VšZP peňaženka zdravia - vykázaný výkon

4. dec 2024

Dobrý deň, čo to znamená? Dala som si preplatiť príspevok na lieky ale píše tam v sekcii

Vykázaný výkon - že neevidujeme k tomuto benefitu vykázanú zdravotnú starostlivosť.

sweet20
4. dec 2024

Tak musis pockat.. kedy si bola na tom vykone?

autor
4. dec 2024

@sweet20 Chcem si dať preplatiť lieky, lieky boli vybrané pred 2 týždňami

sweet20
4. dec 2024

Nie lieky, ten vykon na zaklade , ktpreho ti lekar predpisal lieky

e1i
4. dec 2024

Ono to trva aj mesiac dva kym vykazany vykon nabehne na poistovni. A doplatky za lieky sa daju vyberat stvrtrocne

alenamihal
4. dec 2024

Aj ja som to tak mala od aprila,pytala som sa v ambulancii ,ci vsetko poslali do poistovne ,zevraj stale to posielaju a nakoniec mi poistovka az minuly mesiac zamietla preplatenie..do teraz som nemala ziadny problem a odkedy porusili neake benefity atd,tak prvy krat mi zamietli a mam pravo na to ,lebo je to zenskeho problemu..brrrr

bielasovicka
4. dec 2024

Ja som ani nevedela ze sa lieky dajú preplatiť. A to ich beriem dosť.

sweet20
4. dec 2024

@bielasovicka moja mamka ani nic nepodava a jej kazde 3 mesiace automaticky preplacaju na ucet peniaze.. lebo ma preplatok, raz 30 raz 50 eur.. stale inac podla liekov

bielasovicka
4. dec 2024

@sweet20 mne sa to ešte nikdy nestalo 🤷🏼

sweet20
4. dec 2024

@bielasovicka zalezi kolko si platila mesacne za lieky... sa mi zda, ze preplacaju 300 eur a ked mas nad tak preplacaju... ale treba prezistit, nechcem klamat

ekira1
4. dec 2024

Že lekár ešte nevykázal výkon. Niektorí to robia naraz za nejaké obdobie. A ak je k tvojím liekom lacnejšia alternatíva, zaplatia ti tu nižšiu cenu.

maialeo
4. dec 2024

@sweet20 mne kedysi tiez prwplacali a vraj uz nie, ze to uz odpocitavaju rovno v lekarni

simsalabim
4. dec 2024

@alenamihal aj mne zamietli, tiez “nevykazany vykon”, hoci vykon v appke je. Doteraz to preplacali … teda, bol to miniprispevok, nie cely doplatok (napr 8€ z 50€ doplatku).

bielasovicka
4. dec 2024

@sweet20 ďakujem

duunlo
4. dec 2024

Liek musi byt uvedeny v zozname liekov, ktore ma poistovna na svojej stranke. V tom zozname ale skoro urcite nebude ziaden “bezne” predpisovany liek. Cize na preplatenie by som sa vobec nespoliehal.

tanisha
4. dec 2024

Mne tiež pol roka ukazovalo ze nie je výkon. Potom zamietli. Podala som cez apku reklamáciu. A ako vysvetlenie mi odpísali ze som síce mala liek na predpis ale taky kde sa hradí plná suma. A prepláca sa iba za lieky ktoré čiastočne hradí aj poisťovňa. Čiže môj liek nemal nárok, aj keď je dostupný len na predpis.

alenamihal
5. dec 2024

@simsalabim tak cytologiu by mali preplacat celu....buduci rok idem na pretestovanie uvidim ,ci to preplatia a budem to uz riesit s poistovnou..

zuza2252
5. dec 2024

No a potom.napíšu že zamietajú lebo neeviduje prevzatie...choré na hlavu.
Ja som si dávala skla ma okuliare,najprv pisali že neeviduje výkon,potom o 2 mesiace že zamietajú lebo neeviduje prevzatie...nechápem poslala som doklad o platbe,ak nezaplatíte tak vám okuliare nedajú.Teraz čakám na odpoveď že čo vlastne chcú ale už sa asi nedočkáme už prešlo od podania 9 mesiacov.