Ahojte, prosím vás dcéra má detský účet v banke. Ten do 8 rokov, bez platobnej karty. Potrebujem odtiaľ vybrať hotovosť (niekoľko tisíc €). Viete mi poradiť aký je za to poplatok? Ďakujem
@maranco pri všetkých typoch účtu sú poplatky rovnaké?
Ak služba nieje v balíčku/cene účtu platí sa poplatok podľa cenníka. V cenníku majú iba jednu sumu na výber hotovosti na obchodnom mieste.
Čo ideš dcére kupovať?
@maranco to myslím nie je podstatné na čo idem tie peniaze použiť
10€
@judit47 mna sa stale pytali v banke ked som vyberala vetsi obnos panazi t.j 5000 vyssie ze ma co vyberam a to bol moj ucet
Tiez vub. Teraz fio tam sa nepytaju ani ked vkladam ani ked vyberam. A vyberam bez poplatku.
@judit47 v poriadku, nemám s tým problém, budú použité pre ňu, nie pre mňa. Len by ma zaujímalo na čo sa to pýtajú, keďže pochybujem, že to následne budú "prešetrovať", na čo to bolo naozaj použité
Neviem preco sa to musia pytat, ale ja ked som si vyberala naposledy nejakych 9 tisic ako zalohu na kuchynu, tak sa pytali a povedala som, ze si idem kupit kabelku :D🤷🏼♀️ mna to tak ludsky trosku vytaca, su to moje peniaze, vyberam ich z mojho uctu a este mam niekde referovat preco/naco/zaco 🙈
@milanemila Je to len komédia, ktorá má "odhaľovať" pranie špinavých peňazí. A tie sa zatiaľ vozia vo vojenských taškách diplomatickými letmi do Dubaja... 😉
@milanemila keby si vyberala peniaze pre lekára ktorý operuje tvojho vnuka po autonehode, tiež by si bola rada že sa ťa na to spýtajú
@fido69 hej je mi jasne, ze maju akoze AML mechanizmus, ale je to smiesne trosku, ze harasuju takto ludi na pobocne pri realne “smiesnych” sumach 🤷🏼♀️
@maranco no som zvedava kolko dochodcov tymto uz zachranili :D oni maju vecinou peniaze doma vo vankusi zial 🙈
Celé to je strašne smiešne. Čiže keby idem napr kupovať niečo "pre seba" z účtu dieťaťa, tak mi tie peniaze nedajú?
Prečo by to bolo smiešne vyrabovať dieťaťu jeho peniaze a minúť ich pre seba.
Aj svojim rodičom by si to urobila, vybrať im peniaze z účtu a užívať si svoje nákupy?
Tie peniaze na účet dieťaťa tam vkladaš ty ako rodič. Čiže áno, príde mi smiešne, keď si ich rodič nemôže vybrať. A myslím si, že také napr ročné dieťa ešte nevie rozhodovať o peniazoch.
A nie, nevidím dôvod prečo by som mala brat rodičom peniaze, keď sú to ich peniaze, ktoré si oni zarobili.
Je to úplne niečo iné ako peniaze vlastného dieťaťa
Podľa tvojej logiky ak zamestnávateľ potrebuje kúpiť nové auto, môže si vybrať peniaze z tvojho účtu, lebo veď on ti ich tam vkladal.
Keď rodičom nevyrabuješ účet lebo sú to ich peniaze tak ani dieťaťu nemôžeš vybrať pre seba lebo sú to jeho peniaze.
Keď dáš dcére peniaze do prasiatka tak si sa vzdala tých peňazí v prospech dcéry, už sú to jej peniaze. Nemôžeš jej rozbiť prasiatko že potrebuješ nové nechty a veď sú to tvoje peniaze lebo ty si jej ich dala.
@maranco 👍
@maranco nebudem sa s tebou dotahovat ale ver, ze keby som tie peniaze potrebovala, radšej si ich pozicam od dieťaťa alebo rodiča ako od banky
Preto je hlúposť aby ročné dieťa malo tisíce € na svojom bežnom účte, požičiavať ti ich môže až v 18, tie by malo mať investované a počítať s tým že je to dlhodobá investícia.
Železnú rezervu na neočakávané situácie by si mala mať na sporiacom účte, kde ich vieš kedykoľvek vybrať bez viazanosti.
Predstav si autor(ka), ze to dieta tie peniaze zdedi... Alebo polku bytu... vedz, ze len tak s nimi narabat nemozes a naozaj sa uplne kludne moze stat, ze ti tie peniaze nevydaju bez sudneho prikazu...
@milanemila ja som napríklad takto zachránila pani peniaze, ktorá ich chcela poslať niekomu do Francúzska. Nikdy ho nevidela ale vraj je chorý a potrebuje liek. Je dobré že sa to pýtajú a mali by oni problémy keby nie. A takisto sú krytí, keby ich ry oklames a potom prídeš riešiť reklamacku
10 € - VÚB
ano s tym ze vkladas na detsky ucet ty rodic suhlasim, ale tym, ze to vlozis, su to peniaze dietata.. uz tu boli o tom temy, je to tak. Dovod, preco vyberas z detskeho, sa podla mna mozu pytat preto, ze je to ucet dietata a nie kvoli vyske vyberu
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/vyber-financii-z-banky/
tuto to ivkazba pekne vysvetlila tiez... vybery nie su kontrolovane co sa "banky tyka", ak sa nic nezmenilo v 2023/2024 tak nema sa preco banka pytat na co su peniaze. Dalsia vec su tie pdmienky detskeho uctu, ja som sa napr. dozvedela, ze z dcerinho uctu nemozem vyberat peniaze, pred cca 2tyzdnami, tato tema mi to pripomenula, tak si to pojdem pozriet riadne... lebo vraj "terminovany " je to ucet.. co sa mi zda riadny nezmysel.
nájdeš tu https://www.vub.sk/ludia/informacny-servis/cenn...