Ahojte!
Pred mesiacom som poslala platbu za tovar a ten stále nemám. Predávajúca sa vykrúca s vrátením ako taká užovka. Je možné, aby mi po podaní žiadosti v SLSP a zaplatení poplatku 10 E bola vrátená späť platba z inej banky na môj účet?
@struhanka pozbieraj si všetku komunikáciu/dôkazy a tak choď na políciu
banky sa riadia podľa https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2... je tam lehota na dobrovoľné vrátenie 7 dní od vyzvania bankou, potom ti poskytnú údaje o majiteľovi účtu.
Ale zbytočne platiť banke, polícia si to vyžiada sama.
lae kdyz
Ja som teraz nieco podobne riesila, poslala som poistku na zly ucet. Poistovna mi sama od seba platbu nevratila. Bola som v banke, spisali so mnou ziadost, z uctu mi stiahli 10 EUR poplatok (jednalo sa o vyssiu sumu) s tym, ze ked do urciteho datumu peniaze nevratia, tak mozem sama potom postupit dalsie kroky. Vratili mi ich posledny den lehoty. Ked by mi ich nevratili, banka by mi poskytla udaje o majitelovi uctu a vymahala by som si to potom sama.
@muchotrafka298 Zdravim, akym sposobom vam to vratili? Bolo to cez prikaz alebo vam to cez banku prislo na ucet bez mena majitela uctu? Dakujem
@zbieraminformacie prislo mi to na ucet z uctu danej poistovne. Nerozumiem uplne otazke, ze co znamena cez prikaz alebo cez banku?
@struhanka nebude ti platba vrátená, banka nemôže svojvoľne sťahovať peniaze bez príkazu súdu/exekútora. Banka ju vyzve aby to vrátila ak to neurobí dobrovoľne poskytne ti jej osobné údaje a môžeš ju žalovať na súd
Ešte môžeš skúsiť na políciu podať oznámenie na bezdôvodné obohatenie, môže sa to urýchliť.