Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na váš názor a a radu. Objednala som si zo Zaful oblečenie za 75€ a topánky z About you tiež za 75€. Prišli mi po 2 týždňoch tie topánky ale oblečenie nie a z účtu mi strhli za obidve veci peniaze. Keď prišiel kuriér s topánkami tak som mu dala ešte 75€. Je to podľa vás normálne? Vrátia mi tie peniaze späť na účet alebo čo mám ďalej robiť. Stalo sa mi to prvýkrát tak preto vás prosím o radu. Vopred ďakujem.
@skarli nechápem, prečo si kuriérovi platila znova 75€ za niečo, čo si už predtým platila. Toto si budeš musieť vykomunikovať s kuriérskou spoločnosťou, zaful ti objednávku odoslalo na základe úhrady, nemajú ti prečo oni vracať peniaze (ťažko povedať, či ich oni dostali od kuriérskej spoločnosti, ale ak si to platila v hotovosti kuriérovi, tak asi sotva. Dúfam, že máš od toho aspoň potvrdenku...)
Aboutyou treba kontaktovať zákaznícku linku a tiež si to vydebatovať s nimi.
@sissy27 bol to účet mojej mami a povedala že jej to strhlo z účtu obidvoje ale keď som išla dať peniaze tomu kuriérovi tak som ešte nevedela 100% či je to už zaplatené on to iba na nejakú pištoľ nahodil povedal sumu dala som mu peniaze on mne balík ale žiadny bločik som nedostala.
@skarli no iná možnosť ako spojiť sa s kuriérskou spoločnosťou a e-shopom a doriešiť to s nimi nie je 🤷♀️ Držím palce, nech to dobre dopadne a snáď si sa poučila do budúcna.
Inak nechápem, vždy, keď nakupujem online, tak si vyberám spôsob platby - buď zaplatím priamo kartou alebo si vyberiem dobierku a vtedy platím pri doručení. Nemohli mame len tak strhnúť peniaze bez toho, aby to ona zadala a neposlali by balík, ak by neprebehla platba.
@skarli keď si si raz zvolila spôsob platby - online kartou, neexistuje, že balík príde na dobierku (jedine chybou).
Čiže tvoj argument, že nevieš, či to bolo v tom čase zaplatené je blbosť. Keď pri objednávke zadáš PK a ty nezaplatíš z karty, pár dni počkajú a potom stornuju objednávku. Určite ti ju nepošlú na dobierku. Čiže, riadne skontrolovať objednávku a rýchlo volať kuriérskej spoločnosti a eshopu.
@daniela1911 ver tomu,že príde. Odo mňa tiež kuriér pytal peniaze za zaplatený tovar , kým som mu neukázala výpis z uctu
@nikyball sak hovorím, stane sa to len pri chybnom zaslaní balíka. Ale pri normalnych okolnostiach, nikdo z eshopu nezmení v objednávke spôsob platby a pošle tovar.
Veď veľakrát sa za dobiekru dopláca, tak ako môže eShop zmeniť objednávku (keď nezaplatia z karty) a poslať balík na dobiekru, keď to napríkad ešte stojí 1€ nazvyš za platbu v hot ?
@daniela1911 ani nie že na dobierku pošlú. Ale na balíku je väčšinou napísaná hodnota kvôli poisteniu a stane sa, že buď si kuriér neprečíta zvyšok a vidí len sumu a vypýta ju omylom, alebo možno sú aj takí, čo to skúsia schválne...
@daniela1911 ja som napríklad preberala balík sestre a v tej chvíli ma nenapadlo či sa za dobierku pripláca a podobne kktiny, len mi povedala, že je to už zaplatené tak som sa s ním dohadovalA kým mi neposlala výpis z bankingu.
Tak buď to skúšajú na nás kuriéri alebo eshop má chaos v systéme.