Ahoj. Prvú polovicu roka 2023 som pracovala na tpp. Od júla som bola na úrade práce a Od októbra na materskej.
Vrátia mi niečo na daniach ? Viem že keď som začala pracovať ( od mája) tak mi vrátili nejaké eurá.
Je to aj teraz keď som nemala odpracovaný celý rok?
Ano viem ze mi to povie účtovníčka. Idem za ňou v polovici marca ale zaujímalo by ma to.
Ďakujem
@daniela2202 múdry komentár. Tlieskam. Verím že si išla do popuku.
Nenapísala si najdôležitejšiu vec - či Ti zrážali preddavky na daň, keď si bola zamestnaná ... ak áno, budeš mať preplatok na dani (nakoľko máš nárok na nezdaniteľnú časť základu dane na daňovníka za celý rok aj napriek tomu, že si robila len pol roka), pokiaľ Ti preddavky na daň nezrážali, dukáty nebudú.
Ja som na materskej od juna. Ked si v danovom priznani zaratam aj muzov prijem, vratia mi este dost vela na danovom bonuse, ktory sme pol roka nepoberali. Ale ty si dala malo info.
@dzulli1980 kde si viem pozriet ci mi zrazali preddavky ?
@andrea_82 nie sme manželia. Aké info ešte potrebuješ? Prvý krát som to neriešila a teraz neviem.. nevyznám sa v tom dopodrobna
Vo výplatných páskach pokiaľ ešte nemáš potvrdenie o príjme od bývalého zamestnávateľa.
No, napr. to, ci potom ten danovy bonus poberal partner. Tiez nie som odbornik, tak neviem, ci to mozes potom spocitat aj s prijmom ne-manzela.
@dzulli1980 potvrdenie uz mam. Je to Úhrn preddavkov (bez uplatnenia daňového bonusu) ?
Vrátia ... a kúpiš si nové auto 😂😁😂