Ahojte keď niekto pn-kuje celý rok.. tak že odrobil len 2 mesiace v roku tak hovorí sa že mu vrátia dobre dane.. nemáte skúsenosť koľko to tak býva? Ako sa to počíta?
Vrátia len toľko koľko si v daný rok zaplatila.
v januari si das ziadost o vykonanie rzd, a uvidis.
Pozri si vyplatne pásky...v tomto pripade ti vratia presne tolko, kolko si za tie dva mesiace odviedla dani...
@rachel36a tak pozerala som mám doma za január 2023 - hrubý príjem je 1216,47 a čistý 931 takže ten rozdiel mi vrátia ? Plus ešte február už nemám pásku ale to bude cca rovnako
zaplatene zalohy na dan....
@simca06022011 a to kde nejdem na páske
tam mas este odvody do ZP a SP, to ti nevratia
no najdes to tam v polozkach... kazdy mame inu pasku... zvycajne niekde ku koncu je "daň" / mesačné zálohy, albeo preddavky.. ako u koho ... /
Máš to tam. Predd. Dane znížený o DB
@rooskoliv ahaa tak super aspoň dačo vrátia a to bude asi v hrubom že
Iba taká otázka. Vieš, čo znamená v hrubom? Lebo vidím, že nie. Teda nemá vôbec význam rátať, koľko to vrátia. Proste niečo ti vrátia a vybavené. Bude to bonus, ako výhra v lotérii
Z vratenych dani odvody neplatis. Kedze si si 2 mesiace neuplatnovala odpocitatelnu polozku, tak pri zuctovani v marci by to mali uplatnit a tie by ti mali prist extra, orientacne, ak je to jediny prijem a naozaj si bola doma teda plne 2 cele mesiace, tak cca 150 eur teoreticky. Ak si marodila od 15.9. do 15.11., tak tam to moze by samozrejme inac. Nechcem ti davat nejake nadeje.
Vratia ti co si zaplatila na daniach...nie odvody...
Vratia 122.22 a k tomu za dalsi mesac to, co bude v tom istom riadku, z tej vyplatnej pasky za februar, samozrejme, ak si nemala este nweake ine prijmy, co sa zdanuju, potom by sa to zapocitalo s danovou povinnostou z inych prijmov
@mk1111111111 nemala som nič iné
Ďakujem za odpoved 🫶🏾
dobre dane sa ti vratia v pripade ak si nejake dane odviedla 🙂 za dva mesiace si ich asi vela neodviedla, takze nejaku sumu urcite vratia ale zazrak by som necakala, samozrejme stale zalezi od vymeriavacieho zakladu a dane, ktora bola odvedena