Vrátenie peňazí na nefunkčnú kartu

20. mar 2023

Prosím vás daju sa nejak “zachranit” peniaze ktoré boli poslane na neplatnú - staru kreditnú kartu? Pred pár dňami som písala že bol zrušený koncert, ktorý som mala zaplatený a nevrátili mi peniaze. Nakoniec som sa s nimi skontaktovala a poslali mi doklad, že peniaze odoslali už pred 2 týždňami na cislo tej karty. Moja platba vsak prebehla pred rokom a odvtedy som mala zmenenú kartu. Čo teraz?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. mar 2023

@mb2021 banka mi automaticky po skončení platnosti starej karty poslala novú kartu

stellarstar
20. mar 2023

Číslo účtu ale ostalo nie? S kartou to nebude mať nič spoločné

lenvam
20. mar 2023

S kartou to nemá nič spoločné, každé 2roky posielajú novú.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
20. mar 2023

ak si platila debetnou kartou k uctu, tak ta platba sa bez problemov sparuje

autor
20. mar 2023

@petamich no peniaze nemam vrátené.

aalt
20. mar 2023

Na kartu sa peniaze poslat nedaju. Ani na platnu, ani na staru. Ak platis kartou, tak im pridu peniaze z uctu a na ten peniaze aj vratia. Teda ak vratia.

petamich
20. mar 2023

ak ti peniaze neboli pripisane, co sa mi nezda, pretoze debetna karta sa viaze k uctu a bez ohladu na cislo karty by to mala banka v pohode sparovat, tak v tom pripade sa museli vratit odosielatelovi - nevisia nikde vo vzduchoprazdne, bud ich mas ty alebo oni, cisto teoreticky sa este spytaj vo svojej banke

petamich
20. mar 2023

@aalt samozrejme, ze daju 🙂 reverzne kartove transakcie samozrejme existuju, ved oni jej cislo uctu nepoznaju, ked platila cez virtualny terminal kartou, nerealizovala predsa prevod

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aalt
20. mar 2023

@petamich Mozeme to volat ako chceme, tie peniaze idu v konecnom dosledku z uctu na ucet a rovnako sa na ten povodny ucet aj vratia.

hiro
20. mar 2023

Hmm, ak to bola kreditna tak mne sa refundacia casto nepripisuje ako plus na pohyboch karty ale sa mi to sparuje s tou povodnou platbou a zapise sa ako zrusena = teda ako keby som nic nezaplatil...

simca06022011
20. mar 2023

Vyhľadaj si aj pôvodnú platbu, či sa nezrusila. Inak sa mi to nezdá. Myslim, že sa mi nedá vojsť do platobnej brány a refundovat takúto starú platbu., myslím ze je tam nejaky termin. Pozriem to zajtra.

simca06022011
20. mar 2023

Pozri riadne vypis a opýtaj sa v banke( myslim ze niekedy tie karty ostavaju separované s uctom) , napr na comgate som našla:

Čo sa stane s refundovanou platbou, ak platiteľ už nemá platnú kartu alebo je jeho účet zrušený?

Ak je neplatná karta alebo zrušený bankový účet, vydavateľ karty refundáciu odmietne. Banka teda platbu platiteľovi nevráti. O tejto skutočnosti vás budeme informovať. Je potrebné sa spojiť so zákazníkom a zistiť, kam peniaze previesť. Pre tieto prípady odporúčame vašim zákazníkom ponúknuť inú formu vrátenia prostriedkov.

liz_lemon
20. mar 2023

banka taketo platby, ktore nepresli, ma na nejakom ucte, kontaktuj banku, ze ti mali byt vratene nejake peniaze, idealne, treba dolozit aj nejaky doklad od obchodnika, ze ti platbu vratil (datum, ARN platby) a oni to vedia najst, ak to naozaj obchodnik vratil