Zdravim Vas. Neviete ako je to prosim s preplatkami z danovych priznani? Ci sa posuva vyplacanie. Vdaka za odpoved.
Do kedy by sa to malo vyplatit ? Včera sme boli iba podať danove a zabudli sme sa spýtat .
Ja som podavala danove 28.2.2020
@olivia2001 DU ma 40dni od posledného možného termínu podania DP. t.j.tento rok to padlo na 11.5. Avšak bol posunutý termin podania na 31.5.cize predpokladam ze posunu aj termin vyplacania.
@evittam dakujem no.
Termin vyplacania sa neposuva zacina sa 1.4. Vcera som volala na DU
@arcenciell Vieme. Je to aj na stránke fin.spravy.😉
@arcenciell ale posúva sa. Po skoncení pandémia budú len vyplácat. 😩
Ja som si bola podat osobne 28.2.2020 a este nic
Je irelevantné kedy si to podala. Mohla si podať aj 2.1.
@anyuci1977 neposuva sa vyplacanie ak ste si podali v riadnom termine
@anyuci1977 Dôchodcovia, študenti, ale aj niektoré firmy dostanú preplatky na daniach až po skončení pandémie. Hovorí o tom zákon o mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti, o ktorom ešte hlasujú poslanci. Na zmenu upozornili daňoví poradcovia. Čiže ostatní ktorí si podali v termíne dostanú , PREDPOKLADám
@arcenciell presne
@poleva je zastavené vyplácanie idú dnes rozhodovať o tom ci sa to bude presúvať az na obdobie po koronaviruse co vychádza cca od septembra. Písala to jedna pani z daňového úradu 😥
@poleva má to byť pozastavené aj pre tých čo podali do 31.3. Ja osobne som podávala 19.2., bola som dnes osobne na DU - čakajú na metodické pokyny pre zamestnancov na DU čo a ako, prvé veci by mali byť vydané 6.4. Ale tak ako sa z minúty na minútu zmenilo to vyplácanie rodičákov aj po ukončení RD toto sa môže zmeniť tiež. Zatiaľ vydali len toto: https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview...
@poleva ale vo videu hovorí ten pán, ze vsetkým, nie len dôchodcom a studentom. 😩
@anyuci1977 uvidíme, tusím zajtra majú rokovať
Dobrý deň, prosím vás už sa vyjadrili k tomu daňovému priznaniu, myslím ci sa bude vyplácať v normálnom termíne alebo až po pandémii... Pekny den 💖
@mariamagdalena212 nie nevedia... Tento týždeň to majú upresniť.
Môjmu mužovi to už bolo vyplatené