VŠZP verzus Dôvera

barbora1992
18. jan 2023

Zvažujem zmenu zdravotnej poisťovne. Momentálne som aj s deťmi vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni, ale zvažujem dôveru, nakoľko som ju roky mala a menila som iba kvôli dvom špecialistom, ktory vtedy nemali s Dôverou zmluvy. Teraz majú a uvažujem nad tým, že sa znova vrátim do Dôvery.
Maminky, tie, ktoré máte dôveru, ste spokojné?

gemerka17
18. jan 2023

V rámci zdravotných poisťovní platí VZDY jedno zásadne pravidlo. Ak máš vážnejšie diagnózy, ktoré potrebujú liečbu, návštevu lekárov a operácie treba byť všeobecnej poisťovni. Ak máš len bežné veci je jedno kde si. A pozor na dôveru, ta rada neschvaluje operacie div, že pacient už neleží na sále. Ako jediná poisťovna ma takéto kiksi, čo sa týka schválenia operácie. Vo VSŽP a Unione to ide hladko.

melanta
19. jan 2023

Týchto diskusií je tu viac. Už som viac krát písala, že ja som pred rokom ležala v BA na onkológii a bola tam pani, ktorá čakala niekoľko mesiacov bez liečby, pretože čakala kým bude január a bude vo všeobecnej, pretože Dôvera nepreplácala drahšiu liečbu, pričom tá lacnejšia jej nepomáhala. A takýchto prípadov sú stovky každý rok. Samozrejme, stane sa aj prípad, kedy práve Dôvera prepláca niečo, čo všeobecná nie, ale tých prípadov je smiešne minimum oproti tým, kedy niečo hradí iba všeobecná a Dôvera/Union nie. Takže ja po mojej skúsenosti a diskusiám na onkológii by som zo všeobecnej neodišla.

anicka176
19. jan 2023

@barbora1992 súhlasím s príspevkami vyššie, ja som vo VšZP, za Dôveru by som nemenila, ak by som bola nespokojná tak skôr Union, ale aj to závisí od toho či by boli lekári, ktorých návštevujem zazmluvnení.

maialeo
19. jan 2023

@barbora1992 zamýšľaš sa skoro. Zmeniť môžeš až v sept... dovtedy času dosť si premyslieť. Ešte sa na SR udejú cirkusy, treba počkať.

barbora1992
autor
19. jan 2023

Ďakujem baby, prečítala som si asi všetky diskusie tu na koníku a ak sa niečo nezmení, zostanem vo Všeobecnej.