Zdravím vás,
Mam investičné sporenie, Dynamické portfolio, zmiešané fondy.
Tento mesiac to začalo klesať.
Máte niekto informácie ako to ma byt v októbri, rozmýšľam, vybrať alebo ešte počkať, či po novom roku by nemohol prísť nárast.
Vďaka za informácie.
Predpokladám že keby niekto vedel ako sa investície zachovajú, všetci by investovali do tej, ktorá bude najviac rast... 🤷
@ivka999 v prvom rade je potrebné sa zamyslieť, čo bolo cieľom investície. Investovanie sa má nastavovať tým štýlom, že si človek vyberie cieľ - koľko potrebuje peňazí, na čo a kedy. Neviem čo bolo tým vašim cieľom, ale ak to bolo napríklad sporenie na dôchodok, s tým, že chcete mať ja neviem 150 000€ po 25-tich rokoch investovania a vaše fondy ste si vybrali preto, lebo vám to prinesú (aj za cenu kolísania tej investície), tak stačí iba čakať, držať sa plánu a akceptovať túto volatilitu (kolísanie). Ak investujete "len tak", alebo neviete či vám tie fondy daný cieľ prinesú, je nutné sa nad tým čím skôr zamyslieť a poprípade to portfólio aj prehodnotiť.
@jakubvojcik ďakujem veľmi pekne za odpoveď
Ahojte potrebujem takisto poradit mam vo vub podielove fondy dynamicke a active bond fund. Mam ich 2 roky a mam tam aktualne 400 eur menej ako som vlozila, mam vydrzat alebo to mam zrušit?Dakujem za odpoved.
@mel1980 to nemyslíš vážne že pri - 400 e panikaris...prepáč, všade je momentálne recesia. Ja som cca o 4tis € ľahšia a nevyberam
@katkaseiner ok dakujem za odpoved
@ivka999 ti nikto nevysvetlil ako funguje investovanie?