Prosim Vas vybavoval si niekto v poslednej dobe ID? Ako to prebiehalo? Ake su potrebne dokumenty? Ako dlho trvalo nez vam to schvalili?
@lenjaona napodobne aj my a tolko peniazov sme platili za posudky..a chybalo nam percento.
Ja som vybavovala,:žiadosť vypisanu od obvodného lekára,k tomu nie viac ako rok staré nálezy dg. od odborníkov,vysvedčenia,ze bola 10rocna školská dochádzka ukončená,doklad o evidencii úrad práce,alebo pracovna zmluva,alebo poberanie nejakej davky,alebo neviem ako to máš..od podania žiadosti o pol roka prišlo rozhodnutie ,ale ak priznaju doplatia od podania žiadosti..od covidu bolo posúdenie bez prítomnosti pacientov..neviem či sa niečo už zmenilo.
Aj mne zamietli zo 6 chorobami. A čakala som 6 mesiacov na schválenie.
@dilino................ je iba 1 hlavna diagnoza ( nosna) a mozes mat aj 400 chorob vsetky su vedlajsie, na to daju max 15 % hajzli su to................
@bublinka1426 Nechápem komu ste platili za posudky. Ja som priniesla na okresný úrad poslednú lekársku správu, vysokoškolský diplom a potvrdenie o bežnom účte. Oni poslali obvodnej nejaké tlačivo, ktoré vypísala a poslala im ho naspäť. O 4 mesiace ma zavolali a oznámili mi percento invalidity a skontrolovali so mnou správnosť údajov (doby zamestnania). Pravdaže, peniaze ešte nedorazili...
@aurelia2000 no napr. lekarom v Bratislave kedze normalne sa clovek ku ortopedovi ani ku neurologovi nedostane, alebos a caka dobrych par mesiacov ak ordinuju v nemocnici....takze ano, predstav si, platili sme za posudky. pisem lebo mam taku skusenost. zavisi ci je autorka osetrovana ambulatne (bezne hradenou poistovnou) alebo sukromne..a kedze vacsia lekarov ortoped a neurolog su sukromne v Bratislave tak ano plati sa uz len za to ze vojdes do ambulancie a vytvori ti kartu. asi tolko k tomu. a teda ty si to mala mega lahke, nam vobec lekarka nepomohla, vsetkych lekarov sme si obehavali my, a jej to potom zaniesli , co cele trvalo aj 2-3mesiace...potom sme cakali co a ako a nakoniec padol verdikt. ale kamaratovi co si prechlastal pecen a skoncil s cirhozou, ano tomu dali ID hned kedze mal papiere z nemocnice.
takto pred rokom podane v polke februara bolo posudenie bez mojej pritomnosti v maji rozhodnutie priznali 65% a doplatili od januara
ziadne peniaze za posudky som neplatila na PN dva mesiace
@loginexistuje tak js neviem, niekedy si pridem ze zijem na inej planete alebo mame len take stastie ze sa vsetko platime. ale ano zavisi od specificity pripadu...
@bublinka1426 mám epilepsiu, cukrovku, tetanicke záchvaty, vysoký tlak, zlé vidím na oči, a mám chronickú nespavosť. A dostala som 25 percent bez toho aby ma videla lekárka SP. Pracujem. A aj napriek tomu že mám obmedzenia tak mi nič nedali.
@bublinka1426 asi hej ja inak chodim na diabetologii aj neurologiu v bratislave a kardio mam v trnave
@dilino a aky mas diabetes na inzuline ? kolko krat si denne pichas?
teraz sa robi posudenie bez pritomnosti
@loginexistuje naštastie inzulin nemám ale mám 7 druhov liekov.3 krát do dňa.
@dilino wau... my mame 40 % pretoze nam uznali za nosnu diagnozu tu, kde mohli dat max 25% a ostatne diagnozy aj kebyze ich mame 1000 a su vedlajsie nam dali 15 % takze nam chybalo posrdene jedno percento
mrzi ma tvoja situacia tak to naozaj a odvolanie ste neskusili? prehodnotit ktora diagnoza je ta hlavna?
