Výdavky 5 člennej rodiny na stravovanie

5. nov 2021

Ahojte všetci.
Chcem sa spýtať, sme 5 clenna rodina, viem že sa tu často spomínajú financie, šetrenie, cena stravy, atď...blížia sa Vianoce, tak som začala aj ja šetriť nejaký ten mesiac a začala som si zapisovať nase vydavky. Keď to tak mám zhodnotiť, týždenne mi dosť vyskakujú tri položky a to ovocie a zelenina, oriešky a sús.ovocie a víno. Týždenne ma to stojí cca 45 Eur. Ovocie a zelenina cca 20 Eur, oriešky a súš.ovocie 15 Eur a víno 10 Eur. Ovocie a zeleninu máme radi, ovocie dávam deťom aj na desiatu a aj poobede si nakrájame do misiek ako olovrant… zeleninu máme ku každému jedlu, chlebíku či varenemu ako obloha. Oriešky a sušené ovocie alebo mrazom sušené zobkame večer a víno tak 3 krát týždenne s manželom pohar, dva..v realite mi to príde nič extra ale na mesiac nás to vychádza cca 200 Eur...a za ostatnú stravu platím ešte 400, takže spolu 600. Máte to tak aj Vy podobne?

Ďakujem za Vaše názory.

annamalaga
5. nov 2021

Nuž neni sa čo čudovať , všetko išlo hore. A vy miniete 600€ 5 člena domácnosť , čo nieje veľa. Minule tu bola baba, čo minula na 2 do 400€, takze v pohode.

negymama
5. nov 2021

podla mna je to primerane na 5clennu rodinu. my sme siesti a tiez dame kopec penazi na to, deti su vegetariani, takze zelenina, ovocie, oriesky, strukoviny u nas ide vo velkom.

a aj vino si dame. my sme teraz kupili z madarska z tokajskej oblasti zo sukromnej pivnice /velmi dobre/ naraz viac litrov za dobru cenu, muz mal 50tku a to pomaly popijame...

c_est_la_vie
5. nov 2021

My sme 3 ja ( a to dieťa má rok) a náklady máme podobné. Kým si to môžeme dovoliť a vieme popritom aj šetriť tak neriešim, myslím že je dôležité dopriať sebe i dieťaťu kvalitné mäso, syry a ovocie a zeleninu. Skôr by som šetrila na sladkosti ach, dzusoch, prípadne obmedzila reštaurácie.

negymama
5. nov 2021

a vzdy je lepsie ked deti vyjedaju oriesky a sus. ovocie ako cipsy, chrumky a margarinove oplatky.

negymama
5. nov 2021

@c_est_la_vie my dame aj 900 mesacne teraz na stravu, ale ked si to zratam ani to nie je vela, je nas sest, deti uz zjedia ako dospeli , v puberte i viac.

c_est_la_vie
5. nov 2021

@negymama jasné, ja súhlasím. Ja sa snažím napr. kupovať slovenské mäso, vajíčka z voľného výbehu, pre dieťa bio kvalitu. A ono to hneď stojí 2 násobok 🙄.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
siska53
5. nov 2021

Myslim, ze to je dost podobne.. my ale nekupujeme alkohol.. to fakt raz za 4-6 mesiacov.. sme 4, strava celkovo stoji vela.. zelenina, syry, maso.. aj oriesky mame radi.. plus aj nejake to ovocie... Je to drahe vsetko, ceny paradne stupli, stupaju a budu stupat...

lenkakravcova
5. nov 2021

Nám to vychádza dosť podobne. Až na to víno. Na tom ušetríme, keď nepijeme. 🙂

luccija
5. nov 2021

Máme to podobne:(oriešky sú zdravé a dosť zdraželi.Ja tiež stále hľadám čo ušetriť na strave, ale neviem čo vynechať nepríde mi nič zbytočne a radšej kúpim kvalitnejšie a varím pestro

autor
5. nov 2021

Žienky, ďakujem Vám za Vaše komentáre, upokojili ste ma že to máme takto podobne. Aj ja nakupujem vajíčka z voľného chovu, mäsko jeme menej, keďže ku kvalite za rozumnú cenu je ťažké sa dostať,.med od včelára..a je pravda že mi zas do restiky nechodíme, ani nie pre to že na to nemáme, ale že malo kde sa človek chutné naje, jedine donáška Čína občas..

bosorka2302
5. nov 2021

ono da sa lacno nakupit a nekvalitne ( menej ovocia, margariny, sladke vody, chrumky) a potom tak ako ty drahsie a kvalitnejsie. Tiez mi to nepride nejako extra vela, ak to nezatazuje velmi rodinny rozpocet je to v pohode

elizabet173
5. nov 2021

mne to tiež nepríde veľa a nedávaš to za somariny, ale za zdravé potraviny (až na to víno, ale zase to nie je liter denne)

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelie2017
5. nov 2021

Ano, aj my minieme vela na ovoci a zelenine. Neviem ako na Sk, ale u nas len take kiwi vyse 5€ kilo. Pomarance 3€. Hrozno, aj ked bola sezona min 3€. Kupis zo vsetkeho po troske a 10€ nechas ako nic. A o 2 dni opat. Aj ja aj dcera jeme dost ovocia. Vzdy ma na desiatu a este aj poobede na olovrant. Ale tak radsej jej kupil 2 kiwi za 1,60 ako nejake kinder bueno alebo chipsy, ktore stoja rovnako. My zase vino a oriesky moc nekupujeme, tie len ja pre seba, ked mam chut, ale vela miname za kvalitne syry a sunku a ryby.