Prosim Vas mohol by mi niekto poradit,co vsetko by som mohla vybavit pre otca na urade,kedze je drzitelom ZTP a ma uz nad 75 rokov?Naco vsetko ma narok ?
Dialnicna znamka moze byt zadarmo,aj ked moja sestra vozi otca svojim autom po doktoroch?
Viem ,ze ma narok na opatrovatelku z MÚ.Socialny taxik tiez.
tak kompenzacie zaležia od diagnoz-od prispevku na stravu,hygienu,auto až po prerabku bytu či opatrovateľa,plus s tým preukayom má vstupy buď zdarma či zľavnené-kino,múzea,plaváren...dokonca aj odspustené určité poplatky napr,za psa,
@anischa myslím že auto musí byť písané na otca, iba ak je majiteľ tak má nárok. Ale treba zistiť, nie som si 100% istá. kedysi to tak bolo
@kvetinka75 ....nie,nie je to tak.Dialnicna sa viaže na ŠPZ tku ale otec nemusí byť majiteľom vozidla
@anischa ....áno,môže aj tvoja sestra mať tú diaľničnú na svojom aute,ale musí požiadať cez otca
@doriiis ďakujem za info. Tak idem riešiť aj ja. To mení mnohé
@kvetinka75 ...viem to na 100%.Jedno naše auto má takto diaľničnú už tri roky.A nevlastní ho moja svokra,ktorá je ZTP.
a tu sú kompenzacie cez up https://www.upsvr.gov.sk/social-affairs-and-fam...
@doriiis ale musí maať parkovací preukaz
@kvetinka75 ....áno,vybavuje sa to skrz toho parkovacieho preukazu
Otec ma problemy z nohami a s chodzou,tazko sa mu chodi .
Čo viem tak niektori majú nárok na parkovacie miesto,diaľničnú známku zadarmo,neplatia koncesie ( ani ty,keď býva s tebou)