalom a neviem cim. Ja som vtedy lekara zmenila, nakolko bol na nic, vtedy sa to tazsie nahlasovalo :D zariad sa podla toho, ako si spokojna s lekarkou. Ja keby bol dobry lekar, je mi fuk ci si tam bude pisat neviem co... leb by som sa na to vzdy opytala, zase vykzaovat kadejake diagnozy nie je sranda, este tak cyto je ako tak ok... ale na prevencii to budete aj tak musiet riesit, lebo jej to poistovna podla mna takto za sebou u jednej pacientky nepreplati

ekira1
9. aug 2024

@monsterablue v tej dobe apky neboli, píšem, že to bolo dávnejšie. Ale ty mi isto poradíš, ako som to mala v kľude reklamovať v aplikácii, ktorú poisťovne nemali. A je mi srdečne jedno, čo si o mne cudzí ľudia, ako i ty myslíš. A začala som slušne, ale sestrička začala, že keď som odhlásená nikto si na mňa preventívku nerobí. Tak som vytiahla papier, že pozdravuje môj nový zubár, že som u neho rok a nechce mu to poisťovňa preplatiť, že má stále evidujú a účtujú si preventivku a kto všetky tie výkony jemu zaplatí, že ja k nim nepatrím, odhlasila som sa atď. Zobrala papier a vzápätí doniesla potvrdený.. a nikto sa tam nasmial, skôr si pomysleli niečo o ferovosti lekára.. a ty mi to iste vysvetlíš, že to tak nie je.. podľa tvojich komentárov, mám skôr pocit, že patríš k tým, čo si takto prilepšujú v ambulancii..

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ekira1
9. aug 2024

@monsterablue 😅 Podľa mňa to rodeo je, nie som zvyknutá takto jednať. Už ako to chápeš ty, nie je môj problém 😁 viac krát sa to nezopakovalo, môj zubár snáď po roku dostal svoje zarobené peniaze z poisťovne a ak sa to nestalo I iným, čo odtiaľ odišli, ešte lepšie. Ale áno, trápne mi príde toto dohadovanie sa o ničom s tebou, zbytočne spamovanie diskusie, pretože potrebuješ niekde rypnúť a nemáš zrejme do koho.. tak už sa neobťažuj..

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nerko
9. aug 2024

2 x som mala osetrenu zlomeninu na urgentne. U toho isteho lekar. Za omyl to nepovazujem. Reklamovala som to.

rachel36a
9. aug 2024

Ano, vyrekla ovala som to, a platba bola vratena. Lekarka mi aj volala, ze sa ospravedlnuje, ze nahodila omylom ukon menovkyne

xena0
9. aug 2024

@monsterablue myslím že to "rodeo" netreba brať doslovne 🙂 to sa tak bežne v komunikácii používa... Nehroť
@ekira1 myslím že si to poriešila slušne a úplne správne a tiež to vidím tak že to poukazuje na ne/férovosť lekára nič iné