Ahojte. Mali sme kupovať dom. Nešlo to cez realitku.Dali sme urobiť ako kupujúci znalecký posudok za ktorý sme zaplatili 350e. Požiadali o hypotéku ktorú nám schválili, ale predávajú nakoniec povedal,že dom nepredá tak sme žiadosť stornovali. Môžem od neho žiadať vrátenie peňazí za znalecký posudok? Predsa chyba nebola na našej strane. Teraz budeme musieť hľadať niečo iné a znova budeme potrebovať tie peniaze. Ako mám postupovať?
Znalecký posudok ste si dávali robiť dobrovoľne, neviem prečo by vám mal vrátiť peniaze predávajúci.
@deti95060810
@januska12323 ako dobrovoľne keď je to povinné ak chcem, hypotéku?
@januska12323 pretože nám to dal zaplatiť a nakoniec si to rozmyslel. To v tomto sme re nie je kupujúci nijako chránený?
čo máte v rezervačke?
@deti95060810 to je niečo uplné iné. To mi chcete tvrdiť, že ak by som chcela kupiť 10 domov na každý by som musela dať robiť znalecký ku hypotéke a za každým by si to predávajúci len tak rozmyslel tak by som len tak prichádzala o peniaze?
@lenka3008 takze nemate rezervacnu zmluvu? Velka chyba
nie, to ti nechceme tvrdiť... máš podpísanú nejakú zmluvu?
Ak máte zmluvu postupuj podľa nej, ak nie máte smolu.
@lenka3008 takze mate podpisanu zmluvu s predavajucim? Co sa v nej pise o poplatkoch?
@michaelam2 no o poplatkoch ta je napísané len to že on ako predávajúci bude platiť poplatok za vklad na kataster
@lenka3008 al nie je v zmluve spomenuty poplatok za znalecky tak nespravis nic. Mali by ste tam mat ale postup co v pripade, ak niektora zo zmluvnych stran len tak odstupi od zmluvy. Mate to tam? Ak nie tak potom je to velmi zvlastna a uplne na nic zmluva
keby ti povedal znalec že dom je v zlom stave, kto by ti vrátil eurá?
myslím že predávajúci s tým nemá nič....