Maminky... zakladám túto tému,lebo neviem ako ďalej... hneď potom to zmažem, nech to tu nezavadzia. Ide o zdravotnú poisťovňu. Môj muž pracuje od apríla 2012 v rakúsku ako zamestanec. Od vtedy nás automaticky pripoistili k nemu v rakúsku. Nijako som to neriešila,však my sme žili na slovensku a on chodil na týždňovky. Teraz od apríla sme sa presťahovali do rakúska aj s dcérkou a chceli sme si tu urobiť prechodný pobyt, no neviem vyšiel z toho trvalý pobyt-ale to nevadí. Tiež som to ešte neriešila,lebo sme si mysleli že nám prídu kartičky poistenca z rakúska ked tu už máme aj trvalý pobyt. No nič nám neprišlo tak sme boli na poisťovni a vraveli že najprv musíme priniesť papier že na slovensku sme zrušili poistku a potom na základe toho nám vydajú kartičky. Tak som volala na SK VZP že ako zrušiť tu poistku a oni mi povedali že na internete je tlačivo ktoré treba vyplniť a poslať spolu s nejakým dokladom od rakušanov-že tu máme poistku. No a teraz ked kukám do toho tlačiva tak tam sa píše taká kolonka: Potvrdenie poistenca: Dátum podania odhlášky a vedľa Dátum zániku poistenia a pod tým malým písmom: Toto oznámenie podávam na splnenie oznamovacej povinnosti v zmysle zákona (bla bla). Zároveň prehlasujem, že som oboznámená s povinnosťou nahlásiť do ôsmich ní akkoľvek zmenu za moju osobu, ktorá by mala vplyv na platenie poistného na verejné zdravotné poistenie obzvlášť na ukončenie povinnosti štátu. Prehlasujem, ž uvedené údaje sú pravdivé a zodpovedajú skutočnosti. ..... - a teraz pomooooc . Ja mám na slovensku ešte predlženú materskú do 6 rokov tú neplatenú. No a teraz neviem ako to urobiť..ako nechcem platiť žiadnu pokutu,ale chcem to zrušiť a mať pokoj. Do práce tu zatiaľ nechodím, lebo dcérka pôjde od septembra do škôlky tak potom budem niečo hľadať...Prosím pomôžte mi ako z toho vyjsť dobre... alebo niekoho kto pracuje vo VZP a mohol by mi poradiť..
ahoj, najlepsie by bolo zajst priamo na pobocku poistovne a vysvetlit co mas aky problem, ved tam by ti mali povedat ako dalej postupovat..... takto ti asi nik nevie poradit..
Chod na pobocku a nakolko mas este predlzenu matersku tak za teba plati stat odvody. Popytaj sa co stym. Ci sa zrusit ku dnu nastupu dietata do skolky. Bud mila na ne a urcite ti nedaju pokutu. Vysvetli im co a ako je. Vezmi sebou tlacivo.alebo ho tam s nimi rovno vypis. Dopadne to dobre. Uvidis. Len musis ist osobne.
neviem, ale keď ešte nemáš kartičky poistenca z rakúska, nie je to akoby si tam poistená nebola? zruš poistenie na SK a k nasledujúcemu dňu ti vydajú kartičky v rakúsku.
Halo.. je tu niekto kto by mi poradil