Vrátenie peňazí na kartu alebo v hotovosti

26. feb 2023

Dobrý den
Nie som hrdá na otázku ktorú mám ale plánujem odísť od partnera mame pól ročne dieťatko a partner nas psychicky tyra, vydiera. Plánujem potichu odchod niečo malo mam ušetrené. Potrebujem však ešte niečo malo aby sme sa zvládli osamostatniť. Partnerovu kartu môžem použiť na nákupy pre dieťa nesmiem však vytiahnuť hotovosť. Je možnosť niekde kúpiť tovar napr oblečenie a vrátiť ho možnosťou vydania hotovosti? Neodsudzujte má. Odkladam každé jedno euro robím z domu ale je to stále horšie pre nas.

simsalabim
26. feb 2023

V Tchibe sa zvyknu pytat, ci chcem hotovost, ked vraciam tovar kupeny online.

bamboa
26. feb 2023

Myslím, že aj v tescu a v lidli vracajú hotovosť. Nakúpiš, zaplatíš kartou a na druhý deň pôjdeš vrátiť, napr. že nesedí veľkosť.

gejb
26. feb 2023

V Reservede mi tiez vrátili hotovosť. A kľudne sa spýtaj aj v iných predajniach, ze ako sa vracajú peniaze ked nahodou nesadne veľkosť. Je to normál otázka, nemusíš ist do detailov. Držím palce

ariannazara
26. feb 2023

V tescu na 110% vrátia

zuzanaete
26. feb 2023

V tchibe vratia aj hotovost, ale pri vyssej sume uprednostnuju na kartu. Aj tesco vyplati hotovost.

ivka225
26. feb 2023

Ak by niekto nasiel alebo ukradol kartu, od ktorej nevie PIN, ale s ktorou sa da platit bezhotovostne, opyta sa presne na toto.

jaond19
26. feb 2023

Alebo nakup oblecenie a hod na bazar.... aj ked to nie je zrovna najrychlejsi sposob "zarobku"...

doriiis
26. feb 2023

@ivka225 ....lenže ak niekto začne nakupovať na odcudzenu kartu tak si to asi majiteľ karty všimne a kartu zablokuje.

struhanka
26. feb 2023

Tesco, Lidl, CCC.

gejb
26. feb 2023

@ivka225 tak sa to hlavne nespyta "nasedláka" ale slušne, ze viete nie som si istá veľkosťou, dá sa to potom vrátiť? A dokedy ? A peniažky mi vrátite hneď? A ako sa vracajú peniažky? ..treba zapojiť rozum a žiadny problém

martinkatinka
26. feb 2023

Ono teoreticky takto. Ty by si s cudziu kartou platit nemala.
Takto by som to rozhodne nerobila.
Mozes mat z toho iba problemy.

autor
26. feb 2023

@martinkatinka
Ta karta je na moje meno ale je to jeho účet. Internet banking ma len on aj notifikácie

autor
26. feb 2023

Veľmi pekne ďakujem, veľmi mi pomohli neodsudzujuce odpovede hlavne aj psychicky

martinkatinka
26. feb 2023

Aha, mate dve karty, si disponent.....
Tak rob ako myslis.
Ale teda myslis, ze mu nebude podozrive, ze nakupujes vela veci. Nebude sa pytat ukazat ich, myslis, ze na toto nepride? Kolko takto chces ziskat?

1andrea111
26. feb 2023

Ešte ma napadlo ak máš prípadne niekoho kto by si urobil nákup veci čo potrebuje a čo by mohli byť a Ty to zaplatíš kartou a on Ti dá zato peniaze v hotovosti, niekto blízky.

jan510
26. feb 2023

Ak je on majitel uctu velmi lahko ti zrusi disponencne pravo a kartu blokne aj ked je na tvoje meno

autor
26. feb 2023

@jan510
Ale veď on vie že ňou platím veci pre dieťa nevie koľko stojí napr bunda či 20€ alebo 60€..

autor
26. feb 2023

@1andrea111 bohuzial nemám nikoho v okoli a cudzích ľudí sa nebudem pytat v obchode 😱

kacusik69
26. feb 2023

len pozor na to, ze ziadna predajna nema povinnost vratit peniaze za tovar kupeny v kamennom obchode, ak tak urobi je to len nad ramec…

nelca0510
26. feb 2023

V sportisime napríklad na kartu,resp.manzel platil online objednávku so svojou kartou,ja som bola balík vrátiť a vrátili mi peniaze na moju kartu. Takže aj toto je možnosť.

saraxyz
26. feb 2023

A keď sa ta opyta, kde je bundička za 60, tak čo mu povieš?