Ahoj, moze obvodny lekar nahodit do systemu preventivnu prehluadku absolvovanu pre potreby zamestnavatela u ineho lekara? Uzna tak poistovna benefity, alebo je potrebne absolvovat prehliadku u svojho vseobecneho lekara? Prosim len realnu skusenost a nie domnienky.
Muž to má tak, že z roboty musia každý rok ísť na preventívnu k doktorovi od nich (akože tomu z roboty). Takže ide tam a výsledky len odnesie aj normálnej obvodnej a tá mu potom ich jednak založí do karty a aj zapíše preventívnu pre poisťovňu. Jediná nevýhoda, že keď má ísť na preventívnu k pracovnému dr, musí ísť po kartu k obvodnej a potom zaniesť naspäť, zbytočné behanie hore dole.
@vkatush u nas podobne, manzel chodi asi kazde 2r na prehliadku z prace, lebo je zvarac, u obvodnej nebol nikdy, no kvoli preplateniu osetrenia zubov uz chceli aj od obv.preventivku. Uplne na hlavu take...dal jej papiere co mal z prace, od internistu a vypisala mu do karty a uz to mal ako preventivku.
u nas moj muz bral lekar nasej lekarke ktora mu uznala taku preventivku... ja som tiez trochu neskor (zabudla som na to hned) tiez poslala papier o preventivke lekarke (od ineho lekara ktoreho nariadil zamestavatel) a neuznala mi to, teda nezapisala mi to ako preventivku, len vlozila do kartoteky. Nemala som cas to riesit, navyse datumovo mi uz aj ta preventivka aj schadzala, cize ak by ju zapisala, zrejme by ju musela zapisat ako cerstvu preventivku... - o tomto len uvazujem, lekarka totiz isla uz do dochodku.
Ale ako pisem, manzelovi ta ista lekarka zapisala preventivku od zamestnavatelom urceneho lekara