Mám otázku som 3 roky bo vyhlásení konkurzu
S partnerkou máme dieťa 3 ročného chlapčeka tak isto partnerka zobrala hypotéku na seba
Chceli by sme sa zobrať ale neviem či vstup do manželstva by nám pomohol tím že partnerka je vedená ako slobodná tak či pri uzavretí manželstva sa nám všetko spojí chcela by urobiť aj refinance hypotéky a tim že už budeme spolu či tam nebudú brať aj mňa a mne už nikto nič nedá asi nikdy
Tak isto keď niečo bude chcieť zobrať na splátky tak nás budú brať automaticky spolu ako manželov či niekto s tím má skúsenosti
Akonahla budete manzelia tak pri refinance budu posudzovat oboch manzelov. Mozte vsak poziadat o zuzenie BSM, ale aj v takom pripade moze a nemusi banka akceptovat-stretla som sa s parmi kde to bolo ok, a stacilo tym padom ze vstupil len jeden z manzelov do uveru, ale aj s takymi kde banka ziadost zamietla z dovodu ze jej to prislo spekulativne. Ak chce partnerka riesit refinanc, odporucam najskor poriesit refinanc a potom sa zobrat…
Co sa tyka splatok pripadne spotrebneho uveru, tam staci posudzovat len ju ako manzelku samotnu, otazne je ci nieco vyjde z jedneho prijmu ked uz budete 3 clenna rodina plus hypoteka sa jej bude ratat ako vydavok. Vsetko zalezi id vysky jej prijmu…
@alickapusinka a ked sa nebodaj jemu stane smrtelny uraz, ci choroba, zas ona nema narok na vdovsky a môže mat problem s financiami s dietatom/detmi...zapeklita situacia
@hellwant no ved to ja nehovorím aby sa nevzali len aby si všetko zvažili na komplet aby ho to neskôr nedobehlo.Viem že musi byť 5 rokov od bankrotu.
Nikdy v živote by som si nezobral niekoho, kto zbankrotoval
@sharkone pri uveroch je v pripade manzelov zakonne stanovena hranica kedy netreba suhlas a posudenie oboch,tusim nad 3000tis.neviem presne..cize ak sme s manzelom refinancovali hypo, ci brali vyssi uver,leasing,museli sme ist do ziafosti obaja,,ak sme chceli mensiu pozicku, stacil jeden..pokial ide o hypo ci vacsi uver, na xy rokov, budu posudzovat oboch manzelov, co by mohol vo vasom pripade byt problem pri refinancoch v buducnosti..
Ja osobne neuznavam instituciu Osobneho bankrotu, podla mna je to nefer a nespravodlive. Toto by som zrusila.
radšej nech to tak ostane ako to je teraz.