VŠZP peňaženka zdravia

samuelkovo
22. nov 2022

Ahojte.

Máte niekto skúsenosť s tým, že ste pridali blok (od zmluvného zubára no nie u toho , u kt.mate kartu) na vyplatenie úkonu no v stave žiadosti je status X že nebol vykázaný výkon od lekára? Je možné že sa to dodatočne zmení a že napr.poistovna ešte nespracoval výkony nahlásené od pacientov? Úkon bol 3.11. a žiadosť podaná 6.11. a 9.11 bol status X . Žiadosť je ešte rozpracovana.
Ďakujem za odpoveď

veverka84
22. nov 2022

ja som pridala od svojej zubarky a bolo to spracovane az po 2 mesiacoch lebo vykon nahodila az neskor

andrea_82
22. nov 2022

to je ešte skoro, trvá to dlho, kým to vykážu.

kaktusik007
22. nov 2022

@samuelkovo pozri sa ci zdravotka eviduje tento vykon.... ja som tak davala jeden blocek a tiez ze neeviduju vykon a potom som zistila ze zubar si tam dal iny vykon - administraciu, a nie snatie strojceka... takze to bol potom nesulad a ten blok jasne ze nepreplatili potom

renka30
22. nov 2022

Pripadne niektori lekari nahlasuju ukony 1x mesacne...

7kikuska7
22. nov 2022

Papiere sa posielajú do poisťovne na konci mesiaca

panelacikova
22. nov 2022

@samuelkovo RTG dcéry. robený v prvej polovici júna, blok odoslaný behom 3 dní a v novembri zamietnutá žiadosť, vraj nebol vykázaný výkon. preverované u zubárky, výkon seriózne vykázala, všetko podľa ich kódov a pravidiel, aj tak zamietnuté.... papiere poslala do poisťovne ešte v júni.

panelacikova
22. nov 2022

@samuelkovo dnes sme boli robiť plombu, ešte raz som to overila, opäť to pozrela, áno, ona si splnila svoju povinnosť dôsledne a mne to malo byť zaplatené.... idem podať reklamáciu. je to síce iba 14 eur, ale z princípu ma štve, že sa oháňajú svojou super peňaženkou zdravia a zamietajú žiadosti. ďalšiu mi zamietli, keď som podala blok s doplatkami za lieky predpísané lekárom - opäť výkon vykázaný, liečba nastavená, žiadala som len doplatky. zamietnuté.... nemám slov.

lyci
22. nov 2022

mne pred tyzdnom zamietli blok z januara tiez s odovodnenim, ze nevykazany ukon. zubarke som nevolala,lebo ma neznasa. lieky mi preplatili vzdy vsetky, vacsinou tak do tyzdna. lieky ale preplacaju iba tie, kde je spoluucast,cize cast lieku zaplati poistovna a cast poistenec, ak si hradi poistenec celu sumu, aj ked bol liek predpisany lekarom, tak nema narok na preplatenie. este cakam uz par mesiacov na preplatenie LBC cytologie,som zvedava aky dovod si tam vymyslia

katarina0123
22. nov 2022

@panelacikova z 22 žiadostí za rok mi uznali 3!!!!! Všetko zamietnuté, nevykázaný výkon a podobne... Ca peňaženka je. Totálna kravina!

danieli
22. nov 2022

Podobne som mala nevykazany vykon, volala som lekarovi, kde mi potvrdil, ze vykon vykazal, volala som do vszp, aby mi na to prosim pozreli, mily pan na infolinke povedal, ze to sa paruje automaticky a treba len pockat, ciduj sa svete, dalsie rano 7:00 mi cinkol mail, ze uznane, tak ja neviem no co si mam o tom mysliet teda, ale roboty ma to stalo, ze aj kaslat ma tych par eur, ale z principu som to nechcela nechat tak

panelacikova
22. nov 2022
renka30
23. nov 2022

Ja mam zatial len dobru skusenost - tento rok podanych 5 ziadosti a 5 aj preplatenych za cca 200€

lenkakravcova
24. nov 2022

@samuelkovo výkony môže lekár nahlásiť (resp systém spracovať) až do nejakých 90 dní od podania. Ja som takto čakala v asi 2-3 prípadoch. Potom to schválili.