Ahoj prosim vie mi niekto poradit?V aprili bude rok co som PN chcem poziadat o invalidny dochodok ale neviem ako to chodi.Musim najprv ukoncitPN alebo mozem ziadat in.dochodok este pocas PN?Mam dat vypoved v praci?Co potom musim sa zaevidovat na urad prace?A ak sa zaevidujem dostanem podporu alebo nie.Pred PN som pracovala 14rokov.Budem vdacna za kazdu odpoved .DAKUJEM
Napis mi spravu 🙂
Musis sa poradit s obvodnym lekarom,ten vypisuje ziadost,tu dostanes na socialke,aj vsetko,co k tomu treba,leksrske spravy,vsetko zanesies na socialku a cakas na posudkovu.Mozes dat aj pocas pn,aj ta posudia a ked ti uznaju ID,tak vyplacat zacnu az po skonceni pn.Vypoved davat nemusis,mozes robit aj ked si na invalidnom
@alicka850 DAKUJEM
@alenka2812
@qidko nie je zaco,ak nieco,napis,ja som si teraz vybavovala
@alenka2812 potrebovala si aj vysvedcenia zo skoly?
Maturitne,rodne listy deti,vsetko ti povedia,daju ti letacik
ahojte, hádam sa tu nájde niekto kto mi bude vedieť odpovedať 🙂
mám sluchový hendikep a teda aj čiastočný ID... prvú posudkovú komisiu budem mať teraz v novembri /aspoň v papieroch je to tak uvedené/, takže vôbec netuším čo teraz... mám len čakať, kedy mi príde pozvanie alebo sa mám radšej telefonicky pripomenúť? keďže je už polovica novembra a akosi stále nič... predom vďaka za odpovede 🙂
V tomto ti najlepsie poradi obvodny lekar. Ziadost na inv. dochodok podaj este pocas PN,cim skor,aby si plynule presla financne z marodky na invalidku.