Výdavky na stravu pre 5 člennú rodinu

trojnasobnamama
11. okt 2019

Prosím vás aktuálne,koľko miniete na stravu pre 5člennu rodinu?Ďakujem

arcticcode
11. okt 2019

Sme traja a asi tak 350€.

martinenka886
11. okt 2019

My sme tiez traja, no najmensia papa zatial iba materske mliecko ale uz teraz minieme mesacne tych 300€. A ked pocitas 5 clennu rodinu, tak na hlavu pocitaj minimalne nejakych 100€

zarao
11. okt 2019

My sme 5 členná rodina a minime 400-450eur.

dai
11. okt 2019

@trojnasobnamama čisto potraviny mimo reštaurácii okolo 1000 euro... Určite sa dá aj za menej vyžiť, nekupujeme ale kuracinu, skôr hovädzie a jahňacie z fariem, domáce vajíčka a pod....

littleslovak
11. okt 2019

@trojnasobnamama zalezi ako sa stravujete. Ak tak bezne tak do 500 eur sa da zmestit. Ak ti zalezi na kvalite tak za tu sa dnes priplaca... Zavisi ale aj od toho ci varis skor ludove jedla alebo ci mavate casto maso a tak. Odkedy u nas dieta papa prikrmy islo to u nas dost hore na zelenine a ovoci.

kikanik
11. okt 2019

My sme 4. Okolo 450€.

eliska13
11. okt 2019

@trojnasobnamama Stravujete sa doma, v škole, robote, máte niečo od rodičov mäso, zeleninu?ťažko povedať my sme 3 varím denne, obden a určite do 500 eur

jamatkaroka
11. okt 2019

My sme traja, no syn má len 2,5 roka a strava nás vychádza na cca 500 eur. Varím len doma a mäso nedávame, tak ma to stále prekvapí že je to toľko.

trojnasobnamama
autor
11. okt 2019

@zarao aj my tak ,mám pocit,že je to veľa ináč som dosť šetrný človek tak rozmýšľam kde ušetriť.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivkazba
11. okt 2019

4 ľudia (2 dospelí a 2 deti na SŠ), na stravu sa minie cca 500 eur a cca 200 eur sa minie na reštaurácie a kaviarne s koláčikmi. Deti sa stravujú cez týždeň v škole.

akinom0077
11. okt 2019

3 dospele osoby cca 350,- eur

akinom0077
11. okt 2019

@akinom0077 / 1x do tyzdna velky nakup, plus denne cerstve co dochybuje. Tak sme zvyknuti kupovat. Obedy sa chodime najest to som do sumy neratala. nemame stravne listky od zamestnavatela

evkamotka
11. okt 2019

3ja, syn 2r, manzel obedy v praci, vecere suche. 300-400e

trojnasobnamama
autor
11. okt 2019

@eliska13 Deti majú obedy a varím doma,keď sa nestíha variť kupujem polotovar ,hotové jedlá.Myňame na stravu tak do 500eur a zdalo sa mi to veľa.

trojnasobnamama
autor
11. okt 2019

@ahoj0 Počítam do toho všetky potraviny čo skonzumujete mesačne🙂

eliska13
11. okt 2019

@trojnasobnamama Potraviny išli strašne hore čo sledujem.A vy dospelí kde jete?tiež nemám pocit, že kupujem džúsy sladkosti sýtené nápoje blbosti a tiež by som to chcela zredukovať.A to varím aj "lacné"jedla granadír, halušky s kapustou, ale aj dosť mäsa, rybu...občas zamrazim, ak spravím veľa niečoho na šťave, bolognske špagety dobre to padne vytiahnuť z mrazáku.Polotivary Max rybie prsty či parené buchty.Naposledy som bola prekvapená, že parené buchty stali 2,80

zarao
11. okt 2019

@trojnasobnamama my sme 6 rokov manželia a prvé roky som aj ja mala týždenne nákupy vrátane reštaurácii 200eur. Postupne som to stopla, lebo sa kupovali blbosti... Posledný rok som to stiahla tak na 80-100eur za týždeň, bez reštaurácii. Jeme skoro každý deň mäso, každý deň varím polievku aj druhé, snažím sa tak, aby nezostalo, lebo na druhý deň nechcú to isté, takže aj tak by sa to vyhodilo... Raz do týždňa mame suchu večeru, niečo ako oblzee chleby alebo vajicka. Do reštaurácií chodíme málokedy lebo deti sú aké sú, ale ja s nimi aspoň 4x do mesiaca idem na pizzu alebo do mekaca, to som tam nezapočítava. Ja si píšem zoznam na týždeň dopredu, čo budem variť a kupujem len veci zo zoznamu. Samozrejme niekedy robím taky ten väčší nákup keď sa minie múka, cukor, cereálie... A podobne veci.

suzitok
11. okt 2019

Nemam to takto presne vyratane, ze kolko minieme, my sme traja dospely a dve deti, kazdu týždeň robim jeden nákup na cely týždeň, v sume cca 50-60€ a okrem toho miniem denne 10-12€ v obchode...vychadza mi to tiez cca na 500€

deti95060810
11. okt 2019

sme 6 členná rodina 550 - 600 e

podľa štat. úradu - vychádza to 85 e/ osoba / mesiac
videla som to na stránke aktuality.sk

marsmykkok
11. okt 2019

@trojnasobnamama do 500 je v pohode, hlavne pri dnešných cenách, kedysi ked si chcela niečo lacné urobila si halušky s niečím alebo niečo zo zemiakového cesta. Teraz ked stoja zemiaky často 1,50 kilo to vyjde ako mäso. Ak nemáš rodinu čo ti dáva zadarmo mäso, vajíčka a tak alebo úrodu všetkého možného a stravujete sa doma podľa mňa sa nedá ísť veľmi nižšie. Ja mám 2 osoby a okolo 250 odhadom (presne neviem, nepočítala som to dávno, ale v rozpočte som to mala tak napísané a zväčša s peniazmi vyjdeme a aj odložíme koľko chceme takže oveľa viac to nebude)

krystofkal
11. okt 2019

@trojnasobnamama záleží aj kto koľko zje, ako sa stravujete, podľa mňa varenie doma výjde drahšie ako školy, škôlky, práca a tak, desiate, ranajky a vecere staci sucha alebo polievka podľa mňa 🙂 akože tak myslím, že nie je nutné mať teplé jedlo dva x za deň alebo tri x, ale rátaj na 5 člennú od 400 do 500 a možno aj viac eur :/

lenka2710
11. okt 2019

@trojnasobnamama mne sa osvedcilo chodiť do obchodu každý deň a kúpim co v ten daný deň potrebujem, pretože keď sme chodili na veľké nákupy, veľa veci sa nevyuzilo a nakoniec putovali po zaruke do kosa! Varím obden, nekupujem do zasoby
Sme traja, miniem tak 250€! ALE sama si pestujem zeleninu, svokra dáva domáce vajcia a od našich máme mäso domáce! Takže keby som kupovala všetko,miniem omnoho viac

baska_nice
11. okt 2019

taktiez sme trojclenna rodina ale mesacne prejeme 300-400€ a to sa da povedat, ze nemavame casto navstevy, lebo aj to su vydavky navyse.

mima1
11. okt 2019

@trojnasobnamama tak ked si to rozratas na 30dni 450€ pre 5ludi to mas den osoba 3€ to sa mne zda malicko teda ak si vezmes ze aspon ranajky obed vecera

tosomja
11. okt 2019

Ked si tak spocitam, tak denne necham v potravinach 10€, na bezne potraviny. Sunka, syr, pecivo, mlieko, ovocie, zelenina. ..plus asi 50-70€ na maso mesacne. Sme 2.

eliska13
11. okt 2019

@tosomja Tiež som v obchode často a všimla som si, že to kúpim časopis, žuvačky, ešte toto majú ešte toto....výhodnejšie je ako píšu baby vedieť čo budeš variť spraviť väčší nákup a potom len drobnosti dokúpiť.Tiez sa učím aj po tých rokoch😛pečivo, chlieb, vianočku dávam do mrazaka len cez víkend kupujem čerstvé, ale my dosť ovocie, zeleninu kupujeme viem, že peniaze rozflakavam často zbytocne

horalka1986
11. okt 2019

Je nas 5. Minieme 480 eur mesacne na stravu. Dve deti ale chodia do skoly a skolky. Plus psie konzervy.

bubalea
11. okt 2019

Fú tak záleží aj od toho koľko sa varí, aké potraviny sa kupujú a podobne. Ale máš to tak, že rátaj okolo tých 100 eur na mesiac pre jedného minimálne. Samozrejme ak máte malinké babätko, že kojíš tak tam nie ale zase tam sa to minie na plienky a podobné veci

nataliiid
11. okt 2019

@trojnasobnamama my sme 2 a tých 400€ minimálne len čisto za stravu mimo reštaurácií a takýchto veci ( teda čisto potraviny len na varenie a jedenie doma).