@dilino aja tak preto mas tak malo za diabetes.ako ani pri inzuline nedavaju automaticky musi byt preukazane poskodenie srdca sietnice nervov
kusi byt preukazne emg atd
@loginexistuje to vážne bez prítomnosti vedia určiť.Preboha katastrofa.
@dilino sak na zaklade sprav za mna je to fajn
@loginexistuje aj my sme platili u niektorých lekarov za vypísanie posudku ,tušim 10e...
@dilino Načo by ma musela vidieť nejaká posudkova lekárka? Veď dostala lekársku správu od odborníka, kde je popis z CT, nasadená liečba, následky liečby, rozbor krvi.
@loginexistuje povedala mi diabetologička že sa mi inzulinu tvorí dosť že to je nejaký tip cukrovky zo stresu. Ak by mi dala inzulín že má môže inzulín doslova zabiť. Mám lieky aj na epilepsiu aj na nespavosť aj na srdce. Teraz mi právnik napísal odvolanie na ústredie do BA tak som zvedavá či uspejem v odvolaní.
@bianka1 ja som sa stym nestretla ale len u tychto kde som v dispenzari a tam mi proste len dali spravu z posledneho vysetrenia (chodim kazdy polrok resp tri mesiace ku niektorym) kvoli nastavenou liecby a liekom
@dilino tak skus na tu epilepsiu lebo na diabetes to neuhras podla tabuliek tam zavisi od toho ako mas zachvaty a liecbu treba pozriet v prilohe c 4
je jedna hlavna diagnoza a 1 vedlajsia
@aurelia2000 predtým to tak bolo vždy. Kamarátka išla po operácii chrbtice a volali ju a chcela ju lekárka vidieť tak asi načo pre srandu králikov. Bolo to pred 2 mesiacmi v MT na pobočke SP.
@dilino a hej jasne ak sa ti tvori inzulin tak si ho pochat nemusis resp nesmies
mne sa netvori 😔
@loginexistuje ale ja mám aj zlé oči nevidím dobre. A ked pracuješ oči potrebuješ. Mám prácu len tak tak má vzal že . Ale nesmiem robiť pri vysokej tepelnej zaťaži pri točivých strojoch, vo výškach,a na jednu smenu ani nie na dve a už vôbec nie na nočne.
@loginexistuje je mi ľúto že máš inzulín. Dúfam že nebude odkazana aj ja na inzulín chodím pravidelne na kontroly. Z každou chorobou sa človek musí naučiť žiť. Ja mám epilepsiu už 30 rokov.
@dilino a v pohode uz som si zvykla 😉 ja pracujem na plny uvazok len som na zaciatku tohto roka presla do inej spolocnosti kde mam vacsi klud a nerobim po veceroch a cez vikendy
a tie oci ti nevedia riesit dnes su vselijake operacie a tak
@dilino Na epilepsiu pri zachvatoch 1-krat týždenne je len 30-40%...tak to som nepríjemne prekvapená...A ako sa dokazuje počet záchvatov?
ako sa dá pri toľkých diagnózach ešte pracovať? možno to neschvália ľuďom ktorí pracujú.. prečo by mali poberať ID keď maju príjem a silu pracovať,na rozdiel od tych čo im zdravotný stav nedovolí pracovať!?
@kacenocka2 pri ID (aj cistocnom aj plnom) mozes pracovat kolko vladze aj na plny uvazok
obo vies napr ja mam zdravotne problemy (a nie malo) ale pracujem hlavou (robim v IT uz dlhe roky) ak potrebujem (nemam najlepsi den) tak robim z domu
samozrejme manualne by som robit vzhladom na diagnozy nevladala
@kacenocka2 Mám 90% a pracujem...kolegyňa ma 80%...nevládzem, ledva stojím na nohách, boli to ako sviňa, ale žijem a to je pre mňa podstatné. Pracovný čas mám rozdelený na 2 až 3 časti, inak by ma tam vystrelo. Chodím fyzicky do práce, aj keď je to duševná práca, nedá sa Home Office.
to je dost individualne lekarske nalezy aktualne uz mas ? je diagnostika uzat orena