Vrátia mi peniaze späť na účet?

skarli
6. sep 2020

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na váš názor a a radu. Objednala som si zo Zaful oblečenie za 75€ a topánky z About you tiež za 75€. Prišli mi po 2 týždňoch tie topánky ale oblečenie nie a z účtu mi strhli za obidve veci peniaze. Keď prišiel kuriér s topánkami tak som mu dala ešte 75€. Je to podľa vás normálne? Vrátia mi tie peniaze späť na účet alebo čo mám ďalej robiť. Stalo sa mi to prvýkrát tak preto vás prosím o radu. Vopred ďakujem.

v3rca11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
6. sep 2020

@skarli nechápem, prečo si kuriérovi platila znova 75€ za niečo, čo si už predtým platila. Toto si budeš musieť vykomunikovať s kuriérskou spoločnosťou, zaful ti objednávku odoslalo na základe úhrady, nemajú ti prečo oni vracať peniaze (ťažko povedať, či ich oni dostali od kuriérskej spoločnosti, ale ak si to platila v hotovosti kuriérovi, tak asi sotva. Dúfam, že máš od toho aspoň potvrdenku...)
Aboutyou treba kontaktovať zákaznícku linku a tiež si to vydebatovať s nimi.

eliska13
6. sep 2020

@skarli prečo si ešte raz platila?to reklamuk s výpisom z účtu a to druhé urguj kde je zásielka možno nie je na sklade?

eliska13
6. sep 2020

@skarli všetko si dávaj na dobierku

kofilka33
6. sep 2020

@skarli keď už si to mala raz uhradené ,prečo si potom hradila aj dobierku? Dal ti kuriér potvrdenie o úhrade?Ak áno kontaktuj predajcu a naskenuj mu obidva doklady o úhrade.(potvrdenie od kuriéra a výpis z účtu) Možno niekde nastala chýba a predajca ti vráti jednu úhradu späť.

skarli
autor
6. sep 2020

@kofilka33 nedal mi nič iba tie topánky

sissy27
6. sep 2020

@skarli platila si kartou alebo v hotovosti? Ak v hotovosti a bez dokladu, tak sa modli, aby to bol čestný kuriér a fakt sa len pomýlil a bez problémov to prizná a vráti.

ukulela
6. sep 2020

@skarli kuriér si peniaze vypytal? Ty si si bola vedomá, zE tovar je zaplatený? A máš potvrdeie o platbe od kuriéra? Platila si cash? Ak nemáš blok, máš smolu.

0silvia0
6. sep 2020

@skarli to fakt ti kurier nedal ziadny doklad o zaplateni? Ak nie, najdi si na neho cislo (v sms o dorucovani) a stazuj sa...

skarli
autor
6. sep 2020

@sissy27 bol to účet mojej mami a povedala že jej to strhlo z účtu obidvoje ale keď som išla dať peniaze tomu kuriérovi tak som ešte nevedela 100% či je to už zaplatené on to iba na nejakú pištoľ nahodil povedal sumu dala som mu peniaze on mne balík ale žiadny bločik som nedostala.

v3rca11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
6. sep 2020

@skarli no iná možnosť ako spojiť sa s kuriérskou spoločnosťou a e-shopom a doriešiť to s nimi nie je 🤷‍♀️ Držím palce, nech to dobre dopadne a snáď si sa poučila do budúcna.
Inak nechápem, vždy, keď nakupujem online, tak si vyberám spôsob platby - buď zaplatím priamo kartou alebo si vyberiem dobierku a vtedy platím pri doručení. Nemohli mame len tak strhnúť peniaze bez toho, aby to ona zadala a neposlali by balík, ak by neprebehla platba.

daniela1911
7. sep 2020

@skarli keď si si raz zvolila spôsob platby - online kartou, neexistuje, že balík príde na dobierku (jedine chybou).
Čiže tvoj argument, že nevieš, či to bolo v tom čase zaplatené je blbosť. Keď pri objednávke zadáš PK a ty nezaplatíš z karty, pár dni počkajú a potom stornuju objednávku. Určite ti ju nepošlú na dobierku. Čiže, riadne skontrolovať objednávku a rýchlo volať kuriérskej spoločnosti a eshopu.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikyball
7. sep 2020

@daniela1911 ver tomu,že príde. Odo mňa tiež kuriér pytal peniaze za zaplatený tovar , kým som mu neukázala výpis z uctu

daniela1911
7. sep 2020

@nikyball sak hovorím, stane sa to len pri chybnom zaslaní balíka. Ale pri normalnych okolnostiach, nikdo z eshopu nezmení v objednávke spôsob platby a pošle tovar.
Veď veľakrát sa za dobiekru dopláca, tak ako môže eShop zmeniť objednávku (keď nezaplatia z karty) a poslať balík na dobiekru, keď to napríkad ešte stojí 1€ nazvyš za platbu v hot ?

sissy27
7. sep 2020

@daniela1911 ani nie že na dobierku pošlú. Ale na balíku je väčšinou napísaná hodnota kvôli poisteniu a stane sa, že buď si kuriér neprečíta zvyšok a vidí len sumu a vypýta ju omylom, alebo možno sú aj takí, čo to skúsia schválne...

nikyball
7. sep 2020

@daniela1911 ja som napríklad preberala balík sestre a v tej chvíli ma nenapadlo či sa za dobierku pripláca a podobne kktiny, len mi povedala, že je to už zaplatené tak som sa s ním dohadovalA kým mi neposlala výpis z bankingu.
Tak buď to skúšajú na nás kuriéri alebo eshop má chaos v systéme